Delicatese Literare
Recenzii

Moștenire cu obligații de Julie Garwood, Editura Litera – recenzie

Moștenire cu obligații

(Hotshot – 2013) 

Julie Garwood

Editura Litera

Traducere: Cristina Barbu

305 pagini

Julie Garwood este una dintre cele mai apreciate autoare de romantic suspense, ale cărei cărţi au fost publicate în 32 de limbi şi tipărite în 36 de milioane de exemplare. Multe dintre ele au ajuns pe primul loc în topul New York Times.

 1. Sfărâmătorul de inimi – Editura Miron (Heartbreaker) – 2000
 2. Crimă din dragoste – Editura Miron (Mercy) – 2001
 3. Dorinţe întunecate – Editura Miron (Killjoy) – 2002
 4. Lista crimei – Editura Miron (Murder List) – 2004
 5. Dragoste ascunsă – Editura Miron / Pasiuni mocnite – Editura Litera (Slow Burn) – 2005
 6. Dansul umbrei – Editura Miron / Dansul umbrelor – Editura Litera (Shadow Dance) – 2006
 7. Foc şi gheaţă – Editura Miron (Fire and Ice) – 2008
 8. Flăcările iubirii – Editura Miron (Sizzle) – 2009
 9. Bărbatul ideal – Editura Miron (The Ideal Man) – 2011
 10. Vorbe dulci – Editura Litera (Sweet Talk) – 2012
 11. Moştenire cu obligaţii – Editura Litera (Hotshot) – 2013
 12. Fast Track – 2014
 13. Wired – 2016

HOTSHOT

Moștenire cu obligații este o frumoasă carte romantic-suspans, scrisă în stilul inconfundabil al lui Julie Garwood, cu mult umor, acțiune antrenantă, momente de pasiune și replici spumoase.

Cei trei băieți ai familiei MacBain erau frumoși, bine făcuți și puși întruna pe șotii.  Pentru a-i mai disciplina și a le consuma energia, tatăl a decis să-i ducă la înot. Ca niște adolescenți sănătoși ce erau, le era gândul numai la fete, doar Finn, cel mare, avea 14 ani, iar frații lui gemeni, 13 ani, astfel că au fost în culmea fericirii când o familie cu trei fete s-a mutat lângă ei, asta până au aflat vârsta acestora – 7, 6 și 4 ani.

Pe când Finn era consemnat să stea acasă întrucât spărsese din greșeală geamul vecinilor cu o minge de baseball ce aterizase apoi direct pe masa acestora în bolul de salată, o observă pe fetița mijlocie, Peyton, care, scăpată de sub supravegherea părinților care tocmai dădeau o petrecere, cade în piscină și era evident că nu știa să înoate. Finn se repede ca un nebun, dă buzna în casa vecinilor, îmbrâncind pe oricine îi stătea în cale, și reușește să o salveze în ultima clipă de la înec.

De atunci, în fiecare an, pe 4 ianuarie, de ziua ei de naștere, primul lucru pe care îl făcea Peyton era să îi trimită o felicitare de mulțumire îngerului ei păzitor Finn, întrucât, dacă el nu ar fi existat, ea nu ar fi avut ce să sărbătorească.

Deși Peyton îi urmărise fascinată traseul lui Finn în viață, văzând la televizor cum câștigase trei medalii de aur la înot la jocurile olimpice, aflând apoi că absolvise șef de promoție la Standford, fiind recrutat ulterior de FBI unde lucra ca agent special, ei doi nu se mai întâlniseră față în față.

Peyton Lockhart, pasionată de gastronomie, urmase în Franţa cursurile unei şcoli prestigioase, conduse de cel mai bun chef. Ambițioasă, dorește să fie independentă și să-și facă o carieră, astfel că aplică pentru un post de critic culinar la o revista din domeniu, al cărei sediu era în Dallas. Culmea, primește postul în ciuda minimei experiențe în domeniu pe care o avea. Misterul se va lămuri în curând. Drew Anderson, șeful ei și ginerele patronului companiei, era un ticălos fără scrupule care își hărțuia sexual angajatele, beneficiind, culmea, și de sprijinul necondiționat al soției lui. Revoltată de comportamentul lui, Peyton îi întinde o capcana, înregistrându-l pe ascuns în timp ce o amenința verbal ce îi va face dacă nu îi va accepta avansurile sexuale. Peyton își dă demisia și pleacă înapoi în Texas, hotărâtă să îl informeze pe patron de comportamentul ginerelui și fiicei lui, pentru a-l opri pe Drew să mai hărțuiască alte fete pe viitor. Din păcate, Drew află de intențiile ei și, disperat să nu piardă controlul asupra revistei pe care visa să fie a lui după moartea socrului, pune ce cineva să o elimine, Peyton scăpând ca prin urechile acului.

Pe neaşteptate însă, Peyton îl reîntâlnește pe Finn, fiind invitată la nunta fratelui acestuia. Finn este fermecat de Peyton, brunetă cu păr lung, picioare lungi și corp trăznet.  Finn observă găurile făcute de gloanțe în mașină ei și simte nevoia să o apere de tot ce o amenința. În același timp, atracția dintre ei crește în ritm exponențial și cei doi ajung să petreacă momente fierbinți împreună. Conversațiile dintre ei sunt spumoase, cu multe replici pline de umor, cei doi se tachinează și se simt bine unul în compania celuilalt.

M-a amuzat mult dialogul lor după ce au făcut prima dată dragoste, iar Finn a constatat că ea fusese virgină. Uluit, Finn îi reproșează că nu i-a spus acest lucru înainte.

Peyton era confuză. Era furios sau se simțea vinovat? Nici una dintre reacții nu avea sens. Ea se ridică și se încruntă la el.

– Greșeala mea. Ar fi trebuit să scriu asta în CV. Normal, dacă aș fi scris, acum ar fi trebuit să îl revizuiesc, nu-i așa?

Finn îi ignoră sarcasmul.

– Au fost multe dăți înainte…

Da, ai dreptate. Când te-am văzut la biserică, ar fi trebuit să îți spun atunci. Ar fi trebuit să îți spun, ”Finn, mă bucur că te revăd. Sunt încă virgină. Nu intri la nuntă?” Sau atunci când am luat cina. Ți-aș fi putut spune atunci. ”Îți plac creveții? Sunt virgină. Ai vrea desert?”

Finn recunoaște totuși că și dacă ar fi știut acest lucru, deznodământul ar fi fost același, doar că ar fi încercat să fie mult mai blând. În același timp, îl încearcă un neașteptat sentiment de gelozie, nesuportând gândul ca orice alt bărbat să o atingă vreodată.

Peyton se îndrăgostește din ce în ce mai mult de Finn dar, din păcate însă, o relație eșuată din trecut l-a făcut pe acesta să fie neîncrezător în reușita unei relații implicând familie și copii.

Lucrurile se complică şi mai mult atunci când Peyton şi surorile ei moştenesc Bishop’s Cove, un complex turistic de lux, situat pe malul oceanului. Condiţia impusă era de a administra complexul timp de un an şi de a obţine profit.

După ce Peyton se mută la Bishops Cove, mai multe incidente bizare se petrec. După un nou atentat asupra ei, ratat din fericire, Finn nu mai poate sta deoparte, realizând intensitatea sentimentelor pe care le are pentru Peyton. Vine alături de ea, hotărât să o apere și să nu o mai părăsească niciodată.

– Finn? șopti ea.

– Hm? răspunse el fără să deschidă ochii.

– Când ai de gând să pleci? Finn o strânse și mai tare în brațe.

Răspunsul lui fu șoptit, dar sigur.

– Niciodată.

Ultima parte a cărții este plină de suspans, iar finalul este foarte romantic.

– Îți amintești cum te opuneai căsătoriei?

Finn o îmbrățișă.

– Da, îmi amintesc. Dar să mă căsătoresc cu tine… Abia aștept să devină legal. Atunci vei fi a mea.

Va fi a lui? Finn nu știa? Mereu fusese a lui.

mostenire

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-suspans contemporane

Cartea se poate comanda pe libris.ro, pe librarie.net sau alte librarii on-line

32 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *