Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Cecelia Ahern

Cecelia Ahern 

Cecelia Ahern este o tânără irlandeză care a reuşit să facă din fiecare roman pe care l-a scris un bestseller internațional. Romanul ei de debut, P.S. Te iubesc (ALLFA, 2005), a fost tradus în 47 de țări și a fost ecranizat, devenind instantaneu un succes internațional.

Următoarele romane s-au bucurat de același succes, fiind traduse pe toate continentele și vândute în peste 15 000 000 de exemplare.

S-a născut în 1981 la Dublin și este fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. Cecelia consideră că de la tatăl său a moștenit puterea de muncă. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din Dublin, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul „P.S. Te iubesc”. În scurt timp de la lansare, romanul a devenit bestseller în Marea Britanie, Statele Unite, Germania şi Olanda, iar în 2007 a fost ecranizat cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale. În 2014, personajele Ceceliei Ahern s-au reîntors la Hollywood odată cu apariția filmului „Love, Rosie”, inspirat de romanul „Suflete pereche”. Tot în 2014, dupa 8 nominalizari, a castigat premiul Irish Book Award for Most Popular Fiction pentru romanul „Anul în care te-am întâlnit”.

Toate romanele Ceceliei Ahern sunt dulci-amărui și îți oferă o importantă lecție de viață, strecurată subtil în spatele unei povești romantice, încondeiată cu un umor fin.

Indiferent ce idee sau ce personaj se naşte în mintea mea, o să fie cineva, undeva, care a trăit ce scriu eu, iar în poveste trebuie să-i fac dreptate acelei persoane.” – Cecelia Ahern

SERII

  • Seria PS, I Love You

  1. P.S. Te iubesc – Editura ALL (P.S. I Love You – 2003) – recenzie
  2. Post-scriptum – Editura ALL (Postscript – 2019)

 

  1. Defecți – Editura ALL – Flawed – 2016 – recenzie
  2. Perfecți – Editura ALL – Perfect – 2017 – recenzie

ROMANE

Ecranizări:

  • P.S. Te iubesc

  • Love, Rosie

 

Cărțile autoarei Cecelia Ahern pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Cecelia Ahern

37 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *