Delicatese Literare
Recenzii

Londra. Pasiuni dezlănțuite, Seria Pasiuni, Vol. 3 de Rodica Mijaiche, Editura Librex Publishing – recenzie

Londra – Pasiuni Dezlănțuite

Rodica Mijaiche

Editura Librex Publishing

321 pagini

1. New York. Pasiuni AscunseEditura Librexrecenzia
2. Roma. Pasiuni ÎntunecateEditura Librexrecenzia
3. Londra. Pasiuni DezlănțuiteEditura Librex
4. J&C. Pasiune în Dans
De-a lungul anilor Carlo Di Angeli și-a făurit o viață care să nu-i amintească nimic din trecutul lui dureros. Ajuns fotomodel de succes, el nu-și oferă dragostea, ci doar trupul și puțin din timpul lui femeilor ce intră și iasă din viața lui precum niște umbre. Una după alta. Fără chipuri. Fără nume.
Însă trecutul revine cu o forță nimicitoare când, primind o scrisoare de la mama lui, Contesa Maria Elisabetta D’Angelo, este chemat să-și ia în primire titlul de drept.
Melissa Roggs, jurnalistă la The Manhattan Truth, este readusă față în față cu fostul ei iubit și logodnic, Contele Alonzo Carlo D’Angelo, când șeful ei îi dă misiunea de a scrie un articol despre contele dispărut al Londrei.
Dar răceala cu care este întâmpinată de Carlo, îi arată că el, deși neagă totul, nu a reușit să-și depășească traumele pe care ea le cunoaște prea bine.
Londra. Pasiuni Dezlănțuite ne oferă o captivantă poveste romantic-suspans, surprinzându-ne cu un amestec fascinant de dramă, mister, pasiune și o acțiune plină de adrenalină, punctată din loc în loc de flash-backuri din trecut.
Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva celor două personaje principale, intercalându-se din loc în loc câte un capitol din perspectiva unui personaj secundar. Vreau să remarc din nou abilitatea autoarei de a intra în pielea unor personaje radical diferite ca temperament, conectându-ne la gândurile și trăirile acestora și convingându-ne de motivațiile faptelor lor.
Încă de când am citit primele două volume din serie, așteptam cu nerăbdare să aflu povestea lui Carlo Di Angeli, un personaj enigmatic și carismatic care m-a intrigat foarte mult. Fotomodel de succes, blond cu ochi albaștri și trupul ca un zeu, Carlo nu se sfia să-și folosească puterea greu dobândită după ani de muncă pentru a-și satisface propriile scopuri. Petrecerile lui extravagante erau renumite în lumea bună, femeile roiau în jurul lui, însă el nu se atașa de niciuna, ferecându-și inima și păstrându-și secretele doar pentru el.

Sub nonșalanța afișată, Carlo ascundea răni sufletești adânci, ce nu se închiseseră niciodată. Drama trăită de el în copilărie este cutremurătoare. Deși fusese adoptat de o familie nobilă, Carlo nu avusese nici pe departe o existență privilegiată. În locul copilăriei lipsită de griji și plină de bucurii pe care ar fi fost normal să o aibă, Carlo fusese nevoit să participe la petreceri obscene, organizate de mama lui adoptivă, Contesa Maria Elisabetta D’Angelo – un personaj de-a dreptul odios, la care participau nobili depravați, care plăteau sume importante pentru plăcerile lor scabroase. Singura prezență luminoasă din copilăria lui Carlo fusese Basil, majordomul casei și omul de încredere al tatălui lui adoptiv, care veghease permanent asupra lui, salvându-l din câteva situații critice în care era aproape să fie molestat de un nobil desfrânat.
Soarta păruse să-i ofere tânărului o rază de speranță când acesta, la vârsta de nouăsprezece ani, o cunoscuse pe Melissa Roggs, o roșcată focoasă cu ochii verzi, inocentă și sufletistă, mai mică cu un an ca el, fiica cofetăresei care furniza dulciurile pentru petrecerile contesei.
Dragostea lor fusese pură și intensă, fiecare punându-și sufletul pe tavă în fața celuilalt și dăruindu-i-se acestuia fără reținere. Și totuși, de ce se despărțiseră atunci? Din alternanța capitolelor din perspectiva lui Carlo cu cea a Melissei, descoperim că amândoi suferiseră enorm și se considerau trădați de celălalt.
Carlo:
”Nu-mi plac manifestările de afecțiune. Sunt niște momente pierdute. Sunt niște sentimente periculoase, care nu aduc nimic bun. Știu prea bine. Doar am fost martor la propria mea decădere. Chiar în momentul în care mă pregăteam să o cer în căsătorie. Hm, trebuia să fie jumătatea mea. O femeie cu părul roșu ca focul și cu inima de gheață.”
Melissa:
”Nu eu am fost cea care a plecat. Nu eu am fost cea care a întors spatele unui… gâtul meu se contractă și nodul din gât îmi apare subit când mă gândesc la trecut. Un trecut care mi-a lăsat urme amare în suflet și pe corp.”
Misterul nu ni se dezvăluie dintr-odată. Autoarea gradează foarte bine suspansul, oferindu-ne indiciile ”cu lingurița”, astfel că abia spre final vom avea tabloul complet al odiosului complot ce le zdrobise viețile, separându-i.
Din fericire, destinul le oferise o nouă șansă, drumurile lor intersectându-se din nou după doisprezece ani în momentul în care Melissa, ajunsă la jurnalistă la The Manhattan Truth, este trimisă de șeful ei pentru a-i lua un interviu lui Carlo D’Angelo, fotomodel de succes și contele dispărut al Londrei.
Călătorind împreună la Londra, unde Carlo fusese chemat de mama lui pentru a-și prelua titlul, Melissa și Carlo realizează că, în adâncul sufletului lor, nici unul nu încetase să îl iubească pe celălalt, iar fiecare dintre ei descoperă noi indicii care îi sădesc în suflet îndoiala că l-a judecat greșit pe celălalt. Pasiunea reizbucnește între ei, mai intensă ca niciodată, însă pericolele erau departe de a fi dispărut. Aceleași personaje malefice care reușiseră să-i despartă în trecut complotează din nou împotriva lor.
În plan secundar îi reîntâlnim pe personajele principale din primele două volume din serie. Deși cele două cupluri (Alyssa și Alexander, Regina și Alessandro) ne demonstrează că sunt perfect sudate, fiecare partener fiindu-i devotat trup și suflet celuilalt, noi primejdii îi încolțesc, mai multe personaje întunecate țesându-și propriile planuri malefice din umbră.
Tachinările dintre Joshua și Clarice continuă și în acest volum, înțepăturile dintre ei ascunzând de fapt o dragoste interzisă pe care fiecare dintre ei o simțea pentru celălalt. Abia aștept să citesc povestea lor, cred că va fi delicios de amuzantă!
După multe peripeții și aventuri pe muchie de cuțit, Carlo și Melissa, mult mai maturi și înțelepți acum, vor reuși să le dejoace jocurile murdare ale celor ce unelteau împotriva lor, demonstrându-ne că o dragoste adevărată se bazează pe o încredere reciprocă și o dăruire absolută a unuia pentru celălalt!
”Inspir cu o poftă de speriat aroma acestui bărbat care nu a renunțat la mine. La noi. Iar iubirea noastră a rezistat împotriva atâtor obstacole. Dar sunt convinsă că viața ne rezervă lucruri frumoase. Da.
Iar acum buzele lui sunt pe gâtul meu. Mă înfior sub atingerea plină de căldură. Mă las atrasă în jocul lui. Suspinele mele îl fac să devină și mai pasional. Inima mea este pierdută în leagănul iubirii lui. Mă simt iubită. Mă simt dorită. Mă simt femeie.”

Mulțumim autoarei Rodica Mijaiche pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

Cartea Londra. Pasiuni dezlănțuite de Rodica Mijaiche se poate comanda pe site-ul Librex

Cărțile autoarei Rodica Mijaiche pot fi comandate de pe librex.ro, libris.ro, librarie.net

Recenzii cărți Rodica Mijaiche

Recenzii și prezentări cărți autori români

11 Comments

Spune-ți părerea!