Delicatese Literare
Prezentari carti

Lungul drum spre mâine de Nora Roberts, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice

Lungul drum spre mâine (Shelter in Place – 2018)

Nora Roberts

Editura Litera

Colecția Cărți Romantice

Un adevărat carnagiu la un mall obișnuit din Maine schimbă totul pentru cei care au supraviețuit rafalelor de gloanțe. Nu a durat decât 8 minute până când atacatorii au fost mobilizați, dar victimele lor au nevoie de ani de zile să se vindece…
O seară liniștită de vară într-un mall din Portland, Maine. Simone, Mi și Tish, trei prietene, se decid să meargă la cinema – ca o încercare de a alina inima frântă a lui Simone. Reed Quartermai, un tânăr student, flirtează cu o fată în pauza de masă. Mame și copii fac împreună cumpărături. Asta… înainte de sosirea celor trei atacatori cu arme automate care declanșează haosul.
Trei ani mai târziu, supraviețuitorii încearcă să treacă peste urmările coșmarului pe care l-au trăit. Reed a devenit polițist, iar Simone o artistă cunoscută, care onorează victimele atacului prin sculpturile ei.
Cei doi sunt aduși împreună de niște legături surprinzătoare, dar povestea de dragoste care se naște între ei are de înfruntat umbrele trecutului.
Căci, deși cei trei ucigași sunt morți, creierul din spatele planului criminal, încă nedescoperit, este furios și jură răzbunare – iar țintele sunt supraviețuitorii.
Acum Reed și Simone trebuie să îl găsească pe criminal cât mai curând, căci numele lor sunt pe listă –
„Împuşcături, şi împuşcături, şi ţipete.
Şi oameni, umbre şi siluete, căzând, fugind, căzând.
Şi silueta aceea întunecată în întuneric, care înainta încet, metodic, în sus pe culoar.
Privi încremenită cum silueta se întoarse şi împuşcă în spate femeia care alerga pe culoar.
Nu putea să respire. Dacă ar fi fost în stare să tragă aer în piept, l-ar fi eliminat printr-un urlet. Parte din mintea ei refuza să creadă ceea ce văzuse. Nu putea fi real.”
„Ea în mod sigur nu căutase iubirea şi nu făcuse decât să meargă la o întâlnire cu un necunoscut (prima şi ultima ei întâlnire de acest gen) deoarece o prietenă o sâcâise până când nu mai rezistase.
Se îndrăgostise lulea pe timpul băuturilor de la aperitiv, îl plăcuse sincer pe timpul felului principal şi căzuse pradă dorinţei pe durata desertului. Şi căzuse la pat după scuza cusută cu aţă albă a unui ultim pahar înainte de a merge la culcare – un cuvânt pe care ea nu îl folosise niciodată în viaţa ei.
Când el îi pregătise micul dejun a doua zi dimineaţă, îşi dăduse seama că îl iubea de-a binelea.”
„Îşi coborî gura pe gura ei şi o sărută şi o sărută şi o sărută fără să se mai oprească.
Era tot ce-şi dorea şi ea, gândi Simone. Era chiar prea mult din tot ce-şi dorea ea. Toate aceste sentimente şi nevoi, slăbiciunea şi puterea îngemănate pe care le simţea ridicându-se ca într-un vârtej în sufletul ei.”
Vom citi întreaga poveste în romanul LUNGUL DRUM SPRE MÂINE de Nora Roberts – apariție vineri, 17.08.2018, la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărți Romantice

Cărțile autoarei Nora Roberts pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocartepedia.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Nora Roberts

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *