Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Colleen McCullough

COLLEEN MCCULLOUGH

(FILE PHOTO) FILE - January 29, 2015: Australian author Colleen McCullough, best known for her novel ' The Thorn Birds', has died at the age of 77. NORFOLK ISLAND 1990: Australian writer Colleen McCullough at home in Norfolk Island, Australia. (Photo by Patrick Riviere/Getty Images)Colleen McCullough este autoarea a 25 de romane, din care ultimul a văzut lumina tiparului în 2013. Dintre cărțile traduse în limba română amintim: „Tim”, „Deschis. Închis”, „Antoniu și Cleopatra”, „Doamnele din Missalonghi”, precum și celebrul roman „Pasărea Spin”.
Scriitoarea s-a născut la Wellington, dar şi-a petrecut copilăria la Sydney. Mama sa era neo-zeelandeză, de ascendenţă maori, iar tatăl ei era un imigrant irlandez angajat la muncile agricole.
Colleen McCullough a devenit scriitoare după ce a lucrat mai bine de un deceniu în calitate de cercetătoare în ştiinţe neuronale, în Australia, Marea Britanie şi Statele Unite, şi a avut un succes imediat după publicarea romanului „Pasărea spin”, o dramă de familie cu o acţiune plasată într-o fermă din Australia.
Drepturile de ecranizare a romanului „Pasărea spin” s-au vândut cu 1,9 milioane de dolari, iar volumul a fost adaptat într-una dintre cele mai urmărite miniserii de televiziune din toate timpurile, în care rolurile principale au fost interpretate de Richard Chamberlain şi Rachel Ward. Cartea s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.
S-a stins din viaţă în ianuarie 2015, la vârsta de 77 de ani.

SERII

1. Primul om la Roma – Editura Orizonturi – The First Man in Rome – 1990
2. Coroana de iarbă – Editura Orizonturi – The Grass Crown – 1990
3. Fortune’s Favorites – 1991
4. Caesar’s Women – 1996
5. Caesar – 1997
6. The October Horse: A Novel of Caesar and Cleopatra – 2002
7. Antoniu și Cleopatra – Editura Lider – Antony and Cleopatra – 2007

 

1. Deschis. Închis – Editura Lider – On, Off – 2006
2. Too Many Murders – 2009
3. Naked Cruelty – 2010
4. The Prodigal Son – 2012
5. Sins of the Flesh – 2013

 

ROMANE

Cărțile autoarei Colleen McCullough  pot fi comandate pe elefant.rolibrarie.net

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *