Delicatese Literare
Recenzii

Magie între două lumi de Kristin Hannah, Editura Litera, colecția Blue Moon – recenzie

Magie între două lumi

(Comfort & Joy – 2005)

Kristin Hannah

Editura Litera

Colecția Blue Moon

Nr. pagini: 320

Traducător: Simona Tatu

Cartea a mai apărut sub titlul Dincolo de tăcere, la Editura Lider

Kristin Hannah a scris peste 20 de romane, printre acestea numărându-se bestsellerurile A doua șansă  (On Mystic Lake, 1999), Aleea cu licurici  (Firefly Lane, 2008), carte vândută în 1,2 milioane de exemplare, Grădina de iarnă (Winter Garden, 2010), Dincolo de stele (Fly Away, 2013), Privighetoarea (The Nightingale, 2015), roman tradus în 43 de limbi și vândut în 2 milioane de exemplare și Un nou început  (The Great Alone, 2018).

O femeie aflată la răscruce...

O a doua șansă la fericire...

Cândva, lui Joy Candellaro i-a fost drag Crăciunul mai mult decât oricare altă perioadă a anului. Acum, când sărbătoarea se apropie, Joy, proaspăt divorțată și rămasă singură, nu-și mai poate regăsi vechiul entuziasm. Așa că, fără să spună nimănui, ea se îmbarcă într-un avion a cărui destinație e frumoasa zonă a Pacificului de Nord-Vest. Atunci când un eveniment neașteptat o aduce în adâncul unei păduri tropicale, Joy ia decizia îndrăzneață de a lăsa în urmă vechea ei viață banală și de a porni într-o aventură... doar pe perioada sărbătorilor.

În urma morții soției lui, Daniel O’Shea se reîntoarce în orășelul Rain Valley. Acum el e un tată care își crește singur fiul și care trebuie să facă față primului Crăciun pe care băiețelul îl va petrece fără mama lui. Bobby, în vârstă de șase ani, s-a închis în sine, depărtându-se de lumea reală și înconjurându-se, în schimb, de prieteni imaginari. Joy și Bobby fac cunoștință, iar între ei se creează imediat o legătură. Ajutându-i pe Bobby și pe Daniel să revină pe linia de plutire, Joy se regăsește pe sine.

Dar nu toate lucrurile sunt așa cum par, și, dintr-odată, lumea lui Joy se prăbușește, frângându-i inima. Într-un Ajun magic de Crăciun, Joy se confruntă cu un adevăr de-a dreptul uluitor. Acum, trebuie să se decidă: într-o perioadă în care visurile cu neputință de împlinit se îmbină cu șansele neașteptate, va putea ea să găsească resursele sufletești care s-o ajute să-și asume dragostea pe care abia a descoperit-o... și noua viață în care crede numai ea?

O înduioșătoare poveste de sărbători, care face apel la compasiune și care declanșează emoții adânci. – Romantic Times

Luminoasă, optimistă și très romantique. – Hartford Courant

Cartea lui Kristin Hannah are darul de a ajunge direct la inima cititorilor. – Rendezvous

Dincolo de tăcere este o carte superbă, emoționantă și plină de sensibilitate! Acțiunea cărții se petrece în preajma Crăciunului, o perioadă magică, încărcată de speranță, în care se produc adesea miracole ce salvează și schimbă destine!

Joy Candellaro iubea cândva Crăciunul mai mult decât oricare altă perioadă a anului. Însă acum, pe măsură ce se apropia sărbătoarea, ea nu-și mai putea găsi vechiul entuziasm. Recent divorțată, în urma incredibilei trădări a soțului și surorii ei, Joy se simțea singură și deznădăjduită.

Când sora ei îi dă vestea bulversantă că aștepta un copil și că urma să se căsătorească cu fostul ei soț, Joy ia o decizie intempestivă. Fără să spună nimănui, ea cumpără un bilet și se îmbarcă cu un avion spre o destinație cu un nume predestinat – Hope (speranță), ceea ce ea simțea că îi lipsește cu desăvârșire. Atunci când avionul se prăbușește pe neașteptate, Joy este azvârlită de suflul exploziei departe în pădurea tropicală.

Deși aude în depărtare sunetul sirenelor ambulanțelor, Joy ia decizia îndrăzneață de a fugi din acel loc, lăsându-și viața obișnuită în urmă, ajungând să trăiască astfel o aventură diferită de orice și-ar fi putut imagina. Zilele care urmează vor avea un efect uimitor asupra lui Joy, vindecând-o nu numai fizic, ci și din punct de vedere spiritual. Ea va descoperi o lume magică, plină de iubire, armonie și speranța.

Mergând prin pădure, Joy ajunge la o căsuță aflată într-un luminiș, un loc ce părea aproape ireal, desprins parcă dintr-un basm. În căsuță îl găsește pe Bobby O’Shea, un băiețel în vârstă de șase ani, care petrecea primul său Crăciun după ce rămăsese orfan de mamă, cu care locuise singur după divorțul părinților. Nefăcând prea bine față pierderii, Bobby s-a izolat de toată lumea, vorbind doar cu cel mai bun prieten al lui, invizibil pentru cei din jur.

Tatăl lui Daniel era disperat să-și ajute fiul, încercând din răsputeri să reînnoade o legătură cu el.

Atunci când Bobby o întâlnește Joy, între cele două suflete aflate în suferință se formează o conexiune profundă și puternică. Ajutându-i Bobby și Daniel să se vindece sufletește, Joy se regăsește pe ea însăși și bucuria de a trăi.

Visul frumos al lui Joy se spulberă însă într-o clipită când ea se trezește pe un pat de spital, având-o alături pe sora ei Stacey, care îi spune că a stat în comă în tot timpul care a trecut de la accidentul de avion. Aflând acest lucru, lumea lui Joy este distrusă, iar inima ei făcută bucăți din nou.

Dar amintirile misterioase, care păreau atât de aievea, din noaptea magică de Crăciun, o noapte de visuri imposibile și șanse neașteptate, o determină pe Joy să-și găsească curajul de a crede în iubire și miracole, mergând să caute o familie care era puțin probabil să existe în realitate, dar care putea să-i ofere singura șansă la o viață fericită.

O poveste captivantă despre destin și viață, în care trădarea, dragostea, puterea iertării sunt trăiri care le influențează în bine sau în rău. Și totuși… niciodată nu este prea târziu pentru fericire.

”Și în acest moment am o revelație: n-am petrecut Crăciunul anul acesta. Mi-am petrecut sărbătoarea într-o încăpere albă care mirosea a dezinfectant și a flori. N-a existat dimineața aceea magică, nu s-au deschis daruri și nici nu s-a jucat la nesfârșit Monopoly.

Nimeni nu și-a păstrat Crăciunul pentru mine. Până acum. Lacrimile îmi ard ochii, dar nu curg. Dintre toți oamenii din viața mea, acești doi străini din viața reală și-au păstrat sărbătoarea pentru mine. Cum este posibil? Sau nu este?

– Suntem în luna martie, spun eu ridicând privirea spre Daniel. Brusc mă tem că este doar o minciună. Sunt undeva în comă, nu? Mă retrag un pas.

– N-a încetat niciun moment să creadă, îmi spune Daniel. N-a vrut să petreacă Crăciunul fără tine.

– Dar pomul…

– Este al șaselea.”

”Este un sărut rapid, o simplă atingere a buzelor, nimic mai mult, dar ajunge adânc în mine, încălzind un loc rămas rece de multă vreme. Mă aplec spre el și-l prind cu mâinile pe după gât. Mi se pare că aud băiețelul chicotind.

– Vino, Joy, zice Bobby. Te așteaptă darul, să-l deschizi.

Și eu zâmbesc. Aici și acum. Este cel mai grozav dar din viața mea.

Ridic privirea spre Daniel și șoptesc: ”Minune…” și știu că până la sfârșitul vieții vom crede în ea.”

 

Am nominalizat această carte în Top 10 cărți romantice a căror acțiune se petrece în preajma Crăciunului

Cărțile autoarei Kristin Hannah pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, litera.ro, librarie.netcartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.rodol.ro

Recenzii și prezentări cărți Kristin Hannah

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *