Delicatese Literare
Recenzii

Losing It de Cora Carmack, Editura Epica, Colecția EpicLove – recenzie

Losing It

(Losing It – 2012)

Cora Carmack

Editura Epica

Colecția EpicLove

Traducere: Daniela Popescu

An apariție: 2012

Cora Carmack e o scriitoare de bestselleruri NEW YORK TIMES și USA TODAY, căreia îi place să scrie despre tinere și tineri. Cora a avut multe slujbe. A lucrat în lanțuri de magazine, a jucat teatru, a predat, iar acum scrie romane. Îi plac teatrul, călătoriile și orice o face să râdă. Îi place să-și pună personajele în situații cât mai stânjenitoare, ca apoi să le ajute să obțină un partener. La urma urmei, și persoanele stângace au și ele nevoie de dragoste.

1. Losing It – Editura Epica – Losing It – 2012

1.5. Keeping Her – 2013

2. Faking It – 2013

2.5. Inking Him – 2014

3. Finding It – 2013

3.5. Seeking Her – 2014

PRIMA OARĂ NU SE UITĂ NICIODATĂ!

Deși Bliss Edwards se pregătește să absolve facultatea, încă este virgină. Sătulă să fie singura cu acest statut din grupul ei de prieteni, Bliss hotărăște să scape de virginitate cât mai repede și mai simplu: printr-o aventură de-o noapte. Dar planul ei devine neașteptat de complicat atunci când Bliss intră în panică și dă bir cu fugiții, abandonând în patul ei un tip superb și pe jumătate dezbrăcat, căruia îi servește o scuză penibilă.

În plus, de parcă n-ar fi destul de jenant, acum Bliss are o nouă problemă: când ajunge la primul curs din ultimul semestru, constată că îl cunoaște pe noul ei profesor.

E chiar tipul de care a fugit, cu câteva ore în urmă…

Cartea mea preferată din acest an! – Jennifer L. Armentrout

Losing It de Cora Carmack, pe care am gasit-o pe stoc pe libris.ro, ne oferă o poveste amuzantă, dulce și romantică, asigurându-ne o lectură ușoară și reconfortantă.

Cine a zis că prima oară este simplă? Bliss, o tânără studentă la teatru în vârstă de 22 de ani, din perspectiva căreia este scrisă cartea la persoana întâi, este încă virgină. Ea nu a găsit niciodată tipul potrivit, iar temerile ei legate de sex au făcut-o să fie rezervată.

Când Kelsey, nebunatica și haioasa ei colegă de cameră și cea mai bună prietenă, află acest lucru este de-a dreptul revoltată și decide că se impun măsuri urgente. Alegându-i o ținută sexy, Kelsey o târăște pe Bliss într-un bar, încurajând-o să-și găsească un tip arătos cu care să-și petreacă prima ei noapte de dragoste. Deși barmanul care le servea băuturile era foarte carismatic și s-a arătat imediat interesat de Bliss, aceasta era încă reticentă. Însă, când s-a dus la toaletă și a trecut prin încăperea din spate, a observat un bărbat extrem de interesant care, pe deasupra, citea din Shakespeare! Chimia dintre ei este instantanee, iar Bliss simte că și-a găsit tipul potrivit.

Însă, ajunși în apartamentul ei, deși atracția era la cote maxime, Bliss este cuprinsă de panică, chiar înainte de a trece la acțiune.  Cu mintea încă încețoșată de alcool și pasiune, Bliss nu a putut găsi o scuză mai acătării, pretextând stupid că trebuie să plece urgent să-și ia pisica (inexistentă, de altfel) de la veterinar, deși era trecut binișor de miezul nopții, lăsându-l pe tipul superb din patul ei pe jumătate dezbrăcat și complet uluit. 😊

A doua zi, Bliss se simțea total stânjenită de comportamentul ei din noaptea precedentă și spera să uite cât mai repede penibilul incident. Nicio șansă! Ajunsă la primul curs din ultimul semestru de facultate, Bliss descoperă cu stupoare că noul ei profesor de artă dramatică era Garrick Taylor, tocmai tipul abandonat de ea în noaptea precedentă!

Cum etica facultății nu permitea relații profesor-elev, cei doi trebuiau să mențină relația în limite profesionale. Ușor de zis, greu de făcut! Când amândoi se află în aceeași încăpere, aerul se încinge în jurul lor.

Lucrurile se complică și mai mult când Bliss descoperă că cel mai bun prieten al ei din facultate, Cade, este îndrăgostit de ea. Deși ținea mult la Cade, Bliss nu îi putea împărtăși sentimentele, întrucât doar chipeșul ei profesor, cu adorabilul lui accent britanic, era cel care îi punea inima pe jar.

Acțiunea continuă într-o atmosfera de campus studențesc, cu petreceri pline de vervă, emoții la examene, planuri de viitor, speranțe și incertitudini.

Nu lipsesc nici întâmplările amuzante sau ilare (ca atunci când Bliss s-a dus să-și aleagă o pisică), replicile spumoase, situațiile tensionate dar și momentele fierbinți până la incandescență.

Epilogul, scris din perspectiva lui Garrick, este dulce și fericit, lăsându-te cu o stare de bine.

Mi-a părut rău de Cade, un tip foarte de treabă, dar m-am bucurat când am descoperit că autoarea i-a rezervat rolul principal în cea de-a doua carte a seriei, Faking It, protagonista celei de-a treia cărți din serie, Finding It, fiind sturlubatica prietenă a lui Bliss, Kelsey. Abia aștept să se traducă cele două cărți!

Recomand cu drag cartea tuturor persoanelor romantice!

Cartea Losing It de Cora Carmack poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți comedie romantică

 

 

 

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *