Delicatese Literare
Liste carti autori

Lista carti Oana Arion (O.G. Arion)

Oana Arion

Tonică, amuzantă, bună organizatoare, plină de idei inovatoare, cu un aer boem, Oana te cucerește de la prima vedere, molipsindu-te cu buna ei dispoziție.
Sunt încăpăţânată, perfecţionistă, râd mult şi am nevoie de timpul meu, spaţiul meu, lucrurile mele ca să pot funcţiona. Ah, da, şi beau multă cafea.” – ne mărturiseşte Oana într-un interviu.
Pasiunea pentru scris i-a plecat de la compunerile din şcoala generală. Învăţătoarea ei era o persoană foarte deschisă şi creativă şi, încă de la început i-a încurajat pe elevi să fie la fel, astfel că lucrările lor erau inedite, iar orele păreau ateliere de scris în toată regula.
Fiecare dintre noi poate deveni protagonistul unei aventuri incredibile. Acesta se pare că este principiul de la care a pornit scriitoarea în momentul în care şi-a construit personajele, făcându-le să trăiască şi să evolueze în paginile romanelor sale.
Absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Spiru Haret, în anul 2004, Oana Arion nu profesează decât foarte puţin, preferând o viaţă boemă, motivată de satisfacţii personale unei cariere în mediul juridic şi acceptând provocări profesionale dintre cele mai neobişnuite, ca de exemplu postul de decorator floral sau cel de manager de cafenea.
În anul 2015 debutează cu romanul Ultimul viking, roman publicat sub pseudonimul O.G. Arion (acronimul prenumelor Oana Gabriela) şi care va deveni curând primul volum al unei serii urban fantasy numită Nemuritor. În următorii doi ani vor apărea Te voi găsi, Dincolo de timp, Prin cenuşă de visuri şi Pentru că eu sunt. Pentru că tu eşti.
În vara anului 2018, scriitoarea schimbă total registrul şi publică FUGI! ‒ o distopie thriller, reuşind astfel să-şi surprindă cititorii. Urmează romanul S.L.A.D.E. ‒ un thriller polițist cu accente horror și Al zecelea clan. Focul, primul volum al duologiei cu același nume.
Cea mai recentă carte publicată, apărută în primavara lui 2020 este La marginea lumii, primul volum al unei serii de amploare care va cuprinde șase volume – Seria Somnul zeilorLa marginea lumii a reprezentat o nouă provocare, scriitoarea schimbând din nou genul literar și orientându-se de data aceasta către epic fantasy, construind de la zero o lume în care realul se îmbină cu fantasticul pe fondul intrigilor de curte, al răzbunărilor și al luptei pentru putere. Acest roman poate rivaliza cu cele scrise de maeștrii genului și este unul dintre puținele de acest fel aparute pe piața românească.
Din proiectele de viitor fac parte romanul Ego (care va fi lansat cel mai probabil în această toamnă) şi două spin-off-uri ale seriei Nemuritor: Când soarele apune şi Când răsare luna. De asemenea, are în curs de pregătire romanul STAI! ‒ o distopie thriller din universul FUGI! și Ava Nan și oglinda de argint ‒ o carte pentru copii, un fantasy cu toate ingredientele necesare pentru a fermeca nu doar tinerii, ci și cititorii de toate vârstele.
În prezent locuieşte în Bucureşti împreună cu soţul său şi cu cele două pisici – Tomi şi Nera şi este directorul Editurii UP, în cadrul căreia a derulat două proiecte majore şi anume #Fiidiferit #Citeşte(proiect care se adresează liceenilor) şi Clubul de lectură Eu citesc, urmând ca foarte curând să dea startul a două alte acțiuni și anume Neconvențional (o serie de evenimente în cadrul cărora autori de la mai multe edituri, grupați pe genurile abordate își pot întâlni cititorii într-un cadru relaxat și casual) și un curs de scriere creativă.

Romane

Serii

1. Ultimul viking -2015 – recenzia 
2. Te voi găsi – 2016 – recenzia 
3. Dincolo de timp – 2016 – recenzia 
4. Prin cenuşa de visuri – 2017 – recenzia
               5. Pentru că eu sunt. Pentru că tu eşti – 2017 – recenzia

pachet-de-autor-o-g-arion-seria-nemuritor-3-volume-4288-2

 

  • Seria Al zecelea clan

  1. Focul – 2019

 

  • Seria Somnul zeilor

  1. La marginea lumii – 2020 – recenzie 
  2. Continentul pierdut – 2021 – recenzie 

 

Cărțile autoarei O. G. Arion pot fi comandate pe edituraup.ro, libris.ro, librarie.net

Recenzii cărți O.G. Arion

Recenzii și prezentări cărți autori români

14 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *