Delicatese Literare
Prezentari carti

Manastirea Northanger de Val McDermid, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

Mănăstirea Northanger (Northanger Abbey – 2014) 

Val McDermid

Editura Litera / Lira

Colectia Carti Romantice

1. Rațiune și simțire – Sense & Sensibility – 2013 (de Joanna Trollope)
2. Mănăstirea Northanger – Northanger Abbey – 2014 (de Val McDermid)
2. Emma – 2014 (de Alexander McCall Smith)
Cat Morland este pregătită să facă pasul spre viața de adult. Fiică a unui pastor, școlită acasă într-un sătuc micuț și liniștit, ea își găsește refugiul în cărți și este convinsă că, dincolo de valea în care și-a trăit copilăria, o așteaptă o mare aventură.
Așadar, primește cu entuziasm propunerea unor prieteni și vecini de-ai părinților ei, de a îi însoți la Festivalul Fringe din Edinburgh, pentru a-i ține companie lui Susie Allen.
Veselă din fire, ajutată de noua ținută asigurată de Susie și de biletele pe care aceasta le are la evenimentele din fiecare seară, Cat ajunge să guste din plin viața din Edinburgh și este primită cu brațele deschise în sânul familiei Thorpe, devenind bună prietenă cu fata mai mare a familiei, Bella.
Pe neașteptate, în peisaj apare și chipeșul Henry Tilney, un viitor avocat a cărui familie locuiește la frumoasa, misterioasa și mult râvnita mănăstire Northanger. Cat este fascinată de Henry și de sora acestuia, Eleanor, dar nu se poate abține să nu se întrebe dacă totul la ei este atât de ireproșabil cum pare.
Sau poate mulțimea de cărți citite sunt de vină pentru imaginația care-i umple mintea de scenarii care de care mai incitante?
„Chiar dacă nu era mai mult decât o legendă, povestea despre Cocoaşa Diavolului i se păru lui Cat suficient de interesantă încât să nu fie foarte supărată că nu continua cu explorarea misterelor mănăstirii.”
„Este genul de iubire care depăşeşte gelozia şi certurile. Plus că nimeni nu ştie exact ce se petrece în spatele uşilor închise ale relaţiei dintre doi oameni. Câteodată, flirtul cu altcineva aduce o scânteie relaţiei – iubiţilor le place să se tachineze despre cât sunt de doriţi de alţii, ştii tu.”
„– Oh, Henry, sunt complet nebună după tine. Şi îşi petrecu braţele pe după gâtul tânărului uimit din cale-afară, care îşi reveni numaidecât şi o cuprinse într-o caldă îmbrăţişare. În sfârşit, Cat ştiu că urma sărutul la care visase încă de la primul dans. Rămaseră îmbrăţişaţi în mijlocul livezii, orbi la tot ce era în jurul lor în afară de ei înşişi, aşa cum tind să facă tinerii îndrăgostiţi.”
Veți citi întreaga poveste în romanul MĂNĂSTIREA NORTHANGER de Val McDermid – apariție vineri 21.04.2017 la toate punctele de difuzare a presei alături de revista Libertatea pentru femei!
Sursa: Cărți Romantice

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *