Delicatese Literare
Recenzii

Moștenitorul decăzut de Erin Watt, Seria Familia Royal, Editura Trei – recenzie

Moștenitorul decăzut

Erin Watt

Editura Trei

Anul apariţiei: 2019

Nr. de pagini: 344

Titlul original: Fallen Heir

Traducere de: Deniz Otay

Erin Watt este pseudonimul sub care semnează două autoare de succes (Elle Kennedy și Jen Frederick), unite de pasiunea pentru cărțile bune și plăcerea de a scrie. De asemenea, ele pun mare preț pe imaginație și originalitate. Ce iubesc cel mai mult – în afara de familie și animaluțele lor de companie, desigur – este să vină cu tot felul de idei amuzante și uneori trăsnite. De ce se tem cel mai tare? Să nu se despartă. Le puteți urmări pe www.authorerinwatt.com.

1. Prințesa de hârtie – Paper Princess – 2016 – recenzia

2. Prinţul de hârtie – Broken Prince – 2017- recenzie

3. Palatul de hârtie – Twisted Palace – 2016 – recenzie 

4. Moștenitorul decăzut – Fallen Heir – 2017

5. Regatul sfărâmat – Cracked Kingdom – 2018 – recenzie

New York Times Bestseller
USA Today Bestseller

Genul: Young-adult

Easton Royal are tot ce-şi doreşte: inteligenţă, bani, frumuseţe. Scopul lui în viaţă este să se distreze cât mai mult cu putinţă. Nu se gândeşte niciodată la consecinţe, pentru că nu este nevoit s-o facă.
Asta până când îşi face apariţia Hartley Wright, care îi zdruncină viaţa din temelii. Este singura fată care, deşi atrasă de el, îl respinge. Easton nu poate înţelege de ce şi e hotărât să nu se dea bătut. Dar Hartley nu îl vrea. Îi spune că trebuie să mai crească. Şi poate că are dreptate.
Pentru prima oară în viaţă, Easton descoperă că numele Royal nu este de ajuns.

Un roman încântător.” – Kirkus Reviews

“Erin Watt are un stil excelent! Fiecare carte pe care o publică se citeşte pe nerăsuflate.” – Book Twins Reviews

“Moştenitorul decăzut îşi satisface pe deplin cititorii: personaje autentice, intrigă interesantă şi suspans care ţine până la sfârșit.” – FMA Book Reviews

“Un nou roman excepţional din captivanta serie a Familiei Royal.” – BJ ’s Book Blog

“Scrisul lui Erin Watt e tot mai bun cu fiecare carte.” – The Romance Bibliophile

Familia Royal – o serie care dă dependență!

Poveștile seriei – care ne poartă în lumea celor foarte bogați, a copiilor de bani gata – nu se remarcă prin originalitate, fiind destul de clișeice, dar felul în care sunt construite personajele, problemele acestora (căci și bogații plâng, nu-i așa?!), dialogurile, stilul de scriere, suspansul bine gradat, fac din lectura seriei o experiență literară foarte plăcută.

Mi-a plăcut fiecare volum în parte și am stat de fiecare dată cu sufletul la gură să aflu continuarea, având în vedere că la toate volumele finalul ne lasă cu ochii-n soare și cu interesul și curiozitatea întinse la maximum pentru a vedea ce se întâmplă în cele ce urmează.

Primele trei volume ale seriei au avut în prim plan povestea de iubire dintre Ella și Reed – cel de-al doilea frate Royal. La finalul volumului al treilea i-am lăsat împreună și fericiți, deși se întâlneau doar în week-end, Reed fiind deja student, iar Ella încă elevă în ultimul an de liceu la Astor, școala de fițe pentru bogătași unde studiau de asemenea Easton Royal, (tot în ultimul an), dar și gemenii Sebastian și Sawyer, frații Royal mai mici.

Volumul de față, Moștenitorul decăzut, îl are în prim plan pe Easton – un tip deștept, șarmant și sexy, plin de el, egoist și superficial, însă plăcut de toată lumea, mai ales de reprezentantele sexului frumos, având deja la activ, la cei optsprezece ani ai lui, o sumedenie de aventuri.

Acțiunea cărții se petrece în cea mai mare parte la liceul Astor, unde îl urmărim pe Easton, pe Ella și alți colegi ai lor mai mult sau mai puțin simpatici, cum sunt prietenosul Bran, coordonatorul nou sosit al echipei de baschet, iar la polul opus nesuferita Felicity, care se va dovedi de-al dreptul ticăloasă.

Revenind la Easton, la începutul cărții îl surprindem la finalul orei de analiză matematică făcându-i ochi dulci tinerei lui profesoare, și chiar mai mult de atât. Au fost însă surprinși în timpul indecentei și lipsitei de etică scenă de către o elevă nou sosită în liceu, Hartley, care a avut proasta inspirație să deschidă chiar atunci ușa. Pe Easton nu l-a deranjat prea tare, dar domnișoara Mann a făcut un adevărat atac de panică, realizând parcă abia atunci posibilele urmări ale acțiunilor lor. Iar Easton, pentru a o liniști, pornește pe urma fetei s-o roage să-si țină gura. A fost prima interacțiune dintre Easton și Hartley, care, fără a fi vreo frumusețe sexy, i-a atras atenția cuceritorul nostru tânăr prin aerul ei inabordabil și totodată vulnerabil. Iar instinctele de „vânător” au preluat controlul. Cu cât îl respingea Harley mai mult încercând să-l țină la distanță, cu atât mai hotărât era Easton să-i înfrângă rezistența. Se știa irezistibil când încerca să cucerească o fată, așa că nu înțelegea și nu accepta un refuz.

Partea asta cu tachinările lor reciproce e cea care mi-a plăcut cel mai mult din carte. Easton e atât de insistent și exasperant, că-ți vine să te iei cu mâinile de cap! Dar e foarte simpatic în același timp și, ce-i al lui, e al lui, chiar e irezistibil.

„Hartley mă ignoră pe toată durata cursului de literatură britanică și apoi la Politică, un alt curs la care nu sunt înscris de fapt, dar la care particip, fiindcă e în orarul ei. Profesorii nici măcar nu clipesc când mă văd prezent; își închipuie că dacă sunt acolo, secretariatul știe despre asta și totul e în regulă. Destul de iresponsabil din partea lor, aș spune.
Cred că, practic, ceea ce fac poate fi considerat hărțuire, dar nu e că și când aș răni-o sau aș fi foarte libidinos, încercând să-i intru pe sub fustă. E pur și simplu amuzant s-o enervez. Nu că n-aș vrea să-i întru pe sub fustă. Sub fusta ei, care-i acoperă fundul pe care-l admir chiar acum. E ora prânzului și mă furișez în spatele lui Hartley la coadă de la cafenea. Fundulețul ei drăguț se bombează spre mine în timp ce-ncearcă să-și ia un măr. Da, chiar l-aș atinge.
– Tu chiar exiști?
Se întoarce indignată și-mi dau seama că am spus asta cu voce tare. N-am de gând să-mi cer scuze, totuși. Sunt Easton Royal. Spun prostii tot timpul. Face parte din șarmul meu.
– Ce? Ar trebui să te simți flatată, o asigur. Sunt un tip supermarfă în școala asta.
Hartley își țuguie buzele. Pot vedea o sută de replici agresive trecându-i prin cap, dar e o față deșteaptă – deja și-a dat seama că nu ajunge nicăieri dacă se ceartă cu mine. Nu face decât să-mi dea nas dacă se ciondaneste cu mine. Așa că se-ntoarce și continuă să-și pună mâncare pe tavă. O urmez agale, făcând același lucru. Opțiunile de la cantină Astor Park sunt de tot rahatul și complet inutile. Câte un bucătar celebru e angajat în fiecare semestru pentru a crea un meniu plin de pește fiert și de pui cu tarhon pentru o adunătură de adolescenți care ar preferă să primească burgeri și cartofi prăjiți. Cantina e la fel de exagerată că orice altceva din această școală.
– Vrei să stăm unul lângă celălalt la cursul de fotografie, o întreb. Am auzit că ne grupăm pe perechi în după-amiază asta și le facem poze colegilor de bancă.
Mă înclin mai aproape și-i șoptesc în ureche:
– Ți-o arăt pe a mea dacă mi-o arăți pe a ta.
Hartley își așază o mâna pe brațul meu și mă împinge.
– Nu ne arătăm nimic unul altuia. Iar tu nici măcar nu ești înscris la cursul ăla. Nu mai veni la orele mele!”

Ce nu mi-a plăcut la el de-a lungul cărții au fost derapajele cu băutura.

Sunt destul de des aduși în prim plan gemenii Sebastian și Sawyer și prietena lor Lauren. Dacă în volumele trecute am simpatizat-o întrucâtva pe Lauren, iar ei mi-au făcut impresia unor playboys în devenire, în acest volum Lauren și-a arătat o față foarte urâtă, foarte materialistă, egoistă, răsfățată și răutăcioasă, o față pe care însă o ascundea cu grijă de gemeni, care însă erau total la cheremul ei. Sincer, mi s-au părut cam fraieri.

Hartley, pe de altă parte, avea propriile probleme familiale, despre care nu dorea să vorbească. Provenea dintr-o familie foarte avută și influentă, dar Easton a descoperit că fata locuia într-o cămăruță sărăcăcioasa dintr-un cartier rău famat, lucrând ca chelneriță pentru a se întreține! Era clar o domniță la ananghie, iar el s-a trezit că îsi dorește să fie cavalerul ei pe cal alb, oricât de nepotrivit era pentru acel rol. Pentru început, se va mulțumi sa-i fie doar prieten, însă, fiind Easton Royal, nu se putea abține să nu strecoare vreo replică aiurea, dând cu bâta în baltă în cele mai nepotrivite momente.

Cartea aduce în prim plan problemele și frământările unor adolescenți la prima vedere privilegiați de soartă, dar trage pe undeva și un semnal de alarmă asupra copiilor de bani gata, care nu apreciază valoarea banilor și au impresia că li se cuvine totul. Lipsiți de valori familiale reale, cei mai mulți dintre ei erau afectați de lipsa interesului propriilor părinți în privința preocupărilor lor.

Ce se mai întâmplă cu fiecare membru al familiei Royal în parte, ce drame au de înfruntat în acest volum, dacă reușește Easton să o cucerească pe Hartley, și care erau dureroasele ei secretele ei de familie, vă invit să descoperiți citind cartea.

Bineînțeles că și de data asta finalul ne pune nervii la grea încercare, nu vă spun cum se termină, dar vă asigur că vă va face să stați pe jar până la apariția următorului volum, care sper să apară cât mai curând.

Cărțile scrise de Erin Watt pot fi comandate de pe edituratrei.roelefant.rolibris.rolibrarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.rolibrariadelfin.ro

10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *