Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Gerald Durrell

GERALD DURRELL

Gerald (Gerry) Malcolm Durrell (1925–1995) a fost un naturalist, autor şi prezentator de televiziune britanic.
Reputat cercetător în domeniul știinţelor naturale și un militant pentru protecția mediului înconjurător şi pentru protejarea speciilor pe cale de dispariţie, Gerald Durrell a rămas în istoria literaturii şi ca un scriitor de succes, iubit în toată lumea în special datorită fermecătorului volum Familia mea şi alte animale, transpus de BBC într­-un serial de televiziune şi, ulterior, într­-un film.
Romanul, devenit un clasic, este povestea celor cinci ani pe care excentrica şi amuzanta familie Durrell i­-a petrecut în superba insulă grecească Corfu, încercând să scape de oribila şi deprimanta climă englezească. Când au ajuns în acest paradis însorit, micul Gerry avea doar zece ani şi era însoţit de o mamă excepţional de tolerantă în faţa bizareriilor copiilor ei, de fratele lui mai mare Larry (cunoscutul romancier Lawrence Durrell), de celălalt frate Leslie a cărui pasiune neostoită era să tragă cu armele de foc, de sora lui Margo, veşnic îngrijorată de acnee şi înconjurată de voaluri şi parfumuri, şi de fantasticul câine Roger.
Cu o familie atât de neconvenţională, este clar că aventurile nu pot fi decât pe măsură, spre delectarea şi deliciul cititorilor.
Fratele mai mare al lui Gerald Durrell este cunoscutul romancier Lawrence Durrell (foto dreapta).

SERII

1. Familia mea și alte animale – Editura Art / Editura Arthur / Editura Vremea / Editura Univers – My Family and Other Animals – 1956 – recenzia
2. Păsări, lighioane, rubedenii – Editura Art / Editura Univers – Birds, Beasts and Relatives – 1969 – recenzia
3. The Garden of the Gods – 1978

 

1. Puppy Goes to the Zoo [Puppy’s Wild Time] – 1993
2. Puppy Goes to the Seaside [Puppy’s Beach Adventure] – 1993
3. Puppy Goes to Pets Day [Puppy’s Pet Pals] – 1993
4. Puppy Goes on a Picnic [Puppy’s Field Day] – 1993

 

ROMANE

 

Cărțile autorului Gerald Durrell pot fi comandate pe libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.netelefant.rodol.ro, librariadelfin.ro, emag.ro

2 Comments

  • Oli

    O, ce multe carti a scris! Vad ca seria Corfu mai are un volum, sper sa se traduca si la noi! Imi place pozele autorului, cu animalutele pe umar sau in brate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *