NE VEDEM ÎN AUGUST de Gabriel García Márquez, Editura RAO
Editura RAO va lansa
În colecția MAESTRO
NE VEDEM ÎN AUGUST
de Gabriel García Márquez
Gabriel García Márquez (6 martie 1927-17 aprilie 2014) a fost un scriitor columbian, cel mai cunoscut scriitor sud-american al secolului XX, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru roman și proză scurtă, în care fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viața și conflictele unui continent. Gabriel García Márquez poate fi considerat părintele realismului magic.
Romanul Ne vedem în august redă povestea unei femei de vârstă mijlocie, care are o nouă aventură amoroasă în luna august a fiecărui an, când călătorește pe insula unde este îngropată mama ei. Această femeie are o căsnicie fericită și nu ar avea niciun motiv să fugă de soțul său în căutarea unor noi aventuri, însă își dorește cu orice preț să trăiască astfel. Romanul este un minunat imn închinat libertății dragostei, o explorare a feminității, a sexualității, a dorinței. El reprezintă concluzia apoteotică a operei lui Gabo. Este incredibil cum acest roman, scris cu aproape 20 de ani în urmă, intră în legătură cu dezbaterile despre poziția femeii în societate din zilele noastre.
Va fi emoționant să citim acest nou roman nu numai datorită stilului inconfundabil al lui García Márquez, ci și datorită poveștii în sine.
Despre dragoste si alti demoni este o piatra majora in constructia universului fantastic si rebel al marelui scriitor columbian, care reinnoieste miracolul unei arte capabile sa invadeze inimile si privirile, perpetuand mitul fondator al pasiunii fatale. Perfectiunea scrisului si maiestria narativa a lui Gabriel Garcia Marquez sunt fortele subterane care confera acestui roman maretia tragica si frumusetea captivanta ale unei capodopere. – Annie Morvan
Reașezată acum într-o nouă colecție (MAESTRO), Un veac de singurătate, capodopera care l‑a propulsat pe Gabriel García Márquez pe orbita celebrității internaționale și i‑a adus Premiul Nobel (1982), este, în opinia unanimă a criticii – după Don Quijote de la Mancha, nemuritoarea creație a lui Cervantes –, cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile, așa cum mărturisește și Pablo Neruda care îl numește „Don Quijote al timpului nostru“. Istoria celor o sută de ani ai fabuloasei aventuri trăite de cele șapte generații ale familiei Buendía, cu fanteziile, obsesiile, tragediile, pasiunile, disperările și speranțele lor, este, de fapt, istoria miticului Macondo, întemeiat de patriarhul José Arcadio Buendía, teritoriu prodigios, unde fantasticul, irealul se insinuează adesea în realitate, miraculosul conviețuind firesc cu viața de zi cu zi.