Delicatese Literare
Recenzii

Mostenirea de Kathryn Taylor, Editura Rao – recenzie

„~ Daringham Hall: Moștenirea~ este preludiul trilogiei. Scriitura plăcută îl lasă pe cititor să zboare printre ițele complotului. Dacă adăugăm și un strop de erotism, obținem rețeta perfectă nu doar pentru o poveste de dragoste minunată, ci și pentru o misterioasă poveste de familie.” – Amazon.de
Kathryn Taylor a început să scrie încă din copilărie– a publicat prima poveste la doar 11 ani.
De atunci a știut că voia să câștige bani ca scriitor, cândva.
În prezent, Kathryn Taylor se bucură de cititori fideli nu doar în Germania natală, ci și peste hotare. Cu volumul „Daringham Hall: Moștenirea„, scriitoarea începe o trilogie despre secrete importante, demult ascunse și uitate.
Ben Sterling, un antreprenor de succes din New York, face o descoperire: mama lui, Jane, care a murit pe când el era doar un copil, era măritată când l-a născut. În aceste condiții, Ben putea fi primul fiu al unei familii nobiliare engleze. Fără a sta pe gânduri, Ben se îndreaptă spre Anglia, pentru a-și cere drepturile – Moștenirea conacului Daringham Hall, căminul noii lui familii biologice.
Totul pentru a-și distruge tatăl, Ralph Camden, atât financiar, cât și emoțional.
Însă socoteala de acasă nu se potrivește cu realitatea…
Intrigant, misterios și ispititor…așa se anunță, nu-i așa?
Cartea are un debut incitant!
Ben este partener într-o firmă de renume în lume, și este hotărât să-și descopere rădăcinile…
Și când te gândești că totul a pornit de la traumele adolescenței, faptul că a rămas orfan la 12 ani l-a marcat profund.
Oare mai poate exista ceva care să meargă prost?
Cea care-l lovise este Kate, medicul veterinar din localitate, care venise să trateze câinele văduvei pădurarului, și care s-a temut că e un hoț….
Membrii familiei de la Daringham Hall sunt și ei îngrijorați, dar din cu totul alt motiv: apariția tânărului Ben îi neliniștește.
Când Ben se trezește în sfârșit…
Problema nu este atât de simplă pe cât pare… În urma loviturii la cap, Ben este complet amnezic, nici măcar numele nu și-l știe…
De cealaltă parte a oceanului, partenerul de afaceri al lui Ben e forțat să meargă la o întâlnire la care ar fi trebuit să meargă Ben…
Ben este dus la spital, fiind însoțit de Kate- fie și numai pentru a-i asigura sprijinul moral. Aici stă mai mult de două săptămâni, timp în care nu se întâmplă nimic, memoria nu dă semne că ar reveni.
În timp ce, peste ocean, partenerul lui nu era încă îngrijorat de lipsa veștilor de la Ben; în Anglia, Kate chiar este îngrijorată: cine este Ben este întrebarea care o frământă și nu reușește să afle identitatea lui.
O carte ce te poartă printr-o serie de întâmplări din viața unor oameni care în aparență, nu au nimic în comun. Dar, așa cum se va dovedi pe parcurs, au foarte mult de-a face. Destinele lor se întrepătrund și este interesant de urmărit unde vor ajunge la final…
Kate este o tânără de 26 de ani, medic veterinar, rămasă orfană de ambii părinți de mică și crescută de unchiul și mătușa ei.
Tânăra este conștientă că:
Cum vor decurge lucrurile de acum înainte? Îi va reveni memoria?
Încă nu, se pare. Dar, Kate și Ben locuind împreună …sar scântei! Cel puțin din partea lui Kate…
Pe de altă parte, aflăm motivul pentru care Ben dorea să ajungă la Daringham Hall.. Și nu este unul simplu, de asta vă pot asigura!
Se pare că mama lui Ben, Jane, a fost căsătorită cu Ralph Camden …actualul stăpân de la Daringham … dar acesta știa că a divorțat de ea, ceea ce se dovedește a nu fi adevărat…
Până aici nu ar fi nici o problemă, nu-i așa? Doar se mai întâmplă!
Dar situația este mult mai complicată de atât!
Ralph este căsătorit și are un copil, pe David – adult acum, moștenitor al Daringham-ului; dreptul primului născut!
Mai trebuie să vă spun două lucruri importante: Ben este născut în cadrul căsătoriei părinților săi și, se dovedește a fi de fapt, primul născut!!!
Sentimentele pentru Kate iau și ele amploare, așa că…situația este cu adevărat complicată!
Chiar dacă și-a pierdut memoria, încă se mai pricepe la calculatoare:
Atracția unuia pentru celălalt, întrebările despre cum ar fi dacă?…nu le dau pace nici unuia.
În sfârșit, dincolo de ocean, Peter – partenerul lui Ben – este cu adevărat îngrijorat de dispariția acestuia fără a da nici un semn de viață, și ia legătura cu poliția raportând dispariția acestuia.
O carte foarte bine structurată, cu o acțiune alertă și care aproape că se citește de la sine. Ești atât de bine prins în poveste că nu realizezi cât de repede întorci paginile!
Chiar și amnezic, Ben tot este interesat de Daringham Hall și de cei ce locuiesc acolo…
Iar atracția dintre el și Kate ia amploare, ba chiar, cei doi se lasă atrași într-o noapte de pasiune care ar putea produce o încălzire globală!
Ușor, ușor, lucrurile par să se așeze și să reintre pe făgașul lor normal, cum ar fi trebuit să fie încă de la început.
Cei doi sunt foarte atrași unul de altul, se simt bine împreună și fericirea se poate citi pe chipurile lor, chiar dacă nu conștientizează…
Totuși, rămâne problema drepturilor de moștenire asupra conacului de la Daringham și cum va afecta asta persoanele implicate.
Ben momentan nu știe nimic despre asta, nu-și amintește deocamdată; dar unii membrii de la Daringham Hall, da; fiind ferm hotărâți să facă în așa fel încât Ben să nu mai constituie o problemă…!!!
Dacă vă întrebați cum se sfârșește această carte deosebită, nu trebuie decât să o citiți!
Lectură plăcută!

mostenirea-1

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.com, librariadelfin.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.ro, dol.ro

Recenzii, prezentări cărți și articole Editura RAO

31 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *