Delicatese Literare
Prezentari carti

Marilyn Monroe și Elisabeta a II‑a a Angliei, de Michelle Morgan, Editura RAO

Întâlnire cu Regina

Marilyn Monroe și Elisabeta a II‑a a Angliei

(When Marilyn Met the Queen: Marilyn Monroe’s Life in England)

Michelle Morgan

Editura RAO

An aparitie: 2023

Categorie: Nonficţiune adulţi

Domeniu: Biografie

Nr. pag.: 304

Michelle Morgan este autoare de biografii, dar a scris și două romane. Pasionată de viața personalităților marcante, Marilyn Monroe și Madonna fiind două dintre acestea, colaborează cu diverse reviste și ziare, în special britanice, printre care: Sunday Express, The Lady, Writing Magazine, Social and Personal. Trăiește în Northamptonshire, Marea Britanie.

În urmă cu aproape 70 de ani, americanii – printre ei și sex-simbolul Marilyn Monroe – erau fascinați de familia regală britanică, iar ecourile acelei fascinații se resimt încă și azi.

Regina Elisabeta a II‑a și Marilyn Monroe: două personalități puternice, adulate și uneori controversate, însă aflate mereu în atenția publicului. Ideea că drumurile lor s‑ar putea intersecta ar fi părut oricui iluzorie, însă Marilyn și‑a dorit‑o cu ardoare și, atunci când Marilyn își dorea ceva, Marilyn obținea.

Prilejul i s‑a ivit în vara anului 1956, când actrița și soțul ei, dramaturgul Arthur Miller, au petrecut patru luni în Londra pentru turnarea peliculei Prințul și dansatoarea, alături de o altă mare vedetă a filmului și teatrului, Laurence Olivier.

Între solicitările platoului de filmare, curiozitatea uneori agresivă a presei și disputele acide cu Laurence Olivier, care inițial s‑a opus oricărei întâlniri între actriță și suverană, Marilyn a știut să‑și urmărească visul cu stăruință. „Regina are o inimă caldă“, a declarat ea după cele câteva minute în care a vorbit cu Elisabeta a II‑a. Ce și‑au spus? Aflați citind cartea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *