Never – noul roman al lui Ken Follet
Editura RAO prezintă
NEVER
noul roman al lui Ken Follet
Ken Follett s-a născut în 1949 la Cardiff, în Ţara Galilor. Licenţiat în filosofie la University College din Londra, a lucrat ca ziarist la Evening News, în Londra, precum şi ca director de editură la Everest Books.
Primul său bestseller, The Eye of the Needle, a obţinut premiul Edgar pentru cel mai bun roman, din partea Mystery Writers of America.
Follett este membru al mai multor organizaţii active în domeniul culturii: în Comitetul consultativ al Reading Is Fundamental (RIF) din Marea Britanie, membru al Royal Society of Arts, National Literacy Trust şi al Academiei din Ţara Galilor, precum şi membru în Comitetul director al Academiei Naţionale a Scriitorilor.
Ken Follet revine cu o surpriză palpitantă pentru milioanele sale de cititori. Noul roman intitulat Never marchează o abatere de la romanele istorice. Acţiunea romanului Never are loc în prezent și spune povestea unei crize globale care amenință să ducă la izbucnirea unui al treilea război mondial.
După zece ani în care a scris thrillere și după ce a revoluționat romanul istoric, Ken Follet revine cu o surpriză palpitantă pentru milioanele sale de cititori. Noul roman, intitulat Never, marchează o abatere de la romanele istorice, de un mare succes, ale acestuia.
Acțiunea romanului Never are loc în prezent și spune povestea unei crize globale care amenință să ducă la izbucnirea unui al treilea război mondial. Cititorul nu știe dacă războiul mondial se va întâmpla de fapt, până la ultima pagină. Mai mult decât un thriller, Never este bogat în detalii autentice, din inima dogoritoare a deșertului Sahara până în cele mai ascunse camere ale puterii din marile capitale ale lumii.
Explicând geneza cărții, Ken spune: „Când făceam cercetarea pentru Căderea uriașilor, am fost șocat să-mi dau seama că Primul Război Mondial a fost un război pe care nimeni nu l-a dorit. Niciun lider european, de niciuna dintre părți, nu a intenționat să se întâmple acest lucru. Dar împărații și prim-miniștrii, unul câte unul, au luat decizii – decizii logice, moderate – și fiecare dintre ele ne-au dus cu un mic pas mai aproape de cel mai teribil conflict pe care l-a cunoscut lumea vreodată. Am ajuns să cred că totul a fost un accident tragic. Și m-am întrebat: «s-ar putea întâmpla din nou?»“
∼∼∼