Delicatese Literare
Prezentari carti

Magia sufletului de Nicholas Evans, Editura Orizonturi

Magia sufletului

(The Horse Whisperer – 1995)

Nicholas Evans

Editura Orizonturi

An aparitie: 2020

Nr. pagini: 400

Traducător: Cătălin Croitoru

Nicholas Evans s-a născut în 1950 la Worcestershire, Anglia. După ce a studiat dreptul și jurnalismul la Oxford, Nicholas Evans a fost reporter la Evening Chronicle și producător de televiziune când a realizat o serie de documentare despre scriitori, pictori și regizori celebri, multe dintre acestea primind premii internaționale.

În 1993 a început să scrie The Horse Whisperer, romanul care în 1995 va deveni bestseller în peste douăzeci de țări și care, trei ani mai târziu, va fi adaptat cinematografic de Robert Redford. A mai scris romanele The Loop (1998)/ Cercul lupilor, The Smoke Jumper (2001)/ Flacăra iubirii și Vieți Încercate (2005).

Magia sufletului este povestea unei femei a cărei fiică, pasionată de echitație,ajunge să-și piardă cea mai bună prietenă într-un accident la un concurs, în care calul ei se lovește de calul acesteia. Fata supraviețuiește, dar atât ea cât și calul său sunt grav răniți. În plus, nu mai reușește să-și revină psihic după drama trăită. Mama ei află că undeva, în Montana, trăiește un vindecător care se pricepe de minune la oameni și la animale, un fel de vraci cu puteri miraculoase. Ea își pune toate speranțele că acesta i-ar putea însănătoși atât fata cât și calul, la care țineau foarte mult. Punându-și ultima speranță în acest om, ea pleacă împreună cu fata și calul, din agitația nebună a orașului, tocmai în inima munților. După un timp, fata și calul încep să dea semne de revenire la normal, demonstrând că tot efortul n-a fost în zadar.
Dar lucrurile se complică și reacțiile protagoniștilor sunt dintre cele mai neașteptate. Este nevoie de spirit de sacrificiu sufletesc și chiar fizic. Va fi o despărțire dureroasă de Montana sau totul se va termina la modul fericit? Puteți afla citind această poveste ce va avea, cu siguranță, un puternic impact emoțional asupra dumneavoastră.

Cartea, considerată printre cele mai bine vândute din toate timpurile, a beneficiat și de o ecranizare de excepție, cu Robert Redford și Scarlet Johansson.  Filmul a obținut Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic.

Cartea a mai apărut sub titlul Tămăduitorul, la Editura Vivaldi.

Cartea Magia sufletului de Nicholas Evans poate fi comandată de pe libris.ro, librarie.net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *