Delicatese Literare
Recenzii

Lupii trecutului. Sofia de Natasa Alina Culea, Editura Librex Publishing – recenzie

 

„Natașa Alina Culea reușește să creioneze cele mai individualizate personaje din literatura română contemporană; creația ei se desprinde dintre elegii și drame, devenind un poem arborescent dedicat iubirii. Lupii trecutului impresionează prin tenta de frescă a realității; mai mult decât un roman de dragoste, poate fi considerat un roman psihologic, care reușește să evidențieze ca niciun altul relațiile interumane.” – Goodread.
După ce am citit „Marat. Iubirea are spini”, am hotărât că trebuie să citesc și  „Lupii trecutului. Sofia”. M-a atras stilul scrierilor sale, care, așa cum am mai spus, seamănă cu o combinație între George Călinescu și Mihai Eminescu, după părerea mea. Așa că mă aștept la o lectură mai mult decât interesantă…
Cartea începe cu un citat foarte interesant:
Sălbăticia sălășluiește în adâncul nostru. O numim inconștient pentru că nu avem niciun fel de control asupra ei.” – Carl G. Jung
Lupul este acel animal care arată ca un câine, dar este un Spirit Mare„, spune un proverb al indienilor nord-americani.
Un început destul de trist, despre o relație în care partenerii nu mai depun nici un efort în relație…
Sofia, o tânără care reprezintă Tentația oricărui bărbat căsătorit și cu probleme de comunicare cu soția. O tânără plină de viață, care, pentru Fabian – eroul nostru, întruchipează tot ceea ce soția nu mai este…
O autoare care să redea, cu simplitate și în același timp, cu emoție…trăirile și sentimentele unui bărbat, zbuciumul lui interior… Felicitări, Natașa!
În carte apar mai multe personaje, cu tipologii și caractere diferite, foarte interesante împreună, în acest amalgam de întâmplări care la final te lasă ușor confuz.
„Trecutul ăsta este perla ta, îl vei transforma în artă, n-ai făcut nimic pe jumătate de când te cunosc.”
Un personaj masculin foarte bine conturat, mi-l puteam efectiv închipui, credibil; cu sentimente și gânduri care m-au făcut să îl ador. Un bărbat care este foarte sincer cu el însuși. Cea mai mare parte a cărţii este scrisă la persoana întâi, din perspectiva lui Fabian. Foarte interesant şi inedit!
Un roman alert, emoționant, ca un oraș cu multe străzi și cotituri; ca un labirint căruia ai impresia că nu-i poți descoperi misterul…
Un jurnal al simțurilor și emoțiilor, o întreagă panoplie de sentimente în toată gama lor variată.
Nu este o poveste de dragoste și-n același timp este.
Fabian și Sofia trăiesc o poveste de iubire atipică, dar sunt unele lucruri care mă nedumeresc…. De ce refuză Sofia să-l lase pe Fabian să divorțeze? De ce refuzul ei de a-și lua un angajament?
Deși sunt convinsă că Fabian o iubește, Sofia nu reușește să mă convingă în totalitate… Este prea schimbătoare, are stări emoționale care alternează între veselie și tristețe atât de rapid că mă ține aproape în ceață, nereușind să o descifrez…
O carte despre iubire, sentimente intense, speranțe frânte și viața care-și continuă curgerea.

lupii

Unele amintiri se estompează, altele despică-n carne vie, ca și cum totul s-ar petrece acum (…) 
Lumea se schimbă continuu, nestatornicia ei naște monștri și sfinți, faptele omului se aștern în cartea vieții cu cerneală amestecată cu sânge. Of, viața, acest galop smintit către o clipă care ne răspândește geometrii de gheață prin artere!”
Mulţumim autoarei pentru cartea oferită.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul autoarei și de pe de pe site-ul editurii Hebe

Recenzii cărți Natașa Alina Culea

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

42 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *