Mobilul de Stephen King, Editura Nemira, Colectia Armada

0

Mobilul

(The Cell – 2006)

Stephen King

Editura Nemira

Colectie: Armada

An aparitie: 2020
Editia: a II-a
Nr. pagini: 424
Traducator: Mihai Dan Pavelescu
Pe 1 octombrie, Dumnezeu este în Ceruri, cele mai multe zboruri cu avionul au decolat la timp, iar artistul plastic Clayton Riddell se află la Boston pentru a semna un contract fabulos. Însă toate astea se schimbă brusc, odată cu fenomenul devastator care va fi cunoscut drept Semnalul. Un mesaj subliminal pe care-l aud toți cei care vorbesc la un moment dat la mobil. Trădată de tehnologie, lumea cade într-un Ev Mediu întunecat, dominat de haos, carnagiu și o hoardă de oameni reduși la instinctele primare. Un coșmar din care Clay și alți doi supraviețuitori încearcă să găsească o scăpare, pornind către orașul sau natal din statul Mâine. În teribilă călătorie spre nord, li se arată câteva semne: acolo îi așteaptă fie un paradis, fie o capcană mortală.
O privire tehnofoba, convingătoare, asupra sfârșitului civilizației, cu observații sociologice care te pun în gardă. – Publishers Weekly
Privi în jur neliniștit. Toate locuințele erau întunecate – alimentarea cu electricitate se oprise deja – și puteau foarte bine să fi fost părăsite, atâta doar că el avea senzația că niște ochi îi urmăreau. Ochii nebunilor? Teldementilor? Se gândi la Femeia Power Suit și la Pixie Albă, la smintitul în pantaloni gri și cravata ferfenițită, la bărbatul în costum de afaceri care smulsese cu dinții urechea câinelui. Se gândi la bărbatul gol, care împungea aerul cu antenele de mașină în timp ce alerga. Nu, urmărire nu era un cuvânt care să facă parte din repertoriul teldementilor. Ei se repezeau, pur și simplu, la ține. Dar dacă în casele acestea – sau cel puțin în unele dintre ele – se ascundeau oameni normali, unde erau teldementii?
Cartea a fost ecranizată. Filmul, cu același titlu, a apărut în 2016, în regia lui Tod Williams. Rolurile principale au fost interpretate de actorii John Cusack, Samuel L. Jackson și Isabelle Fuhrman. Cell este a doua adaptare a scrierilor lui King în care joacă Cusack și Jackson, după filmul 1408 (2007).

Cărțile autorului Stephen King pot fi comandate de pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Nemira

Recenzii și prezentări cărți thriller

About Author

Spune-ți părerea!