Delicatese Literare
Recenzii

M-a înșelat, acum ce fac? de L.C. Sima, Editura Bookzone – recomandare de lectură

M-a înșelat, acum ce fac?

L.C. Sima

Editura Bookzone

Anul apariției: 2020
Pagini: 192
…ce faci când dorința se transformă în acțiune, iar iubirea ta de-o viață calcă strâmb și te înșală cu propriul fin?
Descoperă un roman în care ironia devine armă împotriva infidelității și-ți asigură o cură de râs pe cinste și o lecție de viață în același timp.
Profil de fin și amant
Calm, calculat și foarte sigur pe sine. Ca lama unui bisturiu.
Profil de soție și amantă
Frumoasă, cu un botic dulce de copil îmbufnat ce topește orice exces de bărbăție.
Profil de soț și bărbat înșelat
Delăsător și petrecăreț în tinerețe, dar familist convins acum.
***
Cum a aterizat finul direct în „sânul familiei”? Oare familiile lor se vor destrăma?
Mergi la pas alături de Dan și te vei trezi în mijlocul unui carusel emoțional. La propriu. De la șoc la revoltă, de la dilemă la înțelegere, de la iubire la ură, de la agonie la extaz, din „M-a înșelat, acum ce fac?” vei învăța că, uneori, viața îți pufnește cu trufie în față, fără preaviz, plină de sarcasm.
Oare mai rămâne loc de „hai s-o luăm de la început”? Tu te-ai putea preface că nimic nu s-a întâmplat? Sau ai putea să-ți asumi realitatea și să fii tu cel care dictează în continuare regulile jocului?
Sunt uimită și impresionată de tot ceea ce am descoperit la această carte: o grafică frumoasă, un stil de scriere cursiv, personaje reale și bine conturate, dialoguri inteligente, savuroase, un fir narativ bine construit, toate acestea determinându-mă să vă spun că aceasta poveste merită citită!
El, Dan, personajul principal, un rebel în tinerețe, este îndrăgostit „până peste cap” de soția lui, Fabiana – o tipă serioasă, independentă -, cu care are doi copii, copii crescuți mai mult de bunici tocmai pentru a le lăsa intimitatea de care are nevoie un cuplu.
O scenă șocantă la care asistă Dan, venit mai repede acasă inopinat, le răstoarnă viața, existența și relația: își surprinde soția, în casa lor, în patul lor, în mijlocul unei partide incendiare de sex, cu amantul care nu este altul decât finul lor – chirurg, charismatic, sigur pe el, cuceritor!
Retrospectiv privind lucrurile, am chef să râd ca boul de mine. Nu am văzut pantofii din hol care nu erau ai mei, și nici haina din piele, atârnată în cuier. Poate pentru că am și eu pantofi negri și haină din piele și puteau fi foarte bine ale mele. Cum de mâncat, mâncasem, destinația unică era dormitorul.
Ușa era întredeschisă. Am împins-o fără să mă gândesc că Fabiana putea fi acasă. Am făcut un pas. Unul singur, și am rămas înțepenit tocmai ca-n imaginea de final a unui film dramatic. Fabiana, cuprinsă de vârtejul simțurilor, cu ochii închiși, părea extaziată de ceea ce simțea.
Îi încolăcise cu picioarele mijlocul, oferindu-i șansa să-i răscolească adânc feminitatea.
El, cu capul ascuns între sânii ei, se răsfăța cu sfârcul, lingându-l ca pe o înghețată care trebuie savurată înainte de a se topi. Trecând peste gemetele lor de plăcere, trebuie să spun că asistam în direct la o scenă de sex. Continuam să privesc năuc și tâmp, așteptând ca unul dintre ei să-mi sesizeze prezența. Cu glas răgușit de dorință, Fabiana cerșea: „Nu te opri! Mai tare! Mai tare! Mai…” Și nu era vorba de luna mai, că eram în februarie.
El lovea ca berbecul cu bazinul în bazinul ei când, brusc, Fabiana a deschis ochii. Șocul a fost atât de mare, încât pentru câteva secunde n-a putut schița niciun gest. O fi crezut că are vedenia remușcării. El continua periplul de la un sân la celălalt.
Trecând peste șocul de moment, Fabiana l-a împins într-o parte și acum mă priveau amândoi speriați. Fabiana și George. Nașa și finul.
– Ei! Dar ce-avem noi „aicea”? mi-am început eu monologul. Nașa cu finul. Karenina cu Vronski. Și cum ți se pare patul meu de dormitor? În patul meu și pe muzica mea?
Din acest moment, lectura devine și mai intensă, mai provocatoare, prin ironiile și sarcasmul de care este capabil Dan, dar și mai profundă prin momentele de introspecție, căutarea sinelui, cunoașterea eului eroului principal pus în fața unei alegeri: să ierte, să uite sau să plece, fără a afecta familiile lor și copiii. Trădat, Dan își ascunde durerea sub cinism și cuvinte ironice la adresa soției și amantului, devenind chiar diabolic.
Fiecare însă are dreptul la fericire, așa că, în tensiunea care s-a instalat între cei doi soți, teatrul ieftin pe care îl joacă în fața copiilor și a familiilor lor trebuie să ia sfârșit pentru a nu exploda ca „o bombă”, fiind obligați să ia o hotărâre!

Vă las vouă plăcerea de a afla cum se termina „tragedia” declanșată în viața de cuplu a celor doi protagoniști, citind această poveste surprinzător de frumoasă și de „reală”.
Profundă, sensibilă și matură această lectură pe care o recomand cu mare drag!

Cartea M-a înșelat, acum ce fac? de L.C.Sima poate fi comandată de pe bookzone.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

18 Comments

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Caro, cu mare drag!❤ Este o carte care mi-a placut tare mult!❤

 • Oli

  M-ai tentat la maxim cu recenzia asta minunata! ❤ Felicitari Carmen si multumesc pentru ispititoarea recomandare, nu stiam de cartea asta! Interesant subiect, atragatoare coperta! ❤

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Oli, cu mare drag!❤O poveste de viata care sunt convinsa ca iti va placea!❤

 • Tyna

  Super recenzia! Felicitări! ❤ Ai un adevărat talent în a stârni curiozitatea! Nu știam de această carte până când ai recomandat-o tu, dar acum vreau să o citesc! Sunt tare curioasă de deznodământul acestei povești interesante. Mulțumesc mult pentru tentație! ❤

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Tyna, cu mare drag!❤Este o poveste sensibila, profunda dar si cu umor pe alocuri care indeamna la reflectii ! Stiu sigur ca iti va placea!❤

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Daniela, cu mare drag!❤Este o carte care cu siguranta merita citita!❤

  • Mirela Barbalata

   Oooo, ce recenzie minunată!!!!
   Nu am auzit de cartea aceasta dar acum mi-o doresc .
   Felicitări și mulțumesc pentru ispită !

 • anasylvi

  Ai prezentat foarte frumos si inedit romanul. Ma intreb doar daca se ascunde vreo motivatie, cumva, in spatele unei asemenea tradari, daca Dan poarta si el in vreun fel raspunderea sau este numai o victima in context. O recomandare care starneste curiozitatea, multumesc, Carmen!

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Ana, cu mare drag! ❤Pot doar sa-ti spun , din propria experienta, ca totdeauna intr-o relatie, cand se intampla asemenea tradari, nu exista doar vina ei sau doar vina lui, exista vina amandorura , amandoi trebuie sa intretina unitatea cuplului, parerea mea .❤

 • Geo

  Cu siguranta este o situație dificil de gestionat. Pare o carte interesantă. Mulțumesc pentru recomandare, Carmen. Felicitări pentru recenzie! ❤️

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Geo, cu mare drag!❤Este o carte intr-adevar interesanta !❤

 • Vlad Popa

  A fost o carte extraordinara! Plina de ironie fina.Tot LC Sima a publicat recent cartea „Ispita calugarului”. Este minunata! Veti fi incantati sa cititi acesata capodopera literara.

Spune-ți părerea!