Delicatese Literare
Recenzii

Nebuni din dragoste de Lyssa Kay Adams, Editura Leda Bazaar – recenzie

Nebuni din dragoste

(Crazy Stupid Bromance – 2020)

Lyssa Kay Adams

Editura Leda Bazaar

Traducere: Laura Frunză

Nr. de pagini: 336

An apariție: 2023

Lyssa Kay Adams a citit primul ei roman de dragoste la o vârstă fragedă, când a șterpelit unul din colecția bunicii. După o lungă carieră de jurnalist, în care a trebuit să scrie prea multe finaluri triste, a hotărât să se întoarcă la poveștile în care eroii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Descrise ca fiind „amuzante, adorabile și emoționante”, cărțile Lyssei prezintă femei care au întotdeauna ultimul cuvânt, bărbați cărora nu le este frică să plângă, dar și câini. Lyssa locuiește în Michigan, alături de soțul ei, care este jurnalist sportiv, de fiica ei amuzantă și un maltez răsfățat, căruia îi place să fie legănat ca să doarmă. Când nu scrie, gătește, își duce fiica de la un eveniment sportiv la altul sau alintă câinele.

  1. Clubul de carte secret al domnilor – The Bromance Book Club – 2019 – recenzie
  2. Dragoste sub acoperire – Undercover Bromance – 2020 – recenzie
  3. Nebuni din dragoste – Crazy Stupid Bromance – 2020
  4. Isn’t It Bromantic? – 2021
  5. A Very Merry Bromance – 2022

Un hacker activist și proprietara unei cafenele cu pisici descoperă împreună unde se termină prietenia și începe dragostea în această poveste de iubire cu accente comice de la autoarea bestsellerului Dragoste sub acoperire.

Alexis Carlisle și ToeBeans, cafeneaua ei cu pisici, au devenit celebre după ce tânăra a recunoscut în mod public că a fost hărțuită sexual de un bucătar-vedetă. Când este abordată de o clientă nouă, ultimul lucru la care se așteaptă Alexis este ca femeia cu pricina să pretindă că îi este soră. Nesigură ce ar trebui să facă, tânăra apelează la ajutorul singurului bărbat în care are încredere: prietenul ei cel mai bun, Noah Logan. 

Un veritabil geniu informatic, Noah și-a lăsat în urmă trecutul turbulent de hacker pentru a deveni expert în securitate cibernetică, punându-și astfel remarcabilul talent doar în slujba binelui. Noah însă are un secret: este îndrăgostit nebunește de Alexis. Când aceasta îi solicită ajutorul, tânărul se întreabă dacă se va ivi vreodată momentul să îi mărturisească ce simte cu adevărat pentru ea.

 Prietenii lui Noah din Clubul de Carte Secret al Domnilor sunt mai mult decât dornici să îi pună la dispoziție neprețuitele lor „manuale” pentru a-l ajuta să treacă de la ipostaza de amic la cea de iubit pentru Alexis. Condiția este ca el să se hotărască dacă adevărul merită riscul de a pierde cea mai grozavă relație de prietenie pe care a avut-o vreodată.

„Sensibilă, realistă și incredibil de amuzantă!” – The Bursting Bookshelf

„Înainte de a presupune că volumul pe care îl aveți în mână e doar despre amuzament și distracție, ar fi bine să știți că acesta atinge și subiecte sensibile precum pierderea unui părinte, donarea de organe, hărțuirea și abuzul sexual. […] E combinația perfectă de umor și dragoste, dar fără a fi o poveste siropoasă și exagerată! […] Dacă aveți nevoie de o pauză de la lecturi mai complexe sau, pur și simplu, de o gură de aer proaspăt, vă recomand din toată inima această serie! Pe mine, una, m-a umplut de extaz și de bucurie. Abia aștept al patrulea volum, povestea Rusului!” – Book Reporter

„O poveste despre bătăliile pe care merită să le porți, despre renunțarea la mânie și încercarea de a ierta.”  – Utopia State of Mind

„Mi-au plăcut toate suișurile și coborâșurile relației sentimentale dintre Alexis și Noah și am adorat direcția în care a luat-o povestea. Nebuni din dragoste este o altă piatră prețioasă a unei serii incredibile.” – A Novel Glimpse

În Nebuni din dragoste, Lyssa Kay Adams ne oferă un mix foarte reușit de iubire tandră, umor, prietenie, solidaritate, iertare, dar și importanța de a te cunoaște și accepta pe tine însuți pentru a putea merge mai departe.

Ca și în precedentele cărți din serie, printre hohote de râs ne sunt strecurate teme sensibile și foarte serioase: durerea pricinuită de pierderea unui părinte, furie, resentimente, blocarea sau negarea unor emoții, criza pricinuită de donarea unui organ, abandon și regăsire.

Pe Noah și Alexis i-am cunoscut în precedenta carte din serie, ambii având de luptat cu traume emoționale din trecut. Deși puternic atrași unul de celălalt, nici unul nu are curajul să facă pasul decisiv, de teamă să nu-și piardă prețioasa prietenie. Noroc cu Clubul de carte secret al domnilor!

În debutul acțiunii asistăm la febra pregătirilor pentru nunta lui Liv cu Mack, eroii îndrăgiți din Dragoste sub acoperire. Mack, delicios de îndrăgostit, se dă peste cap pentru a organiza o nuntă perfectă, înnebunindu-și prietenii cu pretențiile sale de a-l asista la toate alegerile, cât și de a participa la regizarea dansurilor de societate sau la sesiunile de spa. Am râs în hohote la mai multe faze din carte, rusul asigurând de fiecare dată sarea și piperul! Abia aștept să apară și povestea acestuia!

Accentul se mută însă pe povestea lui Noah – un erou tocilar, fost hacker, sensibil, inteligent, grijuliu și iubitor -, și eroina dulce și simpatică Alexis, care a reușit să depășească cu brio trauma agresiunii sexuale la care a fost supusă de bucătarul vedetă Royce, punând bazele unei cafenele cu pisici, în care oferea sprijin altor tinere ce trecuseră prin drame asemănătoare.

Fiind, la rândul meu, o mare iubitoare de pisici, nu am putut să nu mă distrez citind despre isprăvile lui Beefcake – pisica de companie a lui Alexis, care a băgat spaima atât în Noah, cât și în rus cu atacurile ei neașteptate, dar m-a și înduioșat momentul în care a arătat că l-a accepat pe Noah prin gesturi tipice de afecțiune felină.

După ce își găsise cu greu liniștea după campania mediatică ce urmase dezvăluirii faptului că Royce, celebrul bucătar, era de fapt un prădător sexual, viața lui Alexis a fost din nou zgâlțâită din temelii în momentul în care o tânără s-a prezentat în cafeneaua ei, susținând că sunt surori de sânge din partea tatălui. Și parcă acest șoc nu era deja suficient, motivul neașteptatei întâlniri era că tatăl lor biologic era grav bolnav, având urgentă nevoie de un transplant de rinichi.

Trebuie să recunosc că și eu, la fel ca și Noah, am fost revoltată de pretenția ca Alexis să-și doneze rinichiul, ținând cont câ atât sora ei, cât și tatăl, știau de trei ani de zile de potrivirea genetică și nu o căutaseră pe Alexis decât atunci când se ivise acea situație de criză.

În timp ce Alexis asimila cu greu noile informații, fiind nevoită să ia o decizie contracronometru, Noah se lupta cu propriile lui temeri, cauzate de traumele din trecut, reușind să gafeze monumental într-o situație în care se încinseseră lucrurile între el și Alexis, dându-i acesteia impresia că o respingea, rănind-o sufletește în loc să o aline.

Era urgentă nevoie de o intervenție în forță a membrilor Clubului de carte secret al domnilor! Strângând rândurile, Gavin, Mack, Colton și Rusul s-au grăbit să-i dea sfaturi lui Noah, evidențiindu-i greșelile făcute, dându-i sfaturi și înarmându-l cu o carte romantică de citit și luat aminte. Și de data aceasta, povestea din carte este interesantă și perfect adecvată situației.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul acestei interesante și emoționante povești de dragoste. Vă asigur că veți amuza, dar vă veți și emoționa și înduioșa la mai multe pasaje din carte.

Aștept cu nerăbdare următoarele povești din serie!

Nebuni din dragoste de Lyssa Kay Adams poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

Recenzii, prezentări și articole Leda Bazaar

Recenzii și prezentări cărți cu umor

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *