Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Sarah Addison Allen

SARAH ADDISON ALLEN

Sarah Addison Allen este o autoare de bestselleruri New York Times, care a adus un suflu nou în literatură, inspirându-se din farmecul locului ei de baștină din sud, creând povești captivante printr-o combinație de realism magic, romantism plin de căldură și sensibilitatea micilor orașe.
Născută și crescut în Asheville, Carolina de Nord, în inima Munților Blue Ridge, Allen a crescut cu o dragoste de cărți și o apreciere a mâncării bune (prima pasiune i-a fost inspirată de tatăl ei, jurnalist, iar cea de-a doua de mama ei, un bucătar fabulos).
La colegiu, ea a absolvit specializarea în literatură, declarând ulterior că a fost uimitor faptul că a putut obține o diplomă doar pentru citirea cărților de ficțiune. A fost ca și cum ai fi fost răsplătit pentru că erai capabil să mănânci ciocolată.
După absolvire, Allen a început să-și în serios pasiunea de a scrie. Recunoașterea marelui său talent a avut loc în 2007, odată cu publicarea primului său roman principal, Grădina fermecată, un basm modern despre un pom de mere fermecat vegheat de trei generații de femei din Carolina de Nord.
Booklist a numit cartea de debut a lui Allen „încântător de fermecătoare”. Romanul a fost recomandat imediat de Barnes & Noble, apoi a devenit un bestseller New York Times.
Allen a continuat să folosească ingredientele fantasy și tema familiei în ficțiunile sale, descriindu-le drept „realismul magic prăjit al sudului” („Southern-fried magic realism”). În mod clar, este o rețetă de succes, întrucât cititorii sunt bucuroși să devoreze orice carte a ei imediat ce apare.

SERII

1. Grădina fermecată – Editura Litera / Grădina fermecată – Editura Lider – Garden Spells – 2007 – prezentare
2. Anotimpul dragostei – Editura Litera – First Frost – 2015 – prezentare

 

0.5. Waking Kate – 2013
1. Lost Lake – 2014

 

ROMANE

 

Cărțile autoarei Sarah Addison Allen pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net

One Comment

Spune-ți părerea!