Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Ken Follett

Listă cărți Ken Follett

Ken Follett s-a născut pe 5 iunie 1949 la Cardiff, în Ţara Galilor. La vârsta de 10 ani, se instalează cu familia la Londra, unde își termină studiile secundare. Apoi urmează studii de filosofie la University College. Licenţiat în filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist la Evening News, în Londra, precum şi ca director de editură la Everest Books.

Începe să lucreze ca reporter la ziarul South Wales Echo, din Cardiff, apoi, după nașterea fiicei lui, Marie-Claire, în 1973, devine comentator pentru Evening News, din Londra. Nereușind să obțină titlul de „cel mai bun reporter de investigații“ pe care îl viza, Ken începe să scrie romane noaptea și în weekenduri. În 1974 părăsește definitiv lumea presei și decide să contacteze o editură mică din Londra: Everest Books. Primele lui cărți nu se vând prea bine, dar este încurajat și este sfătuit de un agent literar american, Al Zuckerman, care-i spune într-o zi după ce a citit o carte a lui Follett că a scris un bestseller: „Romanul acesta va avea un succes enorm!”

Primul său bestseller, The Eye of the Needle, a obţinut premiul Edgar pentru cel mai bun roman, din partea Mystery Writers of America. Publicat în 1978, romanul s-a vândut în peste zece milioane de exemplare. Succesul cărții îi permite lui Ken să-și dea demisia, să închirieze o vilă în sudul Franței și să se consacre în totalitate scrierii următorului său roman: Triangle.

Lucrarile lui Ken Follett sunt scrise în stil clasic thriller-dramatic.

Ken Follett avea doar 27 de ani când a scris romanul câștigător a numeroase premii Prin urechile acului, care a devenit bestseller internațional. De atunci, toate romanele sale care au cunoscut un succes uriaș. KEN FOLLETT este unul dintre cei mai vânduți autori: peste 30 de titluri, peste 170 de milioane de exemplare vândute în 80 de țări și traduse în 33 de limbi.

Follett este membru al mai multor organizaţii active în domeniul culturii: în Comitetul consultativ al Reading Is Fundamental (RIF) din Marea Britanie, membru al Royal Society of Arts, National Literacy Trust şi al Academiei din Ţara Galilor, precum şi membru în Comitetul director al Academiei Naţionale a Scriitorilor.

SERII

0. Și a fost seară, și a fost dimineață – Editura RAO – The Evening and the Morning – 2020 – recenzie
1. Stâlpii pământului – Editura RAO – The Pillars of the Earth – 1989 – recenzie
2. O lume fără sfârșit – Editura RAO – World Without End – 2007 – recenzie
3. Coloana de foc – Editura RAO – A Column of Fire – 2017 – recenzie
4. Armele luminii – The Armour of Light – 2023 – prezentare

  1. Căderea uriașilor – Editura RAO – Fall of Giants – 2010 – recenzie
  2. Iarna lumii – Editura RAO – Winter of the World – 2012 – recenzie
  3. Capătul veșniciei – Editura RAO – Edge of Eternity – 2014 prezentare

ROMANE

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *