Delicatese Literare
Prezentari carti

Luna neagră – seria Poldark de Winston Graham, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste

Luna neagră (The Black Moon – 1973) 

Winston Graham

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) 
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
Cornwall 1794. În timp ce Ross Poldark și Demelza s-au împăcat și și-au găsit liniștea în micul cerc familial, iar problemele lor financiare par să-și fi aflat în sfârșit rezolvarea, evenimentele din jur vin să le tulbure din nou pacea. Bunul prieten al lui Ross, Dwight Enys, este capturat de francezi după ce corabia lui se scufundă, ceea ce îl determină pe Ross să organizeze o misiune de salvare care îi pune în pericol viața. Dar Ross nu ar fi Ross dacă nu ar acționa cu nesăbuință. În plus, sosirea celor doi frați ai Demelzei, Sam și Drake, în căutare de muncă, atrage după sine tot felul de necazuri. Drake se îndrăgostește de
Morwenna Chynoweth, verișoara lui Elizabeth – fosta mare iubire a lui Ross și soția dușmanului său de moarte –, ceea ce face ca rivalitatea dintre cei doi dușmani să-și găsească o nouă țintă și conflictul să atingă noi culmi. Încă o dată, viitorul celor două familii pare plin de nesiguranță.
Plin de intrigi și secrete, pe fundalul romantic al ținutului Cornwall, cel de-al cincilea roman al seriei Poldark îi atrage pe cititori în vârtejul vieților acestor două familii memorabile.
„Își puse palma peste a ei. Până atunci fusese singura lor formă de atingere, oricum foarte rară, și la modul cel mai întâmplător în aparenţă. Nu fusese niciodată deliberat, ca acum. Ea încercă să-și retragă mâna, dar el i-o ţinu strâns. Era complet întuneric, iar întunericul și disperarea îi dădură curaj. Îi ridică mâna și i-o sărută. Degetele ei tresăriră și apoi se liniștiră. Apoi, cu inima bătând gata să-i spargă pieptul, el îi întoarse mâna și îi sărută fiecare deget la rând.”
„– Francezii au o zicală – să fie oare franţuzească? Nu știu, așa cred – spune că nu pui un ceainic care fierbe pe foc. Pui apă rece în ceainic și o lași să se încălzească. Așa e și cu căsătoria. Odată căsătoriţi, tu și Osborne Whitworth s-ar putea să ajungeţi să vă iubiţi cu mult mai mult decât dacă v-aţi fi iubit de la început. Cu cât te aștepţi la mai puţin, cu atât descoperi mai mult. În loc să cerem perfecţiunea, nu cerem nimic și adesea primim mult.”
„Banii și situaţia făceau oare îndreptăţită căsătoria cu un bărbat pe care nici măcar nu îl plăcea, dăruirea trupului ei într-un fel pe care de altfel nu-l înţelegea deloc, împărtășirea unei intimităţi inimaginabile, numai pentru că rudele ei mai vârstnice hotărâseră așa? Era greșit să te căsătorești – sau cel puţin să iubești – un muncitor viguros, onest, curat și tânăr pentru că nu avea bani și exista o diferenţă de poziţie socială și educaţie? Era greșit să iubești, să iubești în felul ăsta, aceste întâlniri îmbătătoare, savuroase și foarte sentimentale trebuiau să înceteze pentru totdeauna?”
Veți citi întreaga poveste în romanul LUNA NEAGRĂ de Winston Graham – apariție sâmbătă 13.05.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de ziarul Libertatea.
Sursa: Cărţi Romantice

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *