Delicatese Literare
Prezentari carti

Necunoscuta de la Wildfell Hall de Anne Bronte, Editura Litera, Colectia Cele mai frumoase romane de dragoste

Necunoscuta de la Wildfell Hall 

(The Tenant of Wildfell Hall)

Anne Brontë

Editura Litera

Colecția Cele mai frumoase romane de dragoste

Traducere: Andrei Bantaș

509 pagini

Este un roman clasic celebru, unul dintre primele romane feministe, redând foarte realist condiția femeilor în secolul al nouăsprezecelea.
Necunoscuta de la Wildfell Hall este un roman plin de forță și pasiune despre dragoste, păcat, religie și trădare.
Cartea descrie dezintegrarea căsniciei dintre Helen Huntingdon, misterioasa chiriașă a conacului Wildfell Hall, și soțul ei desfrânat și alcoolic. Dezamăgită, Helen îl părăsește pentru a-și proteja fiul de influența nefastă a tatălui  și, sfidând convențiile, își câștigă singură existența ca artist. În timp ce se ascund la Wildfell Hall, îl cunoaște pe tânărul Gilbert Markham, care se îndrăgostește de ea.
Povestea lor de iubire pare totuși să nu se poată împlini, pentru că Helen nu este liberă să se mărite, iar Gilbert pleacă prea mult urechea la zvonurile răuvoitoare răspândite despre ea. Numai că timpul așază lucrurile și scoate adevărurile la iveală…
Roman cu intense tușe feministe, Necunoscuta de la Wildfell Hall afirmă cu tărie drepturile femeilor în fața abuzului psihologic la care le supune căsnicia victoriană și, grație stilului realist și îndrăzneț al autoarei, și-a câștigat un binemeritat loc în literatura engleză.

Romanul se găsește la toate chioșcurile de ziare începând cu 28.03.2018.

Cărțile autoarei Anne Bronte se pot comanda pe elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Cărțile apărute în Colecția Cele mai frumoase romane de dragoste se pot comanda pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro

 

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *