Delicatese Literare
Recenzii

Midnight Blue de L.J. Shen, Editura Epica – recenzie

Midnight Blue

(Midnight Blue2016)

L.J. Shen

Editura Epica

Nr. de pagini: 320

An apariție: 2021

L.J. Shen este o autoare de cărți romantice devenite bestseller-uri USA TODAY și Washington Post.

Ea locuiește în California împreună cu soțul, fiul și o pisică leneșă. Când nu scrie, îi place să citească o carte bună împreună cu un pahar de vin și să vizioneze spectacolele preferate HBO și Netflix.

A fost odată ca niciodată, un zeu rock care s-a îndrăgostit de o simplă muritoare.

După succesul romanelor Cum să furi o inima cu un sărut, #1 BESTSELLER AMAZON, Vicious și Provocare, L. J. Shen oferă cititorilor o nouă serie care va frânge inimi. 

TREBUIA SĂ FIE UȘOR.

Eu aveam nevoie de bani. El avea nevoie de o dădacă, de cineva care să îl împiedice să tragă pe nas până la ultima suflare.

Am fost aleasă special pentru el.Responsabilă. Optimistă. Caldă. Nevinovată.Partea cea mai rea este că trebuia să știu.

ALEX WINSLOW.Starul rock britanic.Sfâsietorul de inimi. Casanova cu ochi de whisky.

„Nu te apropia de diavolul cu geacă de piele. Altfel te va mânca de vie.”

Și ghici ce-am făcut? Nu am ascultat.

AM SEMNAT CONTRACTUL.

Un turneu mondial de trei luni. Pe patru continente. Cu o sută de spectacole.

Numele meu este INDIGO BELLAMY și mi-am vândut sufletul unui zeu tatuat. Problema este că sufletul meu nu a fost suficient pentru Alex Winslow. A vrut să-mi stăpânească și trupul. Apoi mi-a luat inima. Apoi mi-a luat totul.

„Sfâșietoare… Îți rupe sufletul”. — Diary of a book Fiend

„Fără doar și poate, acesta este romanul meu preferat cu vedete rock”. — Dirty Girl Romance Blog

Midnight Blue de L.J. Shen este o carte deosebit de intensă emoțional, cu o intrigă alertă, caractere puternice, momente extrem de fierbinți și o răsturnare de situație care te năucește. O carte care îți frânge inima, ca mai apoi să ți-o lipească la loc…

Cei doi eroi ai cărții sunt la fel de diferiți între ei precum soarele și luna. Șansa ca drumurile lor să se intersecteze era aproape nulă, dar un carusel de evenimente a provocat o reacție în lanț cu consecințe cu totul imprevizibile.

Alex Winslow este un star rock în vârstă de 27 de ani, tatuat, sexy și arogant, adulat de milioane de fani. Cântecele lui se transmiteau obsesiv pe toate posturile de radio, iar albumele sale se vânduseră în milioane de exemplare în întreaga lume.  Cariera lui fulminantă o luase însă la vale în urmă cu doi ani, când Fallon, logodnica lui, îl părăsise pentru cel mai bun prieten al lui, Will Bushell. Furios și debusolat, Alex acționase haotic, făcându-se de râs la decernarea premiilor Grammy când se urcase pe scenă și îi furase trofeul câștigat de Will. Apoi, noul lui album fusese un dezastru, iar până la a se cufunda în cocaină nu fusese decât un pas.

Cum Alex reprezenta el însuși o industrie, foarte mulți oameni depinzând de el, apropiații lui, aflați cu toții pe statul lui de plată, au strâns rândurile și au întocmit o adevărată strategie de reabilitare. După ce l-au convins să meargă la o clinică de dezintoxicare, au lansat un turneu de concerte în întreaga lume ”Letters from the Dead”, cu scopul de a-i reînsufleți cariera. Miza aflată în joc era uriașă, de peste 30 de milioane de dolari, astfel că trebuiau să se asigure că Alex nu va face niciun pas greșit.

”O salvatoare. O dădacă. O prietenă.” – aceasta era, pe scurt, descrierea postului la care a aplicat Indigo Bellamy, crezând că se caută o asistentă de producție. Era tot un fel de asistență, dar care presupunea ca Indigo să fie ca o umbră în spatele lui Alex, însoțindu-l inclusiv la toaletă, pentru a se asigura că el nu va cădea în ispita de a priza din nou pe nas. Oferta financiară era extrem de tentantă – 300.000 de dolari pentru trei luni de turneu. Cu toate acestea, opt fete înaintea ei renunțaseră în mai puțin de o săptămână, cu toate fiind strivite de personalitatea halucinantă a lui Alex.

”Dezgustător. Superb. Grosolan. Sexy. Vraiște. Spiritual. Sarcastic. Insuportabil. Problemă. Problemă. Problemă. Alex Winslow era toate acestea și altele pe deasupra, dar familia mea nu avea nevoie să știe.”

Însă Indigo (Indie) era mult prea motivată pentru a se lăsa descurajată, indiferent câte șicane i-a făcut Alex la început, refuzând până și faptul de a i se adresa pe nume, numind-o ”Fata cea Nouă”.

”- Domnule Winslow, aș fi mai mult decât fericită să cumpăr un pachet de scutece de adult pentru dumneavoastră. De fapt, cred că vi s-ar potrivi perfect, având în vedere comportamentul pe care l-ați descries. (…)

– Ai idee în ce te bagi? (…)

– De fapt, știu din ce mă scot. (…) Mă scot dintr-o situație financiară foarte proastă, ceea ce înceamnă că bufoneriile dumneavoastră nu reprezintă nimic pentru mine. Am nevoie de bani. O să duc la bun sfârșit lunile astea și o să vă păstrez lucid, orice-ar fi.”

Deși era în vârstă de doar 21 de ani, Indie fusese nevoită să se maturizeze forțat în urmă cu 4 ani, când părinții ei muriseră într-un accident pe trecerea de pietoni, făptașul fugind de la locul faptei. Craig, fratele ei, fusese nevoit să abandoneze colegiul pentru a-și întreține familia. În liceu, fusese vedeta echipei de fotbal, cucerind-o pe Natasha, șefa majoretelor. Pe atunci, cei doi fuseseră cuplul de aur al liceului. Acum erau căsătoriți, cu un băiețel în vârstă de 2 ani și se zbăteau în sărăcie, locuind împreună cu Indie într-un apartament cu un singur dormitor. Frustrat că nu se descoperise vinovatul pentru tragicul accident în care pieriseră părinții lui, strivit de povara financiară și de dificultatea de a-și găsi o slujbă stabilă și bine plătită, Craig se refugia tot mai des în alcool, devenind, din tânărul vesel și fermecător ce fusese cândva, mereu morocănos și pus pe ceartă.

Astfel, suma de 300.000 de dolari părea o adevărată gură de oxigen pentru Indie, răspunsul la rugăciunile ei, oferindu-le ocazia unei locuințe decente, unui tratament medical pentru iubitul ei nepoțel, Ziggy, ce avea nevoie urgentă de niște tuburi pentru urechi, precum și șansa de a-și putea relua studiile, atât ea, cât și Craig.

Capitolele cărții fiind scrise la persoana întâi, alternativ din perspectiva celor doi eroi, avem șansa să-I cunoaștem foarte bine, afându-le gândurile și înțelegând astfel motivațiile acțiunilor lor.

În momentul în care a întâlnit-o pe Indie, Alex avea sufletul făcut fărâme. Ani întregi de luptă, greutăți, compromisuri pe care fusese nevoit să le facă, trădări ale celor apropiați, prețul pe care trebuise să-l plătească pentru succesul obținut, toate acestea îl secătuiseră, făcându-l cinic și arogant.

”Am spus că sufletul meu murea. Sau poate că pur și simplu aparținea altor persoane. În orice caz, aveam nevoie de unul nou. Din păcate, era unul dintre rarele lucruri pe care banii mei nu-l puteau cumpăra.

Uram pe toată lumea cu care lucram Companiile de discuri, directorii executivi, producătorii echipa de PR, nonconformiștii de la marketing, corporațiile care mă foloseau ca purtătorul lor de cuvânt și, practic, fiecare lichea care ceruse vreodată o mărire de salariu pentru că își închipuia că era oh-atât-de-vital pentru brandul Alex Winslow. Știre de ultimă oră: eu eram brandul.”

Cocaina îl ajutase o perioadă să-și amoartă simțurile și gândirea, însă acum era complet treaz și realiza, iar reflecțiile lui nu erau deloc plăcute.

”Cu cocaină mă simțeam mai alert, mai puțin anxios și mult mai încrezător. Cocaina mă  făcea să mă simt energic și demn de absurdul meu câștig bănesc. Cocaina mă făcea, de asemenea, mai suportabil – eram mai puțin un ticălos, pentru că nu-mi făceam atâtea probleme că era valoros ce făceam – și mai insuportabil – pentru că mă făcea să cred că eu eram Valoarea.

Acum eram lucid și acut conștient de faptul că trebuia să-mi justific banii strânși în bancă venind pe piață cu un album spectaculos. Cuvântul ”supraestimat” zbura pe la urechi mult prea des odată ce arta ta se convertise în mașini sport, relații cu persoane sus-puse și case în Malibu. Banii sunt, de asemenea, începutul sfârșitului în artă, sărutul morții pentru creativitate și cancerul pentru integritate.”

Indie a reușit să-l intrige încă de la bun început pentru că era complet diferită de toate fetele cu care avusese de-a face. Minionă, cu păr lung, albastru, cu rochii pe care și le cosea singură, adeptă a mersului pe bicicletă, Indie părea desprinsă dintr-o revistă a anilor ’60. În plus, era inteligentă, spirituală și nu se lăsa intimidată. Impertinența ei în răspunsurile pe care i le dădea l-a făcut pe Alex să o vadă ca pe o provocare. Iar când Lucas, bateristul lui, s-a arătat vădit interest de ea, Alex a privit-o deja ca pe o pradă pe care era musai să o cucerească. Nu putea, sub nicio formă, să i-o cedeze lui Lucas, cel care îl trădase atât de mișelește în urmă cu trei ani, făcându-le lipeala lui Fallon și Will pe la spatele lui. Toată această vânătoare a venit și cu un bonus neașteptat: Alex a început din nou să compună, inspirat de Indie.

Deși era conștientă că Alex era încă obsedat de Fallon și realizase că, încercând să o seducă pe ea, dorea de fapt să-l enerveze pe Lucas, Indie nu putea rămâne imună la farmecul hipnotizant al lui Alex. Lucas era cumsecade și îi făcea plăcere compania lui, însă el nu-i făcea sângele să fiarbă așa cum reușea Alex.

”Își pierduse sufletul undeva pe drum și eu eram doar o altă pușculiță cu bani pe care o zgâlțâia, încercând să vadă dacă ce era înăuntru semăna cu cee ace căuta el. Și în clipa aceea am știut că aveam să accept.

El avea să spargă pușculița, iar eu aveam să-l las.

– Mi-am găsit fântâna în mijlocul deșertului, a zis, din pragul ușii deschise. Acum e timpul să beau din ea. Până. La. Ultima. Picătură.”

Pe măsură ce turneul avansează, ajungând, rând pe rând, pe patru continente, publicul era în delir, noile piese aveau un succes enorm, iar Indie ajunge să facă ceea ce promisese că nu se va întâmpla niciodată: s-a îndrăgostit nebunește de Alex.

Se apropia însă gala de la Paris care, pentru toți cei din jurul lui Alex, era ca o bombă cu ceas care ticăia: acolo aveau să fie Fallon și Will, care se logodiseră între timp, știre care-I fusese ascunsă lui Alex printr-o întreagă strategie de distragere a atenției.

Eram foarte curioasă cum va decurge acea ”întâlnire de gradul 3”, însă ceea ce s-a întâmplat acolo mi-a depășit orice închipuire. Un secret bulversant din trecut a ieșit la iveală, iar șansa ca Alex și Indie să mai formeze un cuplu părea o himeră.

Ultima parte a cărții am citit-o cu sufletul la gură, suferind alături de ambii eroi. Din fericire, după cum  mă și așteptam, autoarea nu m-a dezamăgit și le-a rezervat un happy-end binemeritat.

Vă invit cu drag să descoperiți această captivantă poveste de dragoste!

”Ne-am găsit planeta. Căminul nostrum. Singurul loc în care vrem să fim.

Asta e treaba cu prinții defecți. Nu toți trebuie să moară. Dacă sufletul lor este întreg, uneori supraviețuiesc.

Și, uneori, chiat cresc și devin regi.

Al meu așa a făcut.”

Midnight Blue de L.J. Shen se poate comanda pe librex.ro

Recenzii și prezentări cărți L.J. Shen

Recenzii și prezentări cărți Editura Epica

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

 

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *