Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Mesajul păsărilor către inimile copiilor de Kate Westerlund, Feridun Oral, Editura DPH – recenzie

Mesajul păsărilor către inimile copiilor

Kate Westerlund, Feridun Oral

Editura Didactica Publishing House

An apariție: 2018
Ediție: Cartonată
Nr. pagini: 28
Titlu Original: The message of the birds
Traducător: Cristiana Ion
Vârsta: 3-5 ani
Acum mult timp în urmă, s-a născut un copilaș foarte special, iar animalele de pretutindeni au auzit în gânguririle sale un cântec de bunăvoință și binecuvântare pentru toate creaturile pământului. Dar, acum, păsările s-au întrebat de ce nimeni nu mai răspândește mesajul acestui cântec minunat. Bufnițoiul cel bătrân le spune că „oamenii nu îl mai ascultă. Mulți cred că mesajul este pentru ceilalți, că nu este pentru ei”.
Toate poveștile de Crăciun sunt minunate, de parcă sunt atinse, fiecare, de un strop din misterioasa, strălucitoarea și incontestabila magie e Crăciunului, care ne atinge pe toți în perioada aceasta. Și nu doar magia Crăciunului o simțim ci, mai mult ca oricând, simțim magia copilăriei, simțim că redevenim copii și parcă vedem totul în jur mai luminos, prin ochii lor. Timpul petrecut în compania poveștilor citite copilașilor este foarte prețios, nouă ne umple sufletul de bucurie, iar pentru copii e unul din cele mai prețioase daruri pe care le putem oferi. Sunt momente de calitate petrecute în familie, și un excelent prilej pentru învățăminte, exemple și lecții de viață. Din fiecare carte îi putem învață ceva, și fiecare poveste transmite un mesaj pe care îl pot înțelege și reține foarte ușor.
Mesajul păsărilor către inimile copiilor este o poveste micuță, dar cu un mesaj foarte mare și important.
Aflăm, încă de la început, că odată cu prima zăpadă a fiecărui an, bătrânul bufnițoi spune păsărilor o poveste, o poveste pe care le-o repetă an de an. Nu întâmplător, dintre toate păsările, bufnița este cea care spune povestea, întrucât aceasta e asociată cu înțelepciunea și cunoașterea.

Treptat, păsările au încetat să răspândească mesajul, când oamenii au încetat să-l mai asculte. De ce s-a întâmplat asta, păsările nu știau, presupuneau că oamenii nu mai înțeleg limba lor, a păsărilor.

Însă micuța prigorie, a spus ceva plin de semnificații:
„- Dar, dacă ar asculta cu inimile, în loc să asculte cu urechile, sigur ar înțelege! Inimile vorbesc aceeași limbă peste tot în lume, nu-i așa?”
Și a continuat, zicând că ar trebui să cânte mesajul către copii, căci ei au inimile cele mai pure și sigur l-ar înțelege. Și așa a și fost…
”Copiii au auzit mesajul păsărilor călătoare. (…) Pentru că, vedeți voi, inimile chiar înțeleg orice limbă.”
Povestea aceasta este una de Crăciun datorită redării scenei nașterii lui Isus și a mesajului divin pe care păsările l-au înțeles din gânguririle bebelușului, dar, altfel, este un mesaj universal valabil, care trebuie transmis, însușit și repetat oricând, până când va ajunge la inimile tuturor:
”- Să fie pace! Să fie pace! Pace pe pământ!”

Mulțumim Editurii DPH pentru cartea Mesajul păsărilor către inimile copiilor

 oferită pentru recenzie!

Cartea Mesajul păsărilor către inimile copiilor/ cărţile pentru copii ale editurii Didactica Publishing House pot fi comandate de pe edituradph.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți de Crăciun

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *