Delicatese Literare
Liste carti autori

Listă cărți Theo Anghel

Listă cărți Theo Anghel

Theo Anghel s-a născut la București. Scrie încă din copilărie, când inventa pe caiete tip II, sub influenta lui Alexandre Dumas tatăl, povești cu muschetari. Cititorii săi, pe vremea aceea, erau câțiva colegi de clasă care ferfenițeau caietele trecându-le de la unul la altul. În domeniul literar a activat multă vreme ca editor pe diferite site-uri literare, scriind în continuare, dar păstrând manuscrisele în sertar. A ajuns să-și dorească să publice după ce a început să posteze pe un blog fragmente din ceea ce avea să devină romanul Rochia aurie, iar cititorii ce dezbăteau subiectul acestei cărți s-au dovedit extrem de pasionali în comentariile lor.
Totuși, prima carte publicată nu a fost Rochia aurie, ci Întoarcerea, primul volum din seria Am murit, din fericire. Volumul a fost nominalizat la un concurs de debut printre primele zece din câteva sute și, în 2014, a apărut pe hârtie.
Deși acest volum a fost scris ca un roman de sine stătător, succesul uluitor pe care l-a avut a dus la scrierea celui de-al doilea, Chaos. Efectul a fost că fanii autoarei nu și-au dorit și nici n-au acceptat ca povestea personajelor lor favorite să se încheie aici, așa că al treilea volum, Dincolo, a venit să întregească seria. În mod firesc, au apărut volumele Purgatorio și Diabolic, ultimul având în jur de 500 de pagini.
Această serie a atras atenția mass mediei, așa că autoarea a fost invitată de mai multe ori să vorbească despre cărțile sale în emisiuni cu audiență.

Despre cărțile mele pot să spun doar că mă bucur că, dintre paginile lor, am putut cunoaște personaje ca Oriana, Marc, Abel sau Ama. Consider că este un privilegiu faptul că m-au ales pe mine pentru a le spune poveștile. Sunt uimită de câți fani (sau fane) are Abel, un personaj pe care l-am gândit, inițial ca fiind negativ. Că m-am înamorat chiar și eu de el, până la urmă, cred că se vede.
De asemenea, mă bucur să văd că scrierile mele ating suflete și fac oameni să-și pună întrebări. Întrebări îmi pun și eu, de aceea scriu” –  Theo Anghel

 

ROMANE

 

SERII

 • Seria ”Am murit, din fericire”:

 1. Întoarcerea – 2016 – recenzie
 2. Chaos – 2016 – recenzie
 3. Dincolo – 2016 – recenzie
 4. Purgatorio – 2016 – recenzie
 5. Diabolic -2017 – recenzie

 

 • Seria ”Păcatele fiului”:

 1. Păcatele fiului cartea întâi – 2018 – recenzie
 2. Păcatele fiului cartea a doua – 2018 – recenzie
 3. Păcatele fiului cartea a treia – 2019 – recenzie
 4. Păcatele fiului cartea a patra 2019 – recenzie 

 

 • Seria Regatul inocenților

 1. Regatul inocenților. Cartea întâi – 2019 – recenzie
 2. Regatul inocentilor – cartea a doua – 2020 – recenzie
 3. Regatul inocentilor – cartea a treia – 2021
 4. Regatul inocentilor – cartea a patra

 

 

Cărțile autoarei Theo Anghel se pot comanda pe Editura Quantum Publishers, elefant.ro, carturesti.ro

Recenzii cărți Theo Anghel

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *