Listă cărți Marc Levy

11

MARC LEVY

Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cărțile lui sunt traduse în 47 limbi, regăsindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din țările în care a fost publicat.
Născut în 1961, la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai întâi voluntar la Crucea Roșie, apoi antreprenor în SUA, după care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectură din Franța.
Cariera sa de scriitor a demarat cu maxim de succes în anul 2000, când a publicat romanul Și dacă e adevărat…, vândut în întreaga lume în milioane de exemplare și ecranizat de Steven Spielberg (2005).
Pentru cititorii francezi, Marc Levy întruchipează un destin de basm: ajuns târziu la literatură, acest autor pe cât de discret, pe atât de melancolic s-a impus încă din momentul în care primul său manuscris a încăput pe mâna editorului, scenariul corespunzător fiind imediat cumpărat de compania de film a lui Steven Spielberg. Astăzi el a devenit la noi scriitorul cel mai popular. Secretul său? Un adevărat simț al povestirii, o extraordinară capacitate de a capta mitologia timpurilor noastre, un romantism inalterabil care pune mai presus de orice o scriitură eficace, foarte americană, ce merge direct la scop. Miracolele nu se explică, se constată.“ – Pascal Bruckner

SERII

1. Și dacă e adevărat – Editura Trei  (If Only It Were True) – 2000
2. Te voi revedea – Editura Trei (Finding You) – 2005

 

1. Prima zi – Editura Trei (The First Day/ Le premier jour) – 2009
2. Prima noapte – Editura Trei (The First night / La Première Nuit) – 2009

 

  • Seria Andrew Stillman

1. Și dacă aș mai trăi o dată – Editura Trei (Replay / Si c’était à refaire) – 2012
2. Mai puternic decât frica – Editura Trei (Stronger than Fear / Un sentiment plus fort que la peur) – 2013

 

ROMANE

 

Recenzii și prezentări cărți Marc Levy

Cărțile autorului Marc Levy pot fi comandate de pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

 

About Author

11 comentarii

  1. Catalina Dumbrava on

    Il ador! Imi place foarte mult, nu ma pot decide intre el si Musso, grea decizie daca ar fi sa aleg! Am citit unelw carti si mai am cateva necitite, sper sa le devorez pe toate!

  2. Am citit doar „Ea&El”, dar nu mi-a placut deloc. Stilul lui de a scrie nu ma atrage, iar la aceasta carte abia dupa jumatate am aflat ca este a doua dintr-un fel de serie si in ea apar si protagonistii cartii anterioare.

  3. Am atat de multe carti ale acestui autor pe lista de must read, incat nici nu ma pot hotara cu care sa incep mai intai! :))

Spune-ți părerea!