Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Micul pulover roșu – Brigitte Weninger, Katharina Sieg – Editura DPH

Micul pulover roșu

Text: Brigitte Weninger

Ilustrații: Katharina Sieg

Traducere: Ștefania Adina Mihoc

Editura DPH

Nr. de pagini: 32

Grupa de vârstă: 4-7 ani

An apariție: 2022

Brigitte Weninger s-a născut în Kufstein, Austria, și a petrecut douăzeci de ani lucrând ca educator înainte de a-și încerca mâna la scris. De atunci a publicat peste 50 de cărți, care au fost traduse în treizeci de limbi în întreaga lume. Ea continuă să fie puternic implicată în promovarea alfabetizării și a povestirii.

Unele dintre cele mai de succes cărți ale sale sunt “Toți avem un talent”, “Toți copiii au nevoie de dragoste”, “Învățăm?Ce plăcere!”,“Bunica atinge stelele”, “28 de povești de noapte bună”.

Domnul Corb fură un pulover roșu de pe funia cu rufe a oamenilor pentru că are nevoie de un acoperiș pentru cuibul său. Dar doamna Corb nu vrea să îl pună pe acoperiș: „Șoimul ne va descoperi cuibul imediat!“

Domnul Corb aruncă puloverul în zăpadă, unde îl găsește iepurele. Doamna veveriță îl folosește ca pe o sacoșă, domnișoara vulpe, ca o fustă roșie.

Oare la cine va ajunge, până la urmă, puloverul călător?

O poveste tandră pentru toată familia despre un pulover mic și roșu care se pierde – și se găsește! – într-o pădure înzăpezită.

Micul pulover roșu de Brigitte Weninger, Katharina Sieg este o carte minunată, superb ilustrată, care îi va încânta cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va distra.

Este foarte amuzant să urmărim peripețiile micului pulover roșu și câte utilități i se pot da! 😊

Tatăl corb a fur-cumpărat (😅) un mic pulover roșu, cu intenția de a-l folosi pe post de acoperiș pentru cuibul său. Însă mama Corb, prudentă și înțeleaptă, nici nu vrea să audă: „Șoimul ne va descoperi cuibul imediat!“

Speriat de această perspectivă, tatăl Corb aruncă puloverul în zăpadă, unde îl găsește iepurele, care decide că acesta ar fi un bun acoperământ pentru urechile sale.

Dar, vai! Se pare că nu era exact ceea ce-i trebuia iepurelui, astfel că micul pulover roșu ajunge la doamna veveriță, care-l consideră ideal pe post de sacoșă. Deloc surprinzător, nici această destinație nu a fost potrivită, ghindele alunecând pe mânecile micului pulover. Oare o fustă pentru domnișoara vulpe va fi mai potrivită? Nu, nici aceasta. Domnișoara vulpe este extrem de cochetă, iar roșul nu se asortează prea bine cu culoarea blăniței ei.

O mică familie de șoricei va folosi micul pulover roșu pe post de adăpost temporar, iar apoi… Pe la cine își va continua periplul micul puloverul călător și care va fi destinația lui finală? Vă las plăcerea să descoperiți singuri răspunsurile în carte.

 

Cartea Micul pulover roșu de Brigitte Weninger, Katharina Sieg poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *