Delicatese Literare
Recenzii

Măștile crimei de Tami Hoag, Seria Elena Estes, Editura Miron – recenzie

Măștile crimei

(Dark Horse – 2002)

Tami Hoag

Editura Miron

An aparitie: 2013

Nr. pagini: 480

Seria Elena Estes:

1. Atracție/ Măștile crimei – Dark Horse – 2002
2. Crimă în lumea bună – The Alibi Man – 2006 – recenzie
Fosta polițistă Elena Estes a lucrat la divizia de narcotice din Florida – până când și-a asumat un risc prea mare. Viață i s-a spulberat, iar acum trăiește într-un exil autoimpus.
„Măștile crimei” de Tami Hoag este un mystery-crime extrem de captivant, plin de adrenalină și suspans, cu un fir epic care se desfășoară rapid de la prima până la ultima pagină. Personajele carismatice, intriga ingenioasă și ritmul alert alături de o tușa de romantism sunt elementele care fac din acest roman o lectură intensă și irezistibilă.
Arată că o vagaboandă, este deprimată, se gândește la suicid și trăiește la Fermă de cai Avadon a prietenului ei din Florida unde a ajuns după ce a devenit o marginalizată, un nimeni, fără job. Elena Estes, fost detectiv, este bântuită de doi ani de coșmarul amintirilor din „fosta viață” de polițistă. Lucrează cu caii, animale care totdeauna au înțeles-o și i-au alinat golul lăsat de familia ei rece și indiferentă.
A crescut într-o lume plină de lux și strălucire dar a ales să fie polițistă pentru că-i place dreptatea, un afront adus părinților care au privit-o tot timpul că pe un accesoriu. Este plină de cicatrici fizice și emoționale, de răni care încă sângerează și nu vor să se vindece, dovezi ale greșelilor din trecut. Dărâmată fizic și psihic, umbră politistei și a femeii de altădată, se chinuie să supraviețuiască fiecărei zile, cu un efort copleșitor.
Asta până când în viața ei întră Molly Seabright, o puștoaică extrem de inteligentă și curajoasă care vrea s-o angajeze ca detectiv particular pentru a-i găsi sora mai mare dispărută de câteva zile, Erin. Adolescenta de negăsit este o răzvrătită care a avut numeroase dispute și conflicte cu tatăl vitreg, plecând de acasă pentru a-și trăi viață așa cum consideră. Lucrează la un centru ecvestru pentru un bărbat, Don Jade, care a fost implicat în frauda mai multor agenții de asigurare, un antrenor violent renumit pentru exploatarea cailor.
Lumea celor care antrenează caii de rasă, campioni, cai care valorează milioane de dolari, este o lume plină de invidii, dușmănii, bârfe și răzbunare. Dispariția lui Erin coincide însă cu un eveniment extrem de mediatizat și anume moartea unui cal foarte valoros pe care l-a antrenat același Don Jade.
Uimită de îndrăzneala puștoaicei, Elena refuză inițial propunerea făcută de Molly deși curiozitatea și flerul de polițistă o îndeamnă să tatoneze puțin terenul alunecos al relațiilor din viața lui Erin. Iar ceea ce descoperă, o familie disfuncțională, un cerc de oameni dubioși cu care adolescenta se încurcase, tranzacții trucate, cai uciși, toate acestea o determină pe Elena să accepte cazul dat de micuța Molly și să încerce să-i găsească sora dispărută. Și pentru că absolut nimeni, cu excepția lui Molly, nu reclamase dispariția lui Erin, Elena se vede nevoită să apeleze la polițiști și să colaboreze cu detectivul Landry James, fapt care o costă enorm pe plan emoțional, Elena fiind privită că o paria datorită trecutului eșuat de om al legii.
Detectivul Landry, un tip serios, tăios, competent, masculul alfa, se ciocnește, pe parcursul investigației, de acțiunile desfășurate în paralel de către Elena, o persoană directă și imprevizibilă care se simte exclusă din ancheta polițienească. Între ei există chimie, deși sunt amândoi orgolioși, comportându-se ca doi arici furioși cu țepii zburliți, având însă un singur scop: găsirea lui Erin și pedepsirea celor vinovați de răpire.
Care sunt secretele și minciunile care învăluie dispariția lui Erin? Vor reuși Elena și detectivul Landry să descopere faptele monstruoase săvârșite în numele faimei și al banilor?
Vă las pe voi să aflăți răspunsurile acestor întrebări invitându-va să lecturați acest mystery-crime electrizant și provocator, pe care îl recomand cu multă plăcere.
„Erin stă la poartă din spate. Așteaptă pe cineva. E nervoasă. Crede că se află aici într-un scop secret. Crede că astă seară viața ei se va schimba. (…)
Un furgon alb ruginit se apropie dinspre sud. Îl privește cum vine spre ea. Pare nemulțumită. La ora asta, nimeni nu mai folosește acel drum dosnic. Furgonul se oprește. Din el sare jos un atacant mascat. Erin o ia la fugă spre poartă. Omul o prinde de braț și o răsucește în loc. Erin îl lovește cu piciorul. El îi dă un dos de palmă peste față, trântind-o într-o parte. Fata se smulge din strânsoarea lui, se poticnește, încearcă s-o ia din nou la fugă, dar nu reușește să-și adune picioarele sub trup. Atacantul o doboară de la spate, aruncându-se peste ea, cu un genunchi proptit în șale. Scoate o seringă din buzunarul hainei și-i înfige acul în braț.(…) Individul o ridică în picioare și o împinge în furgon. (…)
Viața se schimbă cât ai clipi din ochi.”

Cărțile autoarei Tami Hoag pot fi comandate pe elefant.rolibris.ro, librarie.netemag.rocarturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Tami Hoag

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

Recenzii și prezentări cărți romantic suspans

13 Comments

 • Mirela Barbălată

  Wow!
  Chiar e un roman polițist plin de suspans! Însăși recenzia intrigă!
  Mulțumesc pentru recomandare! Este o carte pe gustul meu. Sunt sigură că lectura va fi intensă .

  • familiasimionescuyahooro

   Cu mare drag, Mirela, multumesc si eu! ❤ Cred ca ti-ar placea povestea asta❤

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Tyna, cu mare drag!❤O serie foarte captivanta care are si o poveste de iubire!❤

 • anasylvi

  Imi place acest gen – mystery-crime – iar povestea pe care ne-ai descris-o e foarte tentanta, mai ales cu personalitatile puternice ale celor doi protagonisti pe care ii gasesc foarte interesanti. Multumesc!

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Ana, cu mare drag!❤Este savuroasa intetactiunea dintre cei doi protagonisti!❤

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Geo!❤Da, pana la final se rezolva misterul dar nu va fi deloc usor!

 • Oli

  Waww, super recenzie, ai surprins foarte bine atmosfera cărții și personalitățile celor doi protagoniști! Felicitări, Carmen și mulțumesc de reamintire, am citit cartea (eu o am in editia cu titlul ”Atractie”) și mi-a plăcut foarte mult! Chiar îmi vine s-o recitesc!

  • familiasimionescuyahooro

   Multumesc mult, Oli!❤Cu mare, mare drag!❤Imi place mult cum scrie autoarea si cu siguranta voi mai citi carti scrise de ea! ❤

  • Oli

   Da, scrie foarte bine, e una din autoarele mele preferate ale acestui gen, thriller-romance si suspans, am citit multe carti de ea si toate mi-au placut!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *