Delicatese Literare
Prezentari carti

Lore de Alexandra Bracken, Editura Bookzone

Lore

(Lore – 2021)

Alexandra Bracken

Editura Bookzone

An apariție: 2021

Cărțile Alexandrei Bracken au cucerit tineri și adolescenți din toată lumea mulțumită lumilor fantastice captivante conturate. Licențiată în engleză și istorie, Bracken include în proza sa detalii istorice și mitologice care încântă întotdeauna cititorii.

Scriitoarea a debutat cu o carte pentru copii, însă a cunoscut cu adevărat succesul în urma publicării volumelor din seriile sale Young Adult: Minți primejdioase (The Darkest Minds) și Pasagera (Passenger), devenind astfel autoare de bestselleruri New York Times și USA Today. În prezent, cărțile sale sunt traduse în peste 15 limbi.

O poveste despre putere, destin, iubire și iertare care a cucerit tinerii din toată lumea și a fost deja inclusă în Topul Amazon al celor mai bune 20 de cărți Young Adult ale anului.
Pornește într-o aventură mortală alături de Lore Perseous, ultima urmașă muritoare a lui Perseu, și singura care poate salva umanitatea de un nou zeu înfricoșător!

Nimeni nu își poate renega destinul, iar pentru Lore Perseous a venit momentul să îl înfrunte o dată pentru totdeauna. În noul Agon, urmașa lui Perseu poate obține tot ce și-a dorit vreodată sau poate pierde tot. Începe vânătoarea de zei!

O dată la fiecare 7 ani, începe Agon. Drept pedeapsă pentru o rebeliune trecută, nouă zei din panteonul Greciei Antice sunt forțați de Zeus să cutreiere Pâmântul timp de 7 zile ca muritori, vânați de urmașii unor familii străvechi, toți nerăbdători să-i ucidă, să le ia puterile și să devină nemuritori.

Cu mult timp în urmă, Lore Perseous a fugit din această lume brutală după ce familia ei a fost ucisă cu cruzime de o familie de vânători rivală, întorcând astfel spatele gloriei eterne promise de vânătoare. De mulți ani, Lore încearcă să nu cedeze în fața dorinței de a se răzbuna pe bărbatul, acum devenit zeu, pe care îl consideră responsabil pentru moartea familiei ei.

Totuși, când următoarea vânătoare începe în New York, doi participanți îi cer ajutorul: Castor, un prieten din copilărie pe care îl credea mort de multă vreme și Atena, una dintre ultimii zei originali.

Zeița îi propune o alianță împotriva dușmanului lor comun și o metodă prin care poate ieși definitiv din Agon. Dar decizia lui Lore de a-și lega destinul de soarta Atenei și de a reîncepe vânătoarea va avea un preț mortal – și nu se știe dacă va fi suficient pentru a opri ascensiunea unui nou zeu a cărui putere poate îngenunchea întreaga umanitate.

Un triumf feroce – Booklist Reviews

„Lore m-a ținut trează prea multe nopți. O interpretare încântătoare, care te ține cu sufletul la gură, a mitologiei clasice.”Marrissa Meyer, autoarea bestsellerului Cronicile Lunare (Lunar Chronicles) – nr.1 în topul New York Times

„Această carte a fost o lectură atât de captivantă!!! A fost o combinație între Jocurile Foamei și miturile Greciei Antice, în care descendenții eroilor mitologiei grecești aleargă prin New York, încercând să ucidă zeii din mitologia greacă pentru a le fura puterile.” – Helena, Goodreads Review

„Chiar mi-a plăcut! Sunt de multă vreme fan al reinterpretărilor mitologiei grecești, iar această carte reușește să găsească echilibrul perfect între noutate și familiaritate. Acțiunea se desfășoară în întregime în New York, astfel că dragostea pentru oraș umple aceste pagini.” – Yolanda, Amazon Reviews

„Lore de Alexandra Bracken este o poveste puternică ce îmbină mitologia și un personaj feminin curajos, oferind acțiunii o atmosferă proaspătă, propice aventurii. Multe detalii, multă pasiune și zei care au uitat ce înseamnă să fii un muritor supus emoțiilor și slăbiciunilor, totul țesut într-o poveste despre hotărârea protagonistei de a răzbuna moartea celor dragi. ” – Dianne, Goodreads Reviews

Citate:

„M-am născut știind să fac trei lucruri – să respir, să visez și să te iubesc.”

„Uneori, spusese el, cel mai curajos lucru este să accepți ajutorul, când ai fost convins să crezi că nu ar trebui să ai nevoie de el.”

„Puterea nu te transformă, îi zisese el. Doar scoate la suprafață ce se află deja în interiorul tău.”

Lore de Alexandra Bracken poate fi comandată pe bookzone.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

Recenzii și prezentări cărți inspirate din mitologie

Recenzii și prezentări cărți young adult

Recenzii și prezentări cărți fantasy

Spune-ți părerea!