Delicatese Literare
Recenzii

Mai presus de el. Intre prezent si trecut, de Dama de Trefla, Editura Bookzone – recenzie

Mai presus de el. Între prezent și trecut

Autor: Dama de Treflă

Editura: Bookzone

Anul apariției: 2016
Număr de pagini: 248
Continuarea volumului Mai presus de el
  • Seria Dama de Treflă

1. Mai presus de el – recenzie
2. Mai presus de el. Între prezent și trecut
Cele mai grele lupte se duc întotdeauna în interiorul nostru, dar noi alegem să construim ziduri înalte în jurul sufletelor pentru a nu le arăta și celorlalți ce dezastru se ascunde sub măști. Totuși există și lupte în care, oricum s-ar sfârși, tot pierzi. Există lupte în care nu poți câștiga pentru că sufletul, of, sufletul, tot trebuie să îl împarți cumva și tot rămâi fără ceva din el. Sunt momente în viață în care rămânem blocați între prezent și trecut. Ce va fi nu e sigur, iar ce a fost nu mai are nimic de oferit. Sunt momente în viață în care ne rămâne sufletul blocat între doi oameni: unul care a oferit tot ce avea de oferit, dar care se poate schimba, că încă nu îl cunoști atât de bine pe cât crezi că îl cunoști și altul pe care nu îl cunoști aproape deloc, dar care reușește să trezească în tine emoții și curiozitate. Pe care îl alegi? Pe care îl iubești? Pentru cine câștigi și pentru cine pierzi acea luptă crâncenă cu tine însăți?
De această dată va fi totul mult mai greu pentru A căci lupta o va duce cu ea însăși. Trebuie să aleagă și, mai ales, trebuie să aibă curajul să facă această alegere atunci când niciunul nu vrea să renunțe la ea. Dacă va îndrăzni destul de mult, rămâne de văzut.”
După un prim volum – Mai presus de el, care efectiv m-a cucerit și pe care îl recomand cu căldură, acest al doilea volum a venit ca o continuare a acestei povești de viață care nu are cum să nu impresioneze cititorul.
Aș vrea să atrag atenția asupra coperții care are un impact vizual asupra fiecărei persoane ce intră în librărie și vede cartea pe raft. Deasemenea, apreciez enorm faptul că nu există în carte greșeli de tipărire sau de scriere. Este un alt atuu al acestei cărți.
O carte care-ți încântă sufletul, pătrunde în interior și îți schimbă anumite percepții și păreri despre cei din jur… După cum am spus și la primul volum al acestei serii, această carte ne aduce în prim plan femeia: femeia puternică, capabilă de multă dăruire… până la uitarea de sine, cu o putere de sacrificiu imensă, neobosită!
„De fiecare dată când viața unui om se schimbă, el se pregătește din nou să lupte pentru fericirea sa.”
Adevărat! Fericirea, de la început și până la sfârșit, este o luptă! O luptă crâncenă, la finalul căreia nu ai certitudinea că vei câștiga, doar o speranță! Totdeauna există riscul să ieși rănită, cu urme adânci și cicatrici care sigur vor lăsa urme…
„Uneori pleci pentru că ești convins de faptul că cineva te va aștepta mereu, nu contează cât ai să fii plecat, nu contează cât ți se va duce dorul sau cât te vei lăsa așteptat. Dar nu e întotdeauna așa. Chiar și atunci când iubești nespus de mult poți pleca. Alegi să pleci pentru că te doare mult mai mult să rămâi. Alegi să pleci pentru că doar așa poți risca să găsești adevărata fericire cândva.”
Durerea este atunci când vezi că persoana de lângă tine alege să se îndepărteze cu bună știință, sau inconștient… Când vezi că, pentru el, nu mai este atât de important să fie lângă tine, să te sprijine și să aibă grijă de sufletul tău…

„Nu poți suplini ceva ce îi lipsește sufletului cu lucruri pe care le poți cumpăra. Sufletul, în general, are nevoie de ceva pe care nu poți pune vreodată preț. Sufletul are nevoie de cineva care să nu dorească să pună preț pe iubire.”
Am citit acest volum cu durere și cu multe lacrimi, cu zâmbete și aduceri-aminte, conștientizând că anumite pasaje se potriveau perfect și vieții mele. În același timp, cu speranța că totul în viață se întâmplă cu un motiv. În viață ai parte de pietre de încercare, adevărați bolovani de multe ori, la tot pasul. Le faci față sau nu? Asta rămâne de văzut…
Dama de Treflă m-a surprins prin modul în care a ales să ne împărtășească aceste sfaturi pe care le intuim citind volumul de față: cu sinceritate, prietenește, fără a impune nimic… doar ne lasă să tragem anumite concluzii la final..
Corect! Dar nimeni, absolut nimeni, nu garantează că acest scop se va menține pe tot parcursul vieții.
În fine, la fel de adevărat este și faptul că:
„Un om care este hotărât să te iubească, o va face oricum. Nu se va lăsa descurajat de rănile sufletului tău, de cât de greu de iubit ești sau de temerile pe care le ai din cauza celor care te-au rănit.
El te va iubi pur și simplu și te va face să înțelegi de ce înainte de el iubirea nu a fost la fel de frumoasă.”
Un manual, sau mai bine spus, un ghid al maturizării emoționale a femeii. Al creșterii ei, în valorificarea tuturor calităților și în neacceptarea compromisurilor în iubire. Iubirea este singurul sentiment pe care trebuie să îl simți 100% pentru cineva! Nu se împarte, nu se simte pe jumătate, nu se măsoară.
Titlul acestei cărți mă poartă cu gândul la o femeie puternică care poate să-și trăiască viața „Mai presus de el” – oricare ar fi acel EL; dar … „Între prezent și trecut” își poate dezvălui suferința și zbaterile interioare, durerea și decepția care au făcut-o totuși să meargă mai departe!

Recomand această lectură mai ales femeilor! Este o carte care te face să pui în balanță tot ceea ce simți cu adevărat și toate speranțele pe care le mai ai! Tot ceea ce îți dai voie să simți!
„Fericiți trăiesc până la adânci bătrâneți doar acei oameni care învață să se asculte, să se înțeleagă și să se ierte unul pe celălalt. Fericiți pot fi doar cei care se acceptă fără să încerce să schimbe ceva la omul de alături… Doar cei care se pot săruta pe frunte și strânge în brațe, chiar dacă au zile grele, chiar dacă sunt supărați… Chiar dacă au obosit…”
Cred cu tărie că acest citat ilustrează cu adevărat ceea ce înseamnă iubirea adevărată, puternică și solidă, care sigur reușește să treacă peste încercările sorții, peste piedicile destinului, peste viața însăși!
„Acasă e un om, un suflet cald, o pereche de brațe care sunt mereu întinse pentru a te cuprinde sau pentru a te prinde în caz că urmează să cazi.
Cu adevărat acasă suntem acolo unde ne lăsăm sufletele…. La acei oameni la care ne lăsăm sufletele.”
În speranța că fiecare dintre noi am ajuns ~ACASĂ~ sau vom ajunge, vă doresc lectură plăcută și emoții pe chip citind această carte!

Cartea Mai presus de el – Dama de Trefla poate fi comandată de pe site-ul Editurii Bookzone

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

Recenzii și prezentări cărți Dama de Treflă

Recenzii și prezentări cărți autori români

16 Comments

Spune-ți părerea!