Delicatese Literare
Liste carti autori

Lista carti Jay Asher

JAY ASHER 

Jay Asher s-a născut în Arcadia, California, la 30 septembrie 1975. A crescut într-o familie care i-a încurajat toate pasiunile, de la cântatul la chitara la scris.
Jay a urmat Colegiul Cuesta imediat după ce a absolvit liceul. Aici a scris primele două cărți destinate copiilor. În acest moment al vieții sale, el a decis că dorește să devină un profesor de școală elementară. Jay s-a transferat apoi la Universitatea Politehnică de Stat din California, San Luis Obispo, unde a abandonat studiile în ultimul pentru a-și continua cariera ca scriitor.
De-a lungul vieții sale a lucrat în diverse locuri, inclusiv ca vânzător într-un magazin de pantofi și în biblioteci și librării. Multe dintre experiențele sale de muncă au avut un impact asupra unui aspect din scrierile sale.
În octombrie 2007 a publicat prima sa carte, Cele treisprezece motive, care a ajuns pe lista de bestselleruri a publicaţiilor New York Times şi Publishers Weekly şi a fost tradusă până în prezent în 32 de limbi. Ulterior a publicat mai multe cărți din categoria Young Adult, precum și cărți ilustrate și scenarii.
Cartea Cele treisprezece motive a câștigat mai multe premii și a primit cinci stele de la Teen Book Review. De asemenea, a primit recenzii de la colegi precum Ellen Hopkins, Chris Crutcher și Gordon Kormon.

ROMANE

Cartea Cele treisprezece motive a fost ecranizată de Universal Studios, având-o în rolul principal pe Selena Gomez.

https://www.youtube.com/watch?v=JebwYGn5Z3E

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *