Delicatese Literare
Prezentari carti

Necunoscutul de Sandra Brown, Editura Litera, Colectia Carti Romantice

Necunoscutul

Sandra Brown

391 pagini
Traducere: Andreea Șeler, Oana Barbelian
Titlul original: Mean Streak
Editura: Litera
Colecția: Cărți Romantice
An apariție în România: 2016
Emory dispare pe un traseu montan din Carolina de Nord, dar soțul ei, Jeff, iritat de ultima lor ceartă, îi raportează târziu absența, ceața și zăpada împiedicând operațiunile ulterioare de căutare.
În timp ce detectivii îl suspectează pe Jeff că s-a descotorosit de soție pentru a-i moșteni averea, Emory, care a suferit o lovitură severă la cap, își recapătă cunoștința în cabana unui bărbat misterios, al cărui trecut e atât de întunecat încât nu-şi dezvăluie nici măcar numele.
Pe măsură ce oamenii legii se apropie de necunoscutul care a ţinut-o lângă el, Emory începe să se întrebe dacă nu cumva acesta este, de fapt, salvatorul ei… Încet, încet, teama şi neîncrederea sunt înlocuite de sentimente pe care Emory conştientizează că nu le-a trăit niciodată alături de soţul ei.
Dar, dacă nu necunoscutul a atacat-o, atunci să fi fost Jeff cel care a vrut să scape de ea pentru a putea fi cu cealaltă femeie cu care trăia de ceva vreme? Oare îi sunt îndreptăţite suspiciunile sau doar încearcă să arunce asupra lui Jeff o vinovăţie care să îi justifice propriile momente de pasiune ilicită?
Descoperiți această poveste captivantă și plină de suspans în romanul NECUNOSCUTUL de Sandra Brown, de vineri 29.01.2016, la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărţi Romantice

Recenzie:

Necunoscutul este un thriller foarte reușit marca Sandra Brown. O excelentă povestitoare și o maestră a folosirii cuvintelor, Sandra Brown reușește să te captiveze încă de la primele pagini. Dialogurile între protagoniști, pline de subînțelesuri, modul în care autoarea gradează acțiunea, dezvăluindu-ți încetul cu încetul indiciile îți mențin interesul treaz pe tot parcursul acțiunii, iar deznodământul complet surprinzător te va face să nu uiți prea curând această carte.
Emory Charbonneau este un renumit medic pediatru, care lucra împreună cu doi colegi de breaslă la o clinică privată. Bunătatea și devotamentul său față de meserie o făcuseră extrem de iubită în rândul pacienților. La acestea se adăugau și acțiunile sale caritabile, cărora le dedica o bună parte din timpul său liber. Acestea declanșaseră însă o ceartă serioasă cu soțul său, care îi reproșa că îl neglijează pentru a-și duce la îndeplinire proiectele în care era implicată. În ciuda presiunilor, Emory nu dorește să renunțe la acțiunea caritabilă pe care o inițiase – un maraton pentru ajutorarea bolnavilor, la care urma să participe personal, astfel că pleacă singură să se antreneze pe un traseu montan din Carolina de Nord. Blondă, cu ochi căprui, minionă, deși pare fragilă, Emory are o constituție atletică și o voință puternică, alături de înalte standarde morale.
Blonde_Hair_Color_Idea_2014_22
Confuză în urma unui accident, Emory se trezește într-o cabană izolată, pe un vârf de munte, alături de un bărbat misterios –  o să-l denumesc Mister X în continuare, care refuză să-i spună orice despre el, inclusiv numele. Era evident că suferise o lovitură la cap, dar cine o lovise și de ce?
Sunt complet izolați, vremea s-a înrăutățit foarte tare, ceața și zăpada împiedicându-i să coboare în siguranță în oraș pe drumurile înguste de munte. În plus, Emory constată că telefonul îi era complet descărcat, iar Mister X îi spune că nu îi poate da nici un încărcător, întrucât el nu are nici un telefon. Mister X este un bărbat impresionant. În jur de patruzeci de ani, cu tâmplele grizonate și ochi albaștri, înalt de 1,93 metri și cântărind 102 kilograme, este un adevărat pachet de mușchi. Mister X este, după părerea mea, un erou tipic al romanelor Sandrei Brown. Extrem de dur în aparență, dovedește o tandrețe și o bunătate complet surprinzătoare în situații critice. Când Emory îl ia prin surprindere și îl atacă cu un cuțit ca o pisică furioasă, întrucât descoperise că o mințise că nu are încărcător, deoarece avea un laptop ascuns, Mister X doar se apără și o dezarmează cu multă grijă pentru a nu o răni.
3936260
Curând, Emory ajunge să ia parte la o infracțiune, participând alături de Mister X la spargerea cabinetului unui doctor, pentru a-și procura echipamentul medical necesar pentru o intervenție medicală de urgență asupra unei tinere din vecinătate, Lisa, care suferise un avort spontan. Emory constată cu stupoare că se părea că tatăl copilului era unul din cei doi frați ai tinerei, niște brute cu chip de om. Modul în care Mister X îi domină pe cei doi bătăuși e absolut impresionant.
Reîntorși la cabană, tensiunea care crescuse constant între ei explodează, iar cei doi ajung să facă dragoste pasional.
 ”Bărbatul îi acoperi buzele cu ale sale și dezlănțui foamea pe care o stăpânise cu o noapte înainte. Nimic nu era reținut, nici intruziunea limbii lui, nici nevoia cu care gura ei se deschise sub a lui, nici cuvintele teribil de erotice pe care i le șopti când, într-un final, încheie sărutul și îi dădu drumul, dar numai pentru a-i desface în grabă nasturii cămășii.”
 iarna_small
În tot acest timp, Jeff, soțul lui Emory, avusese un comportament cel puțin dubios. Anunțase cu multă întârziere dispariția soției lui, motivând că se certaseră cu o zi înainte și crezuse că ea dorise să-l pedepsească nesunându-l. În plus, constatăm că avea o amantă de o bună perioadă de timp care, se pare, era și o bună prietenă a soției lui. Mai mult, fiind de meserie consultant financiar, avusese o perioadă grea la serviciu, pierzând o promovare, iar dispariția soției i-ar fi rezolvat multe probleme financiare. El să fi stat în spatele accidentului lui Emory? Cei doi detectivi care anchetau dispariția înclinau să creadă acest lucru.
Vremea se îmbunătățește însă suficient pentru ca Mister X să poată să o aducă pe Emory în oraș. Apariția ei îi ia complet prin surprindere pe toți, mai ales că declarația ei aduce mai multe nelămuriri decât clarități. Nu furnizează nici o descriere clară a bărbatului care o ținuse în cabană, motivând că a suferit o contuzie iar amintirile îi sunt neclare. De fapt, amintirile îi revin în permanență.
”- Îmi pare rău, doctoriță scumpă.
– Pentru ce?
– Pentru că te-am ținut trează.
– Nu m-am plâns.
– Deci nu vrei să mă opresc?
– Nu.
– Nu vrei să încetez cu asta?
-Nu. Dumnezeule, nu. Nu… nu te opri.
– Să-mi spui când te-ai săturat.
– Nu sunt încă acolo.
– Bun. Pentru că nu mă pot opri.” 
Din păcate, o înregistrare de pe camera video a cabinetului medical jefuit o demască, iar ea trebuie să dea explicații privind participarea ei. Aparent, Jeff pare să o susțină, dar de fapt clocotește de furie în sinea lui. Punând cap la cap indiciile, polițiștii descoperă identitatea lui Mister X, spunându-i lui Emory că acesta a participat la un incident de o violență extremă, soldat cu moartea a opt persoane. Bulversată și confuză, Emory iese să ia o gură de aer pe balcon, moment în care apare Mister X care îi cere să vină cu el, întrucât se află în pericol. Câteodată, instinctele se dovedesc mai bune decât rațiunea, iar Emory, sfidând orice logică, alege să fugă cu el.
Ce se va întâmpla în continuare? Cine era misteriosul bărbat și ce grozăvie se întâmplase în trecutul lui? Cine era amanta lui Jeff? Cine fusese în spatele atentatului asupra lui Emory? Aflați toate aceste răspunsuri în carte, asigurându-vă ca finalul vă va surprinde.
Sandra Brown m-a convins, încă o dată, de talentul ei incontestabil, creând personaje puternice, credibile, gradând treptat tensiunea și conducându-ne către un final spectaculos și, în același timp, mulțumitor din punctul meu de vedere.
Mi-au plăcut mult atât eroul cât și eroina. Pentru a le înțelege motivațiile, autoarea ne-a furnizat informații despre trecutul acestora, traumele pe care le suferiseră și care le schimbase destinul. În ciuda loviturilor, ambii reușiseră să-și mențină principiile morale și bunătatea față de semeni.
Mi-au plăcut și cei doi detectivi, Knight și Grange, modul cum au condus ancheta, și-au cules informațiile și au acționat pe seama lor.
De asemenea, în plan secundar, mai avem de-a face cu o poveste de dragoste între agentul FBI Jack Connell și Rebecca, sora lui Mister X.
Vă recomand cartea, este foarte bine scrisă, Sandra Brown reușește să îmbine foarte bine elementele de suspans cu cele de romance, nu deageaba este supranumită regina acestui gen.
Cartea se poate comanda pe libris.ro sau alte librarii on-line.

19 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *