Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Gillian Flynn

Gillian Schieber Flynn s-a născut pe 24 februarie 1971 în Missouri-SUA, fiind de naționalitate americană. Este autoare, scenarista și scriitoare de benzi desenate. Este cunoscută pentru scrierile sale care se încadrează în genul ficțiune, thriller, mister. A obținut licența în literatură engleză și jurnalism la University of Kansas, după care și-a luat masteratul în jurnalism la Northwestern University, Chicago. Timp de zece ani a scris pentru revista Entertainment Weekly. De-a lungul anilor, ea a fost distinsă cu multe premii pentru „cel mai bun scenariu de film”. Gillian Flynn este căsătorită din 2007 cu un avocat și au împreună doi copii. Ea trăiește împreună cu familia, la Chicago.

Cărţile lui Gillian Flynn au fost traduse în 41 de limbi.

Listă cărţi Gillian Flynn

Fata dispărută a stat peste o sută de săptămâni pe lista de bestselleruri și a fost declarată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2012 de către publicațiile People Magazine și New York Times. Adaptarea cinematografică din 2014, cu Ben Affleck și Rosamund Pike în rolurile principale, a câștigat Hollywood Film Award.

Obiecte ascuțite a fost finalist la Edgar Award și primul roman care a obținut vreodată două premii Dagger în același an.

Locuri întunecate a fost declarată cea mai bună carte din 2009 de către publicația Publishers Weekly și a fost ecranizată în 2015, cu Charlize Theron în rolul principal.

După faptă și răsplată, nuvelă câștigătoare a Edgar Award, dovedește încă o dată că Gillian Flynn este una dintre vocile cele mai originale și mai puternice din literatura mondială.

Cărţile autoarei Gillian Flynn pot fi comandate de pe site-ul Editurii Trei, ca şi de pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, emag.ro

4 Comments

Spune-ți părerea!