Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Misterul rubinului oriental de Geronimo Stilton, Editura RAO – recenzie

Misterul rubinului oriental

Geronimo Stilton

Editura RAO

Traducere: Elena Bănică

Nr. de pagini: 128

An apariție: 2020

O prietenie adevărată îi poartă pe Geronimo și pe Băgăciosul într-o nouă călătorie până în îndepărtata și misterioasa Indie. Faimoasa actriță Ratnabali are nevoie de ajutorul vechilor săi prieteni pentru a proteja de eventualii hoți minunatul rubin primit în dar de la logodnicul ei.

Descoperiți împreună cu eroii noștri curiozități despre bucătăria și tradițiile orientale, despre locuri minunate și despre pericolele pe care le înfruntă Geronimo în junglă. Veți vedea din nou cât de talentat este. Surprizele se țin lanț, iar rubinul ajunge să fie furat, dar superdetectivul Stilton îl descoperă pe ciudatul hoț.

Geronimo Stilton este pseudonimul autoarei Elisabetta Dami, creatoarea simpaticului personaj Geronimo Stilton. Elisabetta este o cunoscută autoare italiană de cărți pentru copii.

Misterul rubinului oriental este o încântătoare carte pentru copii, care pe cei cu siguranță îi va captiva, iar pe cei mari îi va amuza.

Simpaticul șoricel superdetectiv Geronimo Stilton este invadat dintr-o dată de tot felul de mesaje ciudate, toate având însă legătură cu India. Deși a încercat din răsputeri să le ignore, în cele din urmă nu a putut rezista unei invitații de a degusta mai multe ”mâncărici picănțele” la un restaurant ”Taj Mahal”.

Ajuns acolo, Geronimo este întâmpinat de un ospătar excentric, care îl pune să semneze nota de plată încă de la intrare. Mâncarea super picante îl face pe Geronimo să scoată fum pe urechi, iar insistența chelnerului să meargă în India ajunge să-l exaspereze, însă, chiar când era pe punctul să renunțe și să plece, are o bruscă revelație. Chelnerul era, de fapt, Băgăciosul Chiț, vechiul lui prieten!

De fapt, Băgăgiosul Chiț pusese la cale această întreagă strategie pentru a-l convinge pe Geronimo să vină în ajutorul vechii lor prietene, Ratnahali, ce ajunsese între timp o actriță faimoasă și urma să se căsătorească în curând. Ratnahali primise în dar de la logodnicul ei o bijuterie cu un rubin uriaș în formă de inimă, dar de care se temea să nu fie furat pe durata filmărilor la următorul ei film, Inimi în derivă. Astfel, apelase la bunii ei prieteni Geronimo Stilton și Chiț Băgăciosul pentru a o ajuta.

Iar Chiț Băgăciosul nu numai că acceptase în numele amândurora, ci îi și promisese că Geronimo Stilton va juca rolul principal în film! Degeaba a încercat să protesteze Geronimo, Chiț Băgăciosul i-a demonstrat că el și semnase contractul atunci când crezuse că semnează nota de plată!

Urmează tot felul de întâmplări haioase, Geronimo trebuie să învețe contracronometru să cânte și să danseze, în ciuda faptului că avea două picioare stângi!

Stupoare! În ciuda precauțiilor luate, celebrul rubin dispare. Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte cine era hoțul, dacă și cum a reușit Geronimo Stilton să-l recupereze.

Aș vrea să remark ilustrațiile foarte drăguțe și sugestive, precum și modul nostim în care este scrisă cartea.

De asemenea, aflăm informații interesante despre Bollywood, tradițiile și bucătăria indiană, iar ca bonus ni se oferă o rețetă pe care o putem încerca și noi: Pui cu mirodenia curry.

Vă recomand cu drag această serie pentru copii!

Cartea Misterul rubinului oriental de Geronimo Stilton poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *