Delicatese Literare
Recenzii

Mă regăsesc în noi de Jasinda Wilder, Editura Epica – recenzie

Mă regăsesc în noi…

(Falling into Us – 2013)

Jasinda Wilder

Editura Epica

Traducere: Adina Pintea

455 pagini

Este a doua carte din seria Falling:
  1. Mă pierd în tine (Falling into You – 2013) – recenzie
  2. Mă regăsesc în noi (Falling into Us – 2013)
  3. Falling Under – 2014
  4. Falling Away – 2015
  5. Falling for Colton – 2016
Moartea lui Kyle la numai şaisprezece ani a fost un şoc pentru toată lumea. Nell, fata care l-a iubit este înmărmurită de durere, chiar şi cea mai bună prietenă a ei, Becca, nu ştie cum să o ajute. Pentru că, în acel moment, viaţă ei este traversată de un cutremur. Dar, ceva frumos se întâmplă, iar vinovatul este Jason Dorsey, cel de care Becca este îndrăgostită chiar din clasa a patra, mai exact din momentul în care Jason i-a sărit în apărare lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior pentru că se bâlbâia. Pentru Jason, Becca aproape că nici nu exista, o considera doar prietenă lui Nell. O invitaţie neaşteptată îi aduce împreună pe Becca şi Jason, iar el descoperă zi de zi cât de extraordinară poate fi ea, cascada de bucle negre, pielea măslinie, felul ei timid şi liniştit câştigându-i inima.
Dar fericirea şi iubirea se pot naşte atât de aproape de durere?
Jason nu avea de unde să ştie câte tragedii şi câte izbânzi avea să cunoască şi nici nu bănuia că în Becca ar putea află iubirea vieţii lui şi, în iubire, fiecare dintre ei, regăsirea de sine.

17700010

Jasinda Wilder este o maestră a emoțiilor, de multe ori îți dau lacrimile în cărțile ei, zâmbești la anumite pasaje, te bucuri când lucrurile își găsesc o finalitate fericită.
Ca și în Mă pierd în tine…, și aici durerea este prezentă, iar personajele trebuie să învețe să o accepte, să se agațe de o rază de speranță și să meargă mai departe.
La începutul cărții autoarea ne adresează următoarele cuvinte :
“Dacă cel mai rău te-au rănit cei care ar fi trebuit să te iubească cel mai mult, dacă ai căutat alinare după atâta agonie printr-o binecuvantată durere, dacă ai fost respins din cauza unei imperfecțiuni perceptibile, atunci aceasta este cartea pe care să o citești. Sunteți iubiți cu toții; nu sunteți singuri; sunteți frumoși.”
Personajele principale sunt Jason și Becca, pe care îi cunoaștem deja din Mă pierd în tine. O parte din întâmplările din prima carte le vedem acum și din punctul lor de vedere, dar aflăm și multe lucruri și întâmplări noi. În plan secundar, aflăm și evoluția personajelor din prima carte din serie.
Jason Dorsey era un adolescent de 16 ani, vedetă incontestabila pe terenul de fotbal. Însă, ceea ce mulți nu știau, în plan personal trăia o adevărată dramă. Tatăl lui, șeful poliției din oraș, era un veteran al războiului din Golf, care îl marcase profund. Cândva fusese o vedetă națională de fotbal, dar un accident nefericit îi luase orice speranță la o carieră în domeniu.
Acum, abrutizat și înrâit, considera că bătaia era principala metodă de educație și avea grijă să i-o aplice cât mai des fiului său, de care se arăta mereu nemulțumit, în ciuda eforturilor și rezultatelor incontestabile ale acestuia. Mama lui Jason fusese foarte îndrăgostise de tatăl acestuia și nu sesizase problemele pe care le avea. Ulterior, nu avusese niciodată tăria să i se opună soțului ei, nici când o transformase în sac de box, lucru care încetase când acesta își găsise o altă țintă – fiul lor.
Complet apatică, mama se retrăgea în fiecare seară în camera ei, citind reviste și uitându-se la televizor, prefăcându-se că nu aude bătăile pe care soțul ei le aplica fiului lor. Jason știa că nu are unde să caute ajutor. Când profesorul de sport alertase serviciile sociale când Jason era în clasa a 8-a, întrucât își dăduse seama că era bătut repetat, urmarea fusese că profesorul fusese transferat la altă școală, iar asistentul de la servicii sociale fusese dat afară.
Doar Kyle, cel mai bun prieten al lui Jason, îi cunoștea problemele. Jason, Kyle și Nell erau prieteni din copilărie, iar Jason fusese mereu îndragostit de Nell, care nu era însă conștientă de acest lucru.
Relația lui Jason cu Becca începe din întâmplare. Luându-și curaj și invitând-o pe Nell în oraș, aceasta îl refuză, fiind îndrăgostită de Kyle, care îi declară și el în acel moment iubirea lui. Nell îi sugerează să o invite pe Becca, întrucât aceasta nutrea o afecțiune pentru el de mult timp. Jason este uluit. Nu o remarcase niciodată până atunci pe Becca, fiind prea îndragostit de Nell. Becca era tăcută și foarte timidă, dar de o inteligență sclipitoare. Lui Jason parcă i se ia un văl de pe ochi. Abia acum observă că Becca era la de grozavă ca și Nell, doar că în alt fel.
“Era mai mică de înalțime, cu forme mai accentuate și, în timp ce părul lui Nell era blond căpșună, al Beccăi era lung, negru și buclat, cu bucle atat de strânse încât ziceai că era o grămadă de inelușe elastice. Pielea Beccai era ca un caramel închis la culoare, iar a lui Nell era ca fildeșul, albă și palidă.”
Becca fusese mereu ținută din scurt de familia ei, tatăl ei fiind analist financiar și mama ei, medic pediatru, având amândoi concepții foarte rigide. Ca urmare, de mic copil Becca se bâlbâia, iar pentru a-și exprima gândurile cele mai ascunse ținea un jurnal de poezii. În schimb, fratele ei Ben era oaia neagra a familiei, se refugiase în droguri și băutură, suferea de o afectiune bipolara, pentru care refuzase însă să urmeze tratament.
Becca era indragostita de mult timp de Jason, încă din clasa a 4-a, când acesta îi sarise în apărare, lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior că se bâlbăia.
Întâlnirea aranjată de Nell, care îi aduce împreună, îi ajută pe fiecare să descopere lucruri noi despre celălalt. Jason observă ca Becca e atrăgătoare, inteligentă și amuzantă. Becca, la rândul ei, realizează că Jason era mult mai profund decât îl credeau cei din jur.
În ciuda opoziției familiei ei, Jason si Becca găsesc o cale să iasă împreună. Relația lor evoluează accelerat și, foarte repede, ajung să împărtășească împreună pasiunea.
Noi încercări teribile îi așteaptă însă, iar dragostea lor va fi pusă la îcercare, amândoi dovedind însă o iubire neclintită și un devotament total față de celălalt.
Cuplul format din Jason și Becca este un cuplu special pentru mine. Mi se pare atât de romantic să-ți găsești marea iubire în perioada liceului și să rămâi împreună toată viața, la bine și la greu, indiferent de greutăți! Iar pe ei soarta i-a supus la tot felul de încercări dureroase și dificile, prin care au reușit să treacă, sprijinindu-se necondiționat unul pe celălalt. Moartea celui mai bun prieten al lui Jason, Kyle, sinuciderea fratelui lui Becca – o scenă cutremurătoare, bătăile pe care i le administra tatăl lui Jason, închistarea părinților lui Becca, ce aveau concepții rigide și erau lipsiți de căldură față de copii, toate acestea i-au marcat profund, Becca trebuind să lupte cu o gravă depresie după moartea fratelui ei, pe care a depășit-o doar cu ajutorul neprecupețit al lui Jason.
Iubirea dintre Jason si Becca este foarte puternică și te face sa crezi într-o dragoste eterna, care poate să reziste în fața tuturor greutăților. Pe parcursul cărții, asistăm la maturizarea lor, lucru care se vede și în deciziile pe care le iau în anumite momente. Declarațiile lor de dragoste sunt memorabile, m-au impresionat extrem de mult.

ma regasesc

Citate:
” – Îmi place aici. Înţeleg de ce este locul tău preferat.
– Ar trebui să-l vezi pe lumina, când este soare. Tot drumul până aici, flutură mâna în faţa camionetei, unde dealul se pierdea în câmpie, sunt numai flori. Este minunat.”
“– Şi, apropo. Acesta nu mai este locul meu preferat.
– Nu mai este ?
Dădu din cap şi mă strânse mai puternic în braţe.
– Acesta este. Tu, aici cu mine. În braţele mele.”
“- Dumnezeule, Becca. Să te sărut este… pe cuvânt, este cel mai grozav lucru.
Mi-am atins buzele, ştiind că sunt umflate.
– Cred că e periculos.
– Ce e periculos ? întrebă Jason.
– Noi doi, sarutându-ne.
– De ce ?
M-am uitat în ochii lui, lăsându-l să-mi vadă torentele de emoţii.
– Pentru că nu vreau să mă opresc. Te-aş săruta până mă sufoc.”
“- Doamne, Jason… te iubesc. Atât… atât de mult.”
“– Şi eu te iubesc, Beck.
I-am luat faţa în mâinile mele.
– Promite-mi că mă vei iubi pentru totdeauna. Indiferent ce se va întâmpla.
El sesiza disperarea din ochii mei, din vocea mea, dar nu puse nici o întrebare şi nu ezită nici o secundă.
– Nu-ţi pot promite pentru totdeauna, Beck.
Lacrimile începură să mi se scurgă pe faţă la auzul a ceea ce părea să fie o respingere, dar le îndepărtă printr-un sărut, reducându-mă la tăcere acoperindu-mi protestele cu vorbele lui.
– Nu-ţi pot promite întotdeauna, pentru că nu e destul.”
În momentul când Becca are o depresie severă, în urma sinuciderii fratelui, Jason este disperat să o ajute şi îi spune să se ducă la un psihiatru :
“- Te desparţi de mine dacă nu merg ? şopti în maioul meu.
– Nimic din ce ai putea face tu nu m-ar face să mă despart de tine. Exceptând poate dacă m-ai înşela, dar nu cred că ai face aşa ceva.
– Niciodată. Niciodată. ”
“Era pe adormite, așa că l-am lăsat în pace și am început să meditez la posibile nume de băieți și fete, până am adormit și eu.
La un moment dat, în timpul nopții, Benny se cățără în patul nostru, făcându-și loc între noi. Jason își așeză brațul peste Benny și șoldul meu, după care, în somn, începu să mă mângâie ușor pe burtă.
Eram pe jumătate trează și îi simțeam răsuflarea lui Benny pe umăr și mâna lui Jason pe mine. Eram cât se putea de mulțumită și mă simțeam binecuvântată cu fericire.”

Am menționat cartea în Top 10 cupluri romantice din cărțile contemporane și în Top 10 cărți romantice în care eroul era virgin

Cărțile autoarei Jasinda Wilder pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Jasinda Wilder

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți emoționante

Recenzii și prezentări cărți young adult

41 Comments

Spune-ți părerea!