Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Marc Levy

MARC LEVY

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărțile lui sunt traduse în 47 limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din țările în care a fost publicat.

Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roșie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franța.

Cariera sa de scriitor a demarat cu maxim de succes în anul 2000, când a publicat romanul Și dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare și ecranizat de Steven Spielberg (2005).

Pentru cititorii francezi, Marc Levy întruchipează un destin de basm: ajuns târziu la literatură, acest autor pe cât de discret, pe atât de melancolic s-a impus încă din momentul în care primul său manuscris a încăput pe mâna editorului, scenariul corespunzător fiind imediat cumpărat de compania de film a lui Steven Spielberg. Astăzi el a devenit la noi scriitorul cel mai popular. Secretul său? Un adevărat simț al povestirii, o extraordinară capacitate de a capta mitologia timpurilor noastre, un romantism inalterabil care pune mai presus de orice o scriitură eficace, foarte americană, ce merge direct la scop. Miracolele nu se explică, se constată.“ – Pascal Bruckner

SERII

1. Și dacă e adevărat – Editura Trei  (If Only It Were True) – 2000

2. Te voi revedea – Editura Trei (Finding You) – 2005

 

1. Prima zi – Editura Trei (The First Day/ Le premier jour) – 2009

2. Prima noapte – Editura Trei (The First night / La Première Nuit) – 2009

 

  • Seria Andrew Stillman

1. Și dacă aș mai trăi o dată – Editura Trei (Replay / Si c’était à refaire) – 2012

2. Mai puternic decât frica – Editura Trei (Stronger than Fear / Un sentiment plus fort que la peur) – 2013

 

 

 

 

ROMANE

 

Recenzii și prezentări cărți Marc Levy

Cărțile autorului Marc Levy pot fi comandate de pe edituratrei.rolibris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

 

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *