Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Ruta Sepetys

Ruta Sepetys

Ruta Sepetys, scriitoare americană de origine lituaniană, este autoarea romanului ,,Printre tonuri cenușii” (Editura Epica, 2014, 2019), bestseller internațional, bestseller New York Times, nominalizat la Carnegie Megal (2014) și distins cu peste 50 de premii internaționale, tradus în 36 de limbi și publicat în 53 de țări și a bestsellerului New York Times, ,,O mare de lacrimi” (Editura Epica, 2017), care a câștigat Carnegie Medal în 2017, fiind declarată ,,Cartea anului 2018” în cadrul competiției ,,Bătălia cărților” organizate sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România.

Născută și crescută în Michigan, Ruta Sepetys este fiica unui refugiat lituanian. Țările baltice (Lituania, Letonia și Estonia) au dispărut de pe hartă în 1941 și nu au reapărut decât în 1990. Și cum povestea asta a tot auzit-o de mic copil, Ruta s-a hotărât să fie glasul sutelor de mii de oameni care și-au pierdut viețile în timpul politicii de epurare a regiunii baltice duse de Stalin. Este prima autoare americană de literatură pentru adolescenți dar și pentru adulți (crossover novelist) care a fost invitată să țină un discurs atât în Parlamentul European, cât și la Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii.

ROMANE

Cărțile autoarei Ruta Sepetys se pot comanda pe libris.ro, elefant.rocarturesti.rocartepedia.rolibrex.ro, librariadelfin.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Ruta Sepetys

10 Comments

Spune-ți părerea!