Delicatese Literare
Prezentari carti

Mara Dyer. Începutul de Michelle Hodkin, Editura Trei

Mara Dyer. Inceputul (The Unbecoming of Mara Dyer)

mara dyer

Michelle Hodkin

Editura Trei

Nr. pagini: 462

Traducător: Ana Dragomirescu

Primul volum din Mara Dyer Series

Mara se trezeşte într-o bună zi la spital, fără să ştie de ce se află acolo şi ce anume i s-a întâmplat. Amintirile îi revin treptat şi dureros, ştie că a avut un accident îngrozitor, în care prietenii ei au murit, dar ea a scăpat aproape fără nicio zgârietură. Deşi familia ei hotărăşte să înceapă o viaţă nouă în Florida, amintirile o asaltează pe Mara, provocându-i episoade psihotice. În acest amestec straniu de nebunie şi realitate, Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a văzut vreodată, pare să se fi îndrăgostit de ea. Cât din aventurile Marei Dyer sunt vis şi cât sunt adevăr? E doar o adolescenţă care suferă de sindrom post-traumatic sau există ceva mai misterios în spatele închipuirilor ei?
Găsim în trilogia lui Michelle Hodkin ecouri din Carrie a lui Stephen King. Scris din perspectiva Marei, primul volum al trilogiei alternează ingenios perspectivele. Trecerile de la lucruri cotidiene la coşmar şi halucinaţie sunt neaşteptate, dar se produc firesc şi-ţi dau fiori.” – Los Angeles Times

mara dyer trilogy

„Când am ajuns înapoi acasă, deja mă linistisem. Să mă întorc cu faţă brăzdată de lacrimi şi fără Daniel nu m-ar fi ajutat în relaţia cu mama. Mai ales că începuserăm să progresăm. Dar când am intrat pe alee, am văzut că maşină ei nu era acolo. Nici a tatei nu era. Şi luminile din casă erau stinse. Unde erau? M-am dus la uşa din faţă şi am întins mâna s-o descui.
Uşa s-a deschis spre interior. Înainte s-o ating.
Am rămas pe loc, cu degetele la câţiva centimetri de clanţa. M-am uitat fix la ea, cu inima în gât, apoi mi-am ridicat încet privirea pe toată lungimea uşii. Nimic neobişnuit. Poate că pur şi simplu uitaseră să încuie.
Am împins cu o mâna uşa până când am deschis-o complet şi am rămas în prag, de unde m-am uitat cu atenţie prin casă întunecată. Becurile din hol, din salon şi din sufragerie erau stinse, dar o rază argintie se zarea de după colţ, din camera de zi. Probabil că acolo lăsaseră lumina aprinsă.
M-am uitat peste tot. Operele de artă erau încă pe pereţi. Străvechiul paravan chinezesc din abanos şi sidef se află în acelaşi loc în care îl lăsasem la plecare. Toate erau acolo unde ar fi trebuit să fie. Am tras aer în piept, am închis uşa în urmă mea şi am apăsat rapid comutatoa rele tuturor luminilor de la intrare
Mai bine.
Când m-am dus în bucătărie, că să-mi iau ceva de mâncare, am văzut un bileţel pe uşa frigiderului.
L-am dus pe Joseph la un film. Ne întoarcem pe la 10:30.
O privire aruncată spre ceas mi-a spus că era doar ora nouă. Probabil că abia plecaseră. Şi probabil că Joseph ieşise ultimul şi a uitat să încuie uşa de la intrare. Nu era mare lucru.”

Cărțile apărute la Editura Trei se pot comanda pe edituratrei.ro, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, librarie.net, librex.ro, carturesti.ro, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

25 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *