Delicatese Literare
Recenzii

Mai presus de el – Dama de Trefla, Editura Bookzone – recenzie

Mai presus de el

Autor: Dama de Trefla

Editura Bookzone

An aparitie: 2016
Numar pagini: 240
  • Seria Dama de Treflă

1. Mai presus de el
2. Mai presus de el. Între prezent și trecut – recenzie
Iubire, speranță, regăsire de sine, răspunsuri la întrebări, motive să mergi mai departe. Toate acestea le găsești într-o poveste extraordinară semnată Dama de Treflă.
Mai presus de el este un roman inspirat din viața reală, cu o scriere directă dar în același timp plină de emoție și neprevăzut. O scriere în ale cărei cuvinte și trăiri te vei regăsi cu siguranță.
Mai presus de el este un vis al copilăriei mele și rezultatul tuturor trăirilor mele feminine. Am pus suflet, emoție, lacrimi, speranțe și trăiri personale. Mi-am făcut curaj să fiu cât se poate de sinceră cu mine insămi și cu fiecare femeie care merită să primească de la viață și de la bărbatul de alături mai mult. Mai multă atenție, apreciere, încredere și de ce nu, dragoste.
Încearcă să nu te mai gândeşti la părerile celor din jur, încearcă să fii rece cu oamenii care îţi spun că nu poţi. Fă propriile greşeli, chiar dacă vor durea. Riscă să trăieşti dezamăgiri, ar putea fi de fapt bucurii imense. Urmează-ţi visurile, trăieşte-ţi magia şi nu ai cum să ratezi fericirea. Nimic nu e absurd atunci când îţi asculţi sufletul. Nimic nu e la fel de frumos ca atunci când îi dai dreptate sufletului. Visează! Speră! Riscă! Munceşte! Vei reuşi tot ce îţi propui, ai să vezi.” Dama de Treflă
Femeia îi va ierta întotdeauna bărbatului ei multe, poate chiar prea multe, însă nu va putea să îi ierte niciodată absența. La un moment dat, orice femeie are nevoie să învețe să trăiască mai presus de el, cel care o rănește cu indiferență și absență.
<<Mai presus de el>> este o carte despre renunțarea la răul care credem că ne face bine, regăsirea de sine și puterea de a merge mai departe; este povestea unei femei care trăiește iubirea la adevărata sa intensitate, iartă minciunile bărbatului pe care vrea să îl păstreze alături de ea, suferă și învață să se vindece singură de rănile lăsate de el. 
<< Mai presus de el>> este, într-o oarecare măsură, povestea oricărei femei.” Dama de Treflă
Menirea acestei cărți este de a trezi în tine, dragă cititorule, dureri de suflet, sentimente pe care credeai că le-ai uitat, că le-ai lăsat în spate, sentimente pe care le credeai amorțite sau adormite undeva, într-un cotlon al sufletului… Sentimente pe care le considerai apuse, moarte, inexistente.
………..
Menirea acestei cărți este și cea de a te ajuta să te vindeci. Sper că îți va atinge sufletul…
Cartea începe cu niște vorbe care sunt demne de a fi luate în seamă, deoarece multe fac greșeala aceasta fără a-și da măcar seama de ea:
„Fiindu-ți teamă de singurătate, riști să alergi în brațele oamenilor nepotriviți și să te îndepărtezi de cei care te-ar putea iubi necondiționat pentru totdeauna.”
Este o carte care-ți atinge coardele sensibile ale inimii, își face loc cu sensibilitate în sufletul tău, o citești cu mare plăcere, iar la final nu poți decât să spui… mai vreau!
O carte care ne vorbește despre a fi femeie! Femei ca mine sau ca tine. Despre sentimente și suferințe. Despre femeia puternică care ar trebui să fie fiecare dintre noi. Despre regăsire, despre tăria unei femei, despre autocunoaștere:
„Într-un moment al vieții, fiecare om ar trebui să fie singur pentru a se gândi mai mult la el însuși, la cei din jur, la tot ce are și la tot ce-și mai dorește. Fiecare om ar trebui să fie singur cândva pentru că, deși asta înseamnă să îi piardă pe toți cei din jur, numai așa se poate regăsi pe sine.”
Un elogiu adus femeii, puterii ei de a-și reveni, de a se ridica după ce viața, soarta, destinul, bărbatul… au trântit-o la pământ. Și nu doar că se ridică, dar atunci când o face, este cu mult mai puternică și mai încrezătoare în forțele ei.

Autoarea, prin prisma propriilor experiențe bănuiesc – deoarece numai cineva care a suferit poate scrie cu așa o sensibilitate- pe care alege să ni le împărtășească, ne ajută să ne cunoaștem. Să ne apreciem și să avem încredere în noi.
Ne oferă un mod de a privi relația bărbat- femeie, de a ne trăi viața mai presus de voința partenerului; de a fi fericite cu alegerile pe care le facem și de a nu ne încorseta în diferite tipare.
„Ar trebui să înveți, dacă nu știi deja, că e foarte important să ne bucurăm de lucrurile mărunte pe care ni le oferă viața.”
Am citit această carte cu mintea deschisă, pregătită să învăț anumite lecții și am făcut-o! Acum, mă consider ceva mai bogată, în sensul că am învățat să privesc mai în profunzime, să apreciez tot ce este în jurul meu prin felul în care mă face să mă simt. Am citit cartea atât de repede că, la final, am avut senzația că au fost doar câteva minute și nu câteva ore… Dar au fost cele mai bine investite ore!
<< Mai presus de el>> nu are o poveste în sine, putem considera că sunt mai multe povețe și experiențe care formează un întreg, flash-uri ale memoriei ce se constituie în piese de puzzle care, așezate corect, formează femeia.
O comparație a relației femeie – bărbat mi-a rămas totuși în minte:
„Sufletul meu a fost mereu asemenea unei furtuni pe mare. Eu însămi sunt o femeie ca marea, de asta cred că îmi place atât de mult.
Iar țărmul ține în brațe toată marea, numai el o cunoaște, numai el știe ce se ascunde în totalitate acolo. O femeie ca marea are nevoie de un bărbat ca țărmul.”
Dama de Treflă a reușit să mă surprindă prin pasiunea, simplitatea și sinceritatea cu care scrie. Prin modul simplu în care ne oferă anumite sfaturi fără a da senzația de obligativitate. Acest mod de scriere impresionează cititorul, așa cum a făcut-o și cu mine.
Și asta este foarte adevărat! Dar câte dintre noi avem un astfel de om aproape? Foarte puține, sunt sigură! Și oare îl apreciem așa cum merită? Dar el pe noi?
„… femeia nu știe că de fapt ea însăși e cel mai frumos imperiu pe care i-l poate oferi unui bărbat.”
Nu aș merge atât de departe încât să spun că femeia nu știe…, cel mult aș spune că aceasta nu conștientizează.
Într-o relație de cuplu trebuie să iei în considerare și părerea partenerului sau a partenerei. Să ții cont de ea. Să știi să lași de la tine dar și să te impui, să faci tot posibilul pentru a discuta nemulțumirile și neînțelegerile. Într-o relație, un lucru este cert: nu există Perfecțiune. Doar discuții și cunoaștere. Tocmai acestea sunt dovada vie că partenerilor le pasă.
Ce pot să vă mai spun despre această carte? Ar fi multe de spus și în același timp, nu foarte multe… O citești și rămâi cu o senzație aparte, cu sentimentul că ești mai împăcată cu propria persoană. Și cu certitudinea că te cunoști mai bine, că te apreciezi așa cum ar trebui să fii apreciată.
Autoarea ne trece prin toate emoțiile posibile, bune sau rele, prin care poate trece o femeie într-o relație. Astfel învățăm să recunoaștem anumite semne, să devenim mai puțin tolerante cu cei ce nu ne apreciază așa cum trebuie. O lectură care îți captează atenția de la primele rânduri. O carte- jurnal aș putea să o definesc. Și în același timp, o confesiune a femeii care știe să iubească cu tot sufletul. Care până la urmă întâlnește alesul care o face să își simtă sufletul cântând.
Vă recomand această carte din tot sufletul. Este plină de sinceritate și, în același timp, poate fi considerată un manual al încrederii în sine pentru femei.
„Am suferit mult, dar am avut de învățat pentru a deveni femeia de azi.”
„Frumusețea unui suflet se reflectă în strălucirea ochilor, iar ai tăi strălucesc de parcă ar vrea să învingă tot întunericul din lume.”

Mulțumim Editurii Bookzone pentru cartea oferită pentru recenzie.

Cartea Mai presus de el – Dama de Trefla poate fi comandată de pe site-ul Editurii Bookzone

Recenzii și prezentări cărți autori români

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *