Delicatese Literare
Recenzii

Mă pierd în tine de Jasinda Wilder, Editura Epica – recenzie

Mă pierd în tine…

(Falling into You – 2013) 

Jasinda Wilder

Editura Epica

Traducere: Adrian Deliu

315 pagini

Este prima carte din seria Falling:
  1. Mă pierd în tine (Falling into You – 2013)
  2. Mă regăsesc în noi(Falling into Us – 2013) – recenzie
  3. Falling Under – 2014
  4. Falling Away – 2015
  5. Falling for Colton – 2016

17448960

O carte bulversantă, intensă și emoționantă și un cuplu atipic, absolut memorabil.
Nell și Kyle fuseseră prieteni din copilărie, iar când ajunseseră adolescenți povestea lor se transformase într-o iubire perfectă, desprinsă parcă dintr-un basm frumos. Erau tineri, frumoși, șarmanți, entuziaști, cu o situație materială bună, părinții se cunoșteau și erau de acord cu relația lor, ce mai, viitorul se arăta luminos, fără nici o pată. După terminarea liceului, înainte de plecarea la colegiu, Kyle o invită într-un cadru romantic la munte și o cere în căsătorie. Nell nu este hotărâtă încă să facă acest pas, considerând că acest lucru i-ar răpi șansele la o carieră. În timp ce se ceartă, o furtună iscată doboară un copac, iar Kyle îi salvează viața lui Nell, împingând-o din calea acestuia, cu prețul propriei sale vieți.
Viața perfectă a lui Nell de până atunci se transformă într-un iad. Este copleșită de durere și de sentimente de vinovăție, negăsindu-și nici o ancoră de care să se agațe.
După doi ani de zile, Nell era studentă la colegiu, bea și se tăia pe brațe pentru a-și amorți durerea ce o măcina pe interior.
Atunci îl reîntâlnește pe Colton, fratele lui Kyle, mai mare cu cinci ani, marcat și el de proprii demoni ai trecutului. Colton era dislexic iar la vârsta de șaisprezece ani, după un examen eșuat, realizase că nu va fi niciodată în stare să meargă la un colegiu și încercase să-și convingă tatăl, un congresmen rigid, de acest lucru. Urmase o ceartă teribilă, în urma căreia plecase de acasă fără un ban în buzunar. Dormise pe o bancă din parc, acoperit de ziare. Pentru a putea supraviețui, intrase într-o bandă, devenise bătăuș și recuperator, câștigase bani participând la lupte, pierduse la rândul lui o persoană dragă – iubita lui India, omorâtă în urma unui conflict între două bande. Reușise să depășească acea viață dusă la limită, făcându-și un atelier auto la care se pricepea foarte bine, și relaxându-se cântând propriile creații muzicale, dovedind un real talent pentru aceasta. Colton recunoaște la Nell semnele unei suferințe profunde, mai ales că și el se tăiase cândva pentru a-și depăși propria durere, și simte o nevoie imperioasă să o ajute. Iubirea dintre ei este deosebit de intensă, scenele de dragoste sunt foarte fierbinți, dar mai important ca toate, fiecare dintre ei este un balsam pentru sufletul celuilalt, reparându-l, ajutându-l să-și descopere rostul în viață și descoperind împreună importanța iertării.
Cutremurătoare, cu trăiri la intensitate maximă și pasiuni puternice, e o carte care reușește să te treacă prin toată gama de emoții și cu siguranță nu o vei uita!

nell

Citate:
Nell
”Absolut toate fibrele din trup ţipă la mine. Sunt fluidă în braţele lui. În vene îmi ard flăcări. Vinovaţia şi pacea îmi urlă în cap, războindu-se.”
”Nu e nici o tămăduire magică în asta. N-o să mă trezesc mâine-dimineață sănătoasă și voinică. Încă sunt marcată de suferință și de jale.
Numai că momentele ca astea, cu Colton… Ele fac ca totul să fie suportabil. El nu mă repară, nu mă vindecă. El doar îmi face viața să merite trăită. Mă ajută să-mi amintesc că trebuie să respir, îmi arată cum să zâmbesc din nou. Mă sărută, și eu pot să uit de suferință, să uit de imboldurile pe care le am, de a mă tăia, provocându-mi durerea care șterge sentimentele.”
Colton
”Geme, se zvârcoleşte, începe să scâncească, şi deodată e trează şi scoate iar afurisitul ăla de vaiet oribil şi strident, din fundul gâtului. O ţin strâns, refuz să-i dau drumul. Se luptă cu mine, trezindu-se de-a binelea.”
”Vreau s-o sărut. Am nevoie de asta. Altfel, e posibil să nu mai respir niciodată.”
”- Nu doar că mă îndrăgostesc de tine, Nell. Mă pierd în tine. Tu eşti un ocean, şi eu mă pierd în tine, înecându-mă în adâncul fiinţei tale. Aşa cum ai spus, e înfricoşător într-un fel, dar în acelaşi timp e şi cel mai uluitor lucru din câte mi sau întâmplat vreodată. Tu eşti cea mai uluitoare fiinţă din câte-am cunoscut vreodată.”

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile young adult și în Top 10 cărți romantice care m-au emoționat până la lacrimi

Cărțile autoarei Jasinda Wilder pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți emoționante

Recenzii și prezentări cărți young adult

 

44 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *