Delicatese Literare
DIVERSE

Marsul Roz Craiova

Marșul Roz Craiova – Eveniment din Campania împotriva Cancerului la sân

marsul roz

Avon România a iniţiat o campanie împotriva cancerului la sân, promovând evenimentul prin pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.
Toamna se numără ultimele Marșuri Roz din acest an, Marșul Roz  Cancel#Cancer Craiova va avea loc joi, 15 septembrie 2016, între orele 18:00 – 20:00.
Craiovenii sunt aşteptaţi joi 15 septembrie ora 18:00 pe Esplanada Teatrului Naţional. Evenimentul îşi propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea controalelor periodice la sân. Se va mărşălui pe traseul: Esplanada Teatrului Naţional – Al.I.Cuza – Romul – Calea Bucureşti – Universitate – Bulevardul Carol – Al.I-Cuza – Piaţa Mihai Viteazul.
Delicatese Literare este partener media al Evenimentului.
Cancerul mamar este o boală în care celulele maligne se formează în ţesuturile sânului. Această boală este rară la femeile mai tinere de 35 de ani, dar toate femeile de 40 şi peste 40 de ani au risc pentru cancer mamar. Cele mai multe cazuri apar la femei în vârstă de peste 50-60 de ani. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, 90% dintre femei au aflat despre boală într-o formă avansată, ceea ce scade şansele de supravieţuire. În cazul detectării timpurii, boala poate fi vindecabilă. Cancerul la sân poate fi vindecat în 94% din cazuri dacă este diagnosticat în stadiul I sau II.
Campania împotriva cancerului la sân a fost iniţiată în 2002 de Avon Cosmetics România, reuşind până în prezent să educe, să informeze în privinţa diagnosticării precoce a cancerului la sân şi să facă conştiente de gravitatea bolii peste 80% din femeile care trăiesc în România.
Vara aceasta vom da „cancel” tuturor lucrurilor ce ne fac să amânăm controlul mamar!
Participă la Marșurile Roz din țară și ajută-ne să informam mii de femei despre importanța controlului mamar periodic, pentru a preveni cancerul la san!
Fiecare participant la Marș va primi o brățară cu un cod unic, pe care îl pot folosi pentru a se înscrie pentru investigații medicale la sân gratuite!”, scrie pe avoncampaniisociale.ro/stopcancerlasan/

marsul roz1

Factorii de risc în cancerul la sân pot fi factori interni (ce ţin fiecare persoană individual), factorii externi sau de mediu şi factorii genetici.
Factori Interni
Vârsta: Structura sânului se modifică în timp, iar afecţiunile mamare pot apărea oricând. Studiile au dovedit că incidenţa cancerului la sân creşte odată cu vârsta.
Factori Genetici: Un antecedent în familie ar trebui să te facă mai atentă. Totuşi, 70% dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân nu au avut în familie un caz similar.
Factori externi sau de mediu
-Tratamentele hormonale compensatorii şi contraceptivele pe baza de hormoni Deşi este un subiect aflat încă în dezbatere, vorbeşte cu medicul tău despre riscul apariţiei cancerului la sân în legătură cu utilizarea hormonilor, mai ales dacă există cel puţin un caz de cancer la sân în familia ta.
– Lovituri la nivelul sânilor Dacă te loveşti la sân, nu intra în panică. Nu există o legătură dovedită între o lovitură la sân şi apariţia unor afecţiuni grave. Totuşi, nu poţi ignora lovitura, iar în cazul în care nu se vindecă, cere părerea unui medic specialist.
– Expunerea la soare. Evită expunerea la soare între orele 10-16. Aplică o cremă cu factor de protecţie mai mare de 15, cu 20- 30 de minute înainte de expunere şi reaplică la intervale de 2-3 ore. Chiar dacă stai sub umbrela, razele ultraviolete trec prin aceasta, iar nisipul le reflectă în proporţie de 80%.
Cum puteţi reduce riscul şi preveni cancerul la sân? Un stil de viaţă sănătos reduce considerabil riscurile de cancer: fă mişcare în fiecare zi, nu fuma şi mănâncă fructe şi legume. Poţi afla cu certitudine că eşti bine numai dacă mergi regulat la control!
Cateva instantanee de la eveniment:

colaj-marsul-roz

 

17 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *