Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Luna şi Iepurasul. Poveste despre teama de întuneric de Feridun Oral, Didactica Publishing House – recenzie

Luna şi Iepurasul. Poveste despre teama de întuneric

Feridun Oral

Editura Didactica Publishing House

Anul apariției  2018
Traducere Georgeta Pîrva
În unele nopți, micuțul iepuraș nu poate dormi. În acele nopți, este minunat să găsești un prieten și să nu stai singur. Dar este deosebit de frumos când acest prieten este luna, care alungă întunericul în fiecare noapte, cu lumina ei liniștitoare. Iepurașul petrece nopți de vis împreună cu prietena sa, luna, iar într-o noapte chiar dansează cu stelele. În final, știe că nu va mai trebui să se teamă de nopțile întunecate, deoarece luna și stelele îl vor veghea mereu.
„O poveste reconfortantă și cu ilustrații încântătoare care le alungă teama de întuneric celor mici înainte de culcare și îi ajută să doarmă liniștiți.
Luna şi Iepurașul este o carte educativă, pe care o recomand părinţilor să o citească  atunci când copiii sunt micuţi şi încep să apară fricile copilăriei, ajutându-i astfel să scape mai uşor de teama de întuneric.
Cartea ne prezintă un iepuraş drăgălaş care, atunci când venea noaptea, îl năpădeau fricile. Se ştie că iepuraşii sunt de felul lor mai sperioşi şi nici acest iepuraş nu a scăpat de teama de întuneric. În una dintre nopţi, când somnul nu a vrut să îşi facă prezenţa, iepuraşul nostru, destul de speriat că nu vede nimic în jurul său, a auzit un foşnet care venea din tufiş şi mare i-a fost mirarea, după ce şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus să verifice, să o vadă pe Luna, care era în toată splendoarea ei într-un tufiş şi lumina totul în jurul său.
– Nu trebuie să îţi fie frică! Eu pot lumina cu razele mele totul! “

Treptat cei doi au devenit foarte buni prieteni şi cât era noaptea de lungă ei se plimbau împreună pentru a găsi mâncare sau pur şi simplu pentru a petrece timp împreună.
La fel cum creştea prietenia lor, la fel se rotunjea şi Luna. Odată ajunsă ca un cerc, l-a invitat pe iepuraş sus pe cer pentru a-i face cunoştinţă cu stelele. Timpul petrecut alături de Luna şi de steluţe, mai ales că acestea i-au făcut un cadou, va rămâne mereu în inima iepuraşului.
„De atunci, în fiecare seară, micuţul iepuraş îmbrăţişa preţiosul dar şi adormea liniştit. Nu îi mai era frică de întuneric! El ştia că luna şi talismanul îl vor proteja mereu!

Iepuraşul a înţeles că Luna şi stelele sunt mereu noaptea pe cer pentru a lumina lucrurile pe pământ şi nu trebuie să ne fie frică de întuneric, deoarece ele ne dau lumină suficientă.
Această carte va rămâne mereu apropiată de sufletul meu deoarece este prima carte pe care băieţelul meu a citit-o singur şi a şi înţeles-o. O  recomandăm cu  drag şi suntem siguri că va fi pe placul multor copilaşi.

Despre aspectul cărţii vă pot spune că este de nota 10. Coperţile sunt cartonate, tocmai pentru a rezista în mânuţele copiilor, iar paginile din interior sunt ilustrate cu imagini semnificative.
Cred că această carte poate să fie un cadou foarte util şi plăcut copilaşilor. Vă dorim lectură plăcută!

Mulțumim Editura DPH pentru cartea Luna şi Iepurașul

 oferită pentru recenzie!

Cartea pot fi comandată de pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

13 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *