Delicatese Literare
Recenzii

Mister MoneyBags de Vi Keeland și Penelope Ward, Editura Trei, Colecția Eroscop – recenzie

Mister MoneyBags. Periculos de sexy

(Mister Moneybags – 2017)

Vi Keeland și Penelope Ward

Editura Trei

Colecția Eroscop

Traducere: Rita Glonț

Nr. pagini: 368

An apariție: 2019

Vi Keeland este autoare de bestselleruri #1 din topurile New York Times, Wall Street Journal și USA Today. Cu milioane de exemplare vândute, titlurile sale au apărut în peste o sută de liste de bestselleruri și sunt traduse în 26 de limbi. Locuiește la New York împreună cu soțul și cei trei copii ai lor, trăind fericită alături de cel pe care l-a cunoscut când avea șase ani. Puteți afla mai multe despre ea la https://www.facebook.com/ groups/ViKeelandFanGroup/ sau pe vikeeland.com.

De aceeași autoare la Editura Trei a apărut cartea Egomaniac, Ticălos la patru ace și Bilete înveninate.

Penelope Ward este autoare de bestselleruri #1 din topul Wall Street Journal, precum și din topurile New York Times și USA Today. A crescut în Boston, alături de cei cinci frați mai mari și și-a petrecut primii ani ai carierei ca prezentatoare TV. Trăiește în Rhode Island cu soțul, fiul și fiica lor, care suferă de autism. Cu mai mult de 1,5 milioane de exemplare vândute din cele peste 20 de romane scrise, a apărut în topul New York Times de douăzeci de ori. Cărțile sale au fost traduse în peste 12 limbi și se vând în librării din întreaga lume.

Bestseller New York Times

Am cunoscut-o pe Bianca în lift.
Trebuia să aibă un interviu, dar liftul s-a blocat. Jurnalista seducătoare a crezut că sunt vreun curier, judecând după hainele mele. Habar n-avea că sunt Dex Truitt, omul de afaceri bogat pe care îl poreclise „Mister Moneybags" – și cu care trebuia să se întâlnească.
Bianca mi-a spus cât de mult disprețuia bărbații ca Dex – snobi, cu educație aleasă, mult prea spilcuiți, care nu sunt în stare să aprecieze lucrurile mărunte.
Așa că după ce liftul s-a pus din nou în mișcare, am anulat interviul și am lăsat-o să creadă că sunt altcineva – Jay, curierul pe bicicletă. Îmi plăcea cum îl privea pe „impostor" și nu aș fi vrut să pierd asta.
Așa că i-am dat întâlnire sub acest nume fals și între timp i-am răspuns pe e-mail la interviu, sub identitatea mea reală.
Nu mă așteptam să avem și online o chimie atât de puternică. Nu am prevăzut dezastrul care a urmat. Nu m-am așteptat ca Jay și Dex să se îndrăgostească de ea. Și ea s-a îndrăgostit de cei doi bărbați. Doar că amândoi eram eu. Iar când a aflat, era să o pierd. Nimic nu prevestea acea zi și nici nu eram pregătit pentru ce a urmat. Toate lucrurile bune se sfârșesc la un moment dat, nu? Doar că eu nu m-am așteptat la acest final.

„Acest roman are tot ce și-ar dori o cititoare de romance: umor, scene sexy, tensiune și emoție. Am stat cu sufletul la gură până la final!” — Aestas Book Blog

„Dex și Bianca sunt fantastici, iar povestea lor este cu totul neașteptată. Trebuie s-o citiți!” — Musings of the Modern Belle

„Încă un romance perfect de adăugat la lista cărților favorite scrise de aceste două autoare. Personaje de care te vei atașa, după care vei tânji, pe care le vei iubi. Trebuie să citești neapărat Mister Moneybags!” — Shayna Renee’s Spicy Reads

„Îmi plac mult cărțile scrise de Vi Keeland și Penelope Ward, iar aceasta este cea mai bună! Am râs, am plâns, m-am revoltat. Dar la final, n-am vrut să mă despart de Dex Truitt.” — Guilty Pleasures Book Blog

”Adevărul este rareori pur și niciodată simplu” (Oscar Wilde) – un citat extrem de sugestiv pentru această carte!

Mister Moneybags. Periculos de sexy este o comedie romantică încântătoare, care te binedispune, dar te și înduioșează! Cartea este scrisă la persoana întâi, alternând capitolele din perspectiva lui Dex cu cele din perspectiva Biancăi. Cele două personaje ți se strecoară pe nesimțite în suflet și te trezești că aștepți cu emoție deznodământul poveștii lor de dragoste, sperând ca destinul să le ofere o șansă, în ciuda mai multor circumstanțe nefavorabile.

Prima parte a cărții este plină de momente hazlii și replici spumoase.

Dexter Truitt, un milionar în dolari, CEO -ul companiei Montague Enterprises, a cunoscut-o pe Bianca în lift, fiind cucerit de felul ei dezinvolt de a fi. În momentul în care a realizat că ea era ziarista care urma să-i ia un interviu ba, mai mult, avea și o părere proastă, preconcepută despre el, din motive pe care nu le-a putut elucida, Dexter s-a decis ad-hoc să-și însușească o identitate falsă, pentru a-și putea oferi o șansă la o relație cu ea. Astfel, Dex a pretins că era Jay Reed și că deținea o mică firmă de curierat pe bicicletă.

Urmează o adevărată comedie a erorilor, care te face să răzi în hohote la mai multe pasaje.

Dexter ajunge să se încurce în propriile minciuni, punându-se singur în situații paradoxale, uluindu-și secretara și șoferul prin pretenții lipsite de orice logică.

Încercând să o impresioneze pe Bianca, neștiind ce hobby-uri putea avea un om obișnuit, Dexter s-a lăudat că în timpul liber cioplește în lemn. Consecința: Bianca i-a promis un sărut dacă îi va dărui un mic obiect cioplit de el. Grea misiune! 😊

”- Cioplește-mi ceva mic și vei primi data viitoare sărutul care ți-a fost furat acum.

Minunat. Al dracului de minunat. Nu numai că pedalam o bicicletă spre compania mea de milioane de dolari, dar trebuia și să învăț să cioplesc.”

Dexter nu era însă omul care să se descurajeze prea ușor. Cât de greu putea fi să înveți să cioplești în lemn pe lângă a conduce o afacere de milioane de dolari? Astfel, după câteva lecții intensive pe internet, încurajându-se văzând cât de ușor se descurca un copil de zece ani în a produce diferite sculpturi artistice în lemn, Dexter a trecut la treabă. Însă, după ce și-a însângerat toate degetele, nereușind să producă decât niște rebuturi jalnice, Dexter a trebuit să-și regândească strategia. O vizită rapidă în  Brooklyn i-a asigurat sculptura mult dorită, cumpărând un țap realizat artistic de către Jelani, un tip înalt, de culoare, foarte calm și înțelept. De altfel, Jelani îl va mai ajuta de mai multe ori, de-a lungul acțiunii cărții, cu sfaturi pe Dexter.

”- Nu există niciodată un motiv să ascunzi adevărul despre nimic. Ai auzit vreodată asta?

(…)

Câteodată, adevărul este greu de auzit, dar am apreciat că mă adusese la realitate.”

Mi-a plăcut mult relația dintre Dexter și Jelani și modul în care Dexter a considerat să se revanșeze la sfârșit față de Jelani.

Deși problema sculpturii fusese rezolvată cu succes, încurcăturile lui Dexter erau departe de a se fi sfârșit.

Reprogramând on-line interviul anulat, între Bianca și Dexter sub identitatea lui reală se înfiripă o idilă, Bianca fiind cucerită de inteligența și replicile pline de spirit ale lui Dexter. Consecința: Dexter se simțea rupt în două, simțindu-se, paradoxal, gelos pe el însuși!

”Râzând în sinea mea, m-am gândit ce nebunesc era ce se întâmpla. Dex îl ura pe Jay pentru că Jay avea să petreacă timp cu ea, față în față, în curând. Și Jay îl detesta pe bogătașul nenorocit, pe Dex, pentru că abuzase de puterea lui pentru a o cunoaște mai bine.”

Soluția nu se arăta a fi una simplă, mai ales că Bianca îi mărturisese la un moment dat că ceea ce detestă cel mai mult este minciuna, ținând cont că în copilărie trebuise să facă față unui divorț dureros al părinților ei, cauzat de infidelitățile și înșelăciunile tatălui. Dexter o înțelegea perfect, cu atât mai mult cu cât și propriul lui tată avusese un șir nesfârșit de amante în timp ce era însurat, schimbând pe rând trei soții, mama lui fiind cea de-a doua.

Încercând să construiască o punte de legătură care să-l ajute în momentul în care adevărul va ieși la iveală, Dexter l-a adoptat pe Bandit – un câine de la adăpostul de câini unde Bianca lucra ca voluntar, plimbând câinii bătrâni de câteva ori pe săptămână. Tocmai acest gest îl va desconspira, iar răzbunarea Biancăi va fi pe măsură – dulce și malefică, zăpăcindu-l complet pe Dexter!

Credeam că a doua parte a cărții va fi doar despre eforturile lui Dexter de a o recuceri pe Bianca, însă în schimb am avut parte de o adevărată lovitură de teatru, un secret tulburător și șocant din trecut riscând să-i despartă pentru totdeauna pe cei doi îndrăgostiți! Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce era vorba.

”- Putem trece peste orice împreună dacă suntem sinceri unul cu altul.

Nu știam asta atunci, dar să treci peste orice nu era posibil mereu.”

Am suferit alături de cei doi eroi, dând febril paginile în așteptarea deznodământului, sperând, la fel ca și ei, să fie unul favorabil.

M-a impresionat puterea sentimentelor ambilor eroi, în special cele ale lui Dexter, care era gata să treacă peste orice barieră, morală sau convențională, pentru a putea fi împreună cu Bianca.

Din fericire, finalul a fost unul fericit, risipind atmosfera tensionată de până atunci și deschizând calea spre un viitor luminos. Avem parte și de un epilog delicios – la câțiva ani distanță de întâmplările din carte -, într-o notă optimistă și plină de umor.

”- Asta se întoarce împotriva noastră. Acum avem un câine care latră, o capră care spune ”beee”, un copil care râde și un copil care plânge.

Adevărul e că nu îmi puteam imagina viața mea fără haos. Nu îmi puteam imagina viața mea fără ea, fără ele – fără asta.

– Sunt sunetele vieții, Bianca, am spus vesel. Muzică pentru urechile mele, Georgy Girls.”

Vă recomand cu drag această carte!

Cartea Mister Moneybags de Vi Keeland poate fi comandată pe librex.ro

Recenzii și prezentări cărți Vi Keeland

Listă cărți apărute în Colecția Eroscop ordonate după autor și serii

Recenzii și prezentări cărți Colecția Eroscop

Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Top 10 cărți romantic-erotice historical

Top 10 cărți romantic-erotice cu limbaj murdar

Top 10 cărți romantic-erotice amuzante

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *