Listă cărți Winston Graham

26

Winston Graham main.winston-portrait

Scriitorul britanic Winston Graham și-a descoperit talentul de povestitor încă din adolescență, încurajat de mama sa care scria și ea romane pline de dragoste și aventură. Graham s-a născut în anul 1908 și a trăit 95 de ani, lăsând în urma sa un fiu şi o fiică. Winston Graham a avut o carieră literară bogată, fiind numit pentru meritele sale președintele Societății Autorilor din Marea Britanie şi membru al Societăţii Regale de Literatură, iar în 1983 a fost distins cu O.B.E. (The Order of the British Empire).
Winston Graham este autorul a patruzeci de romane. Cărţile sale au fost traduse în numeroase ţări, iar seria Poldark a fost ecranizată în două seriale de televiziune, transmise în 22 de ţări. Şase din romanele sale au fost ecranizate pe marele ecran, cel mai renumit film fiind Marnie, în regia lui Alfred Hitchcock.
Ross Poldark și celelalte personaje din cărțile lui Winston Graham au cucerit atât de repede publicul, că cititorii erau mai degrabă fascinați de eroi, uitând cine este autorul. De altfel, lui Graham îi plăcea să spună despre sine însuși să este ”cel mai de succes autor necunoscut din Anglia”.
Anul trecut, când a fost ecranizată din nou povestea lui Ross Poldark, fiul scriitorului, Andrew Graham, spunea că romanele din această serie reprezintă în realitate o autobiografie romanțată a tatălui său și totodată o frescă în culori vii și autentice a regiunii Cornwall.
În primul roman din seria Poldark – ”Începuturi”, Ross salvează o tânără adolescentă din mediul crunt în care trăia și ajunge, peste ani, să o iubească și să se căsătorească. Și autorul cărții, Winston Graham, a întâlnit-o pe viitoarea lui soție pe când ea avea doar 13 ani, el fiind cu câțiva ani mai în vârstă. S-a îndrăgostit de ea și, peste 15 ani, a cerut-o în căsătorie, așa cum eroul său, Ross Poldark, avea să aștepte ca Demelza să ajungă la vârsta potrivită pentru mariaj.
„Iubirea nu este o comoară pe care să o păstrezi doar pentru tine. Trebuie să o dai mai departe. Este o binecuvântare şi un balsam!” – Winston Graham
Sursa: Cărți Romantice
 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002

poldark

ROMANE

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

Trailer Poldark:

Trailer Marnie:

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

About Author

26 de comentarii

 1. barbalata mirela on

  Are ceva carti . Este destul de cunoscut scriitorul. Nu stiu cum sunt celelalte carti dar seria Poldark nu ma atrage.

  • Mamă, dar roti si toate sunteti ignoranti!
   Scriitorul abordează un segment, in care are talent.
   Studiat-o genurile literare , apoi încadrati l ai criticati abia după ce intelegeti, apoi, aprofundati saga. Cititi John Galsworthy!
   Nu tot ce este generația R2 sau Stăpânul inelelor inseama roman. Nici tot ce are fusta scurtă sau deloc.

 2. Genial. Superb. Cei care spun ca nu le place genul sau scriitorul nu ar trebui sa își dea cu părerea pana nu citesc măcar o carte. Literatura clasica nu dulcegării de pierdut timp prețios din viața degeaba.

 3. Radu Alexandra on

  Am citit primele 4 volume din seria Poldark si abia astept sa le citesc si pe urmatoarele. Am vazut si primul sezon din Poldark si ma bucura faptul ca se respecta foarte mult cartea. Din sezonul 2 am vazut 3 episoade,dar astept cu nerabdare sa apara si cel de-al treilea sezon. Imi place foarte mult seria Poldark. Scriitorul este foarte bun, mai ales prin faptul ca toate personajele au o poveste de spus si sunt foarte bine puse in evidenta. Spor la citit! Poate prima carte din seria Poldark nu o sa va atraga foarte tare, dar va rog sa ii dati o sansa, chiar merita!

 4. Seria Poldark este foarte buna. Poate ca nu o sa va atraga prima parte a primului volum, dar continuarea este wow! Va recomand seria Poldark.

 5. Winston Graham este un autor foarte bun, scrie excelent si il recomand tuturor celor care apreciaza calitatea. Cel putin seria Poldark nu trebuie ratata. Multumesc pentru lista si prezentarea celorlalte titluri.

 6. Mulțumim de informație! Nu știam… Să sperăm că se va difuza și la noi. Și că va continua și traducerea seriei…

Spune-ți părerea!