Mă pierd în tine de Jasinda Wilder, Editura Epica – recenzie

44

Mă pierd în tine… (Falling into You17448960

Jasinda Wilder

Editura Epica

Traducere: Adrian Deliu

315 pagini

Este prima carte din seria Falling:
 1. Mă pierd în tine (Falling into You – 2013)
 2. Mă regăsesc în noi (Falling into Us – 2013) – o recenzie aici
 3. Falling Under – 2014
 4. Falling Away – 2015
 5. Falling for Colton – 2016
O carte bulversantă, intensă și emoționantă și un cuplu atipic, absolut memorabil.
Nell și Kyle fuseseră prieteni din copilărie, iar când ajunseseră adolescenți povestea lor se transformase într-o iubire perfectă, desprinsă parcă dintr-un basm frumos. Erau tineri, frumoși, șarmanți, entuziaști, cu o situație materială bună, părinții se cunoșteau și erau de acord cu relația lor, ce mai, viitorul se arăta luminos, fără nici o pată. După terminarea liceului, înainte de plecarea la colegiu, Kyle o invită într-un cadru romantic la munte și o cere în căsătorie. Nell nu este hotărâtă încă să facă acest pas, considerând că acest lucru i-ar răpi șansele la o carieră. În timp ce se ceartă, o furtună iscată doboară un copac, iar Kyle îi salvează viața lui Nell, împingând-o din calea acestuia, cu prețul propriei sale vieți.
Viața perfectă a lui Nell de până atunci se transformă într-un iad. Este copleșită de durere și de sentimente de vinovăție, negăsindu-și nici o ancoră de care să se agațe.
După doi ani de zile, Nell era studentă la colegiu, bea și se tăia pe brațe pentru a-și amorți durerea ce o măcina pe interior.
Atunci îl reîntâlnește pe Colton, fratele lui Kyle, mai mare cu cinci ani, marcat și el de proprii demoni ai trecutului. Colton era dislexic iar la vârsta de șaisprezece ani, după un examen eșuat, realizase că nu va fi niciodată în stare să meargă la un colegiu și încercase să-și convingă tatăl, un congresmen rigid, de acest lucru. Urmase o ceartă teribilă, în urma căreia plecase de acasă fără un ban în buzunar. Dormise pe o bancă din parc, acoperit de ziare. Pentru a putea supraviețui, intrase într-o bandă, devenise bătăuș și recuperator, câștigase bani participând la lupte, pierduse la rândul lui o persoană dragă – iubita lui India, omorâtă în urma unui conflict între două bande. Reușise să depășească acea viață dusă la limită, făcându-și un atelier auto la care se pricepea foarte bine, și relaxându-se cântând propriile creații muzicale, dovedind un real talent pentru aceasta. Colton recunoaște la Nell semnele unei suferințe profunde, mai ales că și el se tăiase cândva pentru a-și depăși propria durere, și simte o nevoie imperioasă să o ajute. Iubirea dintre ei este deosebit de intensă, scenele de dragoste sunt foarte fierbinți, dar mai important ca toate, fiecare dintre ei este un balsam pentru sufletul celuilalt, reparându-l, ajutându-l să-și descopere rostul în viață și descoperind împreună importanța iertării.
Cutremurătoare, cu trăiri la intensitate maximă și pasiuni puternice, e o carte care reușește să te treacă prin toată gama de emoții și cu siguranță nu o vei uita!

nell

Citate:
Nell
”Absolut toate fibrele din trup ţipă la mine. Sunt fluidă în braţele lui. În vene îmi ard flăcări. Vinovaţia şi pacea îmi urlă în cap, războindu-se.”
”Nu e nici o tămăduire magică în asta. N-o să mă trezesc mâine-dimineață sănătoasă și voinică. Încă sunt marcată de suferință și de jale.
Numai că momentele ca astea, cu Colton… Ele fac ca totul să fie suportabil. El nu mă repară, nu mă vindecă. El doar îmi face viața să merite trăită. Mă ajută să-mi amintesc că trebuie să respir, îmi arată cum să zâmbesc din nou. Mă sărută, și eu pot să uit de suferință, să uit de imboldurile pe care le am, de a mă tăia, provocându-mi durerea care șterge sentimentele.”
Colton
”Geme, se zvârcoleşte, începe să scâncească, şi deodată e trează şi scoate iar afurisitul ăla de vaiet oribil şi strident, din fundul gâtului. O ţin strâns, refuz să-i dau drumul. Se luptă cu mine, trezindu-se de-a binelea.”
”Vreau s-o sărut. Am nevoie de asta. Altfel, e posibil să nu mai respir niciodată.”
”- Nu doar că mă îndrăgostesc de tine, Nell. Mă pierd în tine. Tu eşti un ocean, şi eu mă pierd în tine, înecându-mă în adâncul fiinţei tale. Aşa cum ai spus, e înfricoşător într-un fel, dar în acelaşi timp e şi cel mai uluitor lucru din câte mi sau întâmplat vreodată. Tu eşti cea mai uluitoare fiinţă din câte-am cunoscut vreodată.”

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile young adult și în Top 10 cărți romantice care m-au emoționat până la lacrimi

Cărțile autoarei Jasinda Wilder pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți emoționante

Recenzii și prezentări cărți young adult

 

About Author

44 de comentarii

 1. Tudusciuc Cornelia Elena on

  Frumoasă recenzia! Felicitări! Am citit-o si eu si mi-a plăcut mult, chiar dacă are si momente triste.

 2. O carte plina de durere si traume, despre aparitia unei noi iubiri…
  Frumoasa recenzia!
  Cartea am citit-o cu mare placere!

 3. Barbalata Mirela on

  Am cumparat cartea dar nu am apucat sa o citesc. O sa o fac cat mai curand. Stiam ca este o poveste frumoasa, dar in acelasi timp trista si dureroasa. De abia astept sa o citesc

 4. O recenzie super, care a surprins foarte bine esenta cartii!
  Iar cartea, e una din marile mele favorite, o carte extraordinara, cu o poveste ravasitoare, cutremuratoare. Am plans in unele momente ale cartii, ca la final sa-mi rasara zambetul, adus pe chip de minunatul deznodamant al povestii. E fascinanta puterea sortii, care te poate duce din rai in iad si inapoi, dar, mai presus de toate, te simti coplesit si smerit in fata fortei vindecatoare a dragostei, care aici, in aceasta carte, e mai pregnanta ca in oricare alta, facand diferenta, aproape la propriu, intre un destin intunecat si o viata ce se anunta luminoasa!

 5. Clipa Narcisa on

  O alta carte de la Epica pe care pur si simplu am devorat-o. A fost o carte in care am plans si am zambit. Finalul insa a fost raza de soare aparuta dupa furtuna din carte.

 6. O carte in care emotiile sunt ridicate la rangul de arta si care in final ne da o lectie de viata.Oricat de greu ar fi,orice s-ar intampla,undeva exista o persoana careia ii pasa de noi si ne poate ajuta sa trecem peste ,,iad”.

 7. barbalata mirela on

  Doamne am savurat cartea!!!! Nu pot exprima in cuvinte tot ceea ce am simtit citind-o. Tot citind emotiile erau tot mai puternice si diferite: tristete, furie, gingasie, fericire. Scriitoare a reusit, prin felul ei de a scrie, sa ma captiveze, a reusit sa contureze doua personalitati atat de diferite si, totusi, atat de asemanatoare. Collton si Nell sunt practic o singura persoana. Durerea si iubirea ii face sa fie asa. Eu una asa i-am simtit de la inceput. Iubirea pentru Kyle si durerea pentru decesul acestuia i-a unit la inceput, iar la final durerea si iubirea pentru ei doi, pentru unul si celalalt i-a unit….din nou.
  Ca si Ugly love o carte care m-a uns la suflet

  • Ai reuşit să transmiţi foarte bine emoţiile pe care le-ai simţit citind cartea. Felicitări!

   Mă bucur mult că ai revenit cu propriile impresii!

   • barbalata mirela on

    Nu prea ma pricep sa exprim clar ceea ce simt citind o carte. Dar ma bucur cand reusesc . Mersi Tyna

  • Mirela, imi place cum ai simtit cartea! E una din cartile mele de suflet, mi-a atins o coarda sensibila si m-a impresionat in mod deosebit!

 8. Ufffff…..e atat de greu sa exprimi in cuvinte o asa poveste !Am plans dar am citit cu asa drag si ma bucur ca m-ati tentat sa cumpar cartile!Cu siguranta ramane printre cartile mele de suflet!Ce bine ar fi daca ar mai traduce si urmatoarele volume!

Spune-ți părerea!