Listă cărți E.L. James

20

E.L. JAMES 

După ce a lucrat 25 de ani în televiziune, E. L. James a hotărât să-şi urmeze visul din copilărie, acela de a scrie poveşti de care oamenii să se îndrăgostească. Rezultatul a fost senzualul roman „Cincizeci de umbre ale lui Grey” şi cele două continuări ale sale, „Cincizeci de umbre întunecate” şi „Cincizeci de umbre descătuşate”, o trilogie care a înregistrat vânzări de peste 125 de milioane de exemplare şi a fost tradusă în 52 de limbi.
În 2012, E. L. James a fost inclusă în lista celebrei realizatoare TV Barbara Walters „Ten Most Fascinating People of the Year”, în lista „Most Influential People in the World” a publicaţiei Time şi a fost numită „Person of the Year” de Publishers Weekly. De asemenea, „Cincizeci de umbre ale lui Grey” a rămas pe lista de bestselleruri New York Times 133 de săptămâni consecutiv.
La Universal Pictures, a lucrat ca producător la adaptările cinematografice ale trilogiei; filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey a doborât toate recordurile de box-office în 2015. Continuarea din 2017, Cincizeci de umbre întunecate, a fost la fel de populară în rândul fanilor poveștii Anei și a lui Christian. Următorul film, Cincizeci de umbre descătușate, este lansat în 2018.
E. L. James locuieşte la Londra cu soţul ei, romancierul şi scenaristul Niall Leonard, şi cei doi fii ai lor. Continuă să scrie romane şi, de asemenea, să lucreze la adaptările cinematografice pentru „Cincizeci de umbre întunecate” şi „Cincizeci de umbre descătuşate”.
1. Cincizeci de umbre ale lui Grey – Editura Trei (Fifty Shades of Grey – 2011)
2. Cincizeci de umbre întunecate – Editura Trei (Fifty Shades Darker – 2012)
3. Cincizeci de umbre descătuşate – Editura Trei (Fifty Shades Freed – 2012) – recenzie
4. Grey – Editura Trei (Grey – 2015) – recenzie
5. Mai întunecat – Editura Trei (Darker – 2017) – recenzie

 

ROMANE

Cartea Cincizeci de umbre ale lui Grey a fost ecranizată în 2015, în regia lui Sam Taylor-Johnson, cu Jamie Dornan şi Dakota Johnson în rolurile principale.

 

Cărțile autoarei E.L. James pot fi comandate pe edituratrei.roelefant.rolibris.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, emag.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți E.L. James

 

About Author

20 de comentarii

  1. Seria celor cincizeci de umbre mi-a placut foarte mult! Am citit si „Grey” si mi-a placut, dar nu mi s-a parut ca aduce ceva in plus povestii deja stiute, a fost aproape ca o recitire. Nu mi-a schimbat perspectiva asupra povestii, cum s-a intamplat in cazul altor carti „in oglinda”, cum, ar fi „Fericirile”…

  2. Catalina Dumbrava on

    Am citit seria, mi-a placut! Am vrut sa vad filmul dar nu am reusit :)))). Grey am avut-o dar nu m-a atras sa o citesc, nu prea imi place sa citesc aceesi carte din perspectiva ceiluilalt.

  3. Sper sa se traduca si la noi partea a doua a povestii din punctul de vedere al lui Christian de cum apare cartea in afara. ar trebui sa fie mai buna decat Grey!

  4. Buna! stiti cumva daca apare si versiunea lui Gray pt cartea Cincinzeci de umbre descatusate? Multumesc.

Spune-ți părerea!