Delicatese Literare
Prezentari carti

Noi apariții editoriale – Editura Meteor Press

De la mania lalelelor la bitcoin – evenimente majore pe piata mondiala a marfurilor

Autor – Torsten Dennin

„Povestea este întotdeauna aceeași; doar numele nebuniei se schimbă.”
Profesorul de economie Torsten Dennin sintetizează în mod excelent ultimele patru secole de istorie a piețelor financiare și de mărfuri, cu reperele lor importante. Cartea nu se concentrează doar asupra evenimentelor extreme, ci descrie în detaliu suișurile și coborâșurile de-a lungul timpului – speculații, câștiguri și pierderi ce determină destine individuale –, rezumate cronologic în peste patruzeci de capitole, care fascinează ca un adevarat serial TV palpitant.
„Torsten Dennin a scris o carte de căpătâi pentru oricine este interesat de piețele de mărfuri și criptomonede. Citiți-o și învățati din lecțiile trecutului.” – DR. JAN PETER FIRNGES, Berlin Institute of Finance, Innovation and Digitalization e.V.
„Așteptăm de mult și cu nerăbdare o asemenea carte! Episoadele istorice sunt captivante și excelent rezumate!”– THOMAS REHMET, Chief Operating Officer and Founding Partner, Bloxolid
 

GRAMATICĂ SINTETICĂ A LIMBII ROMÂNE CU 800 DE GRILE

Autor(i): Gela Enea, Roxana Popescu
Nr. pagini: 288
Format: 165/235 mm
Subtitlu: GRAMATICĂ SINTETICĂ A LIMBII ROMÂNE CU 800 DE EXERCIŢII TIP GRILĂ (în conformitate cu noua Programă şcolară aprobată prin Ordin al ministrului nr. 3393/28.02.2017)
 
 
Volumul de faţă este consecinţa, pe de o parte, a unor schimbări în Programa şcolară, introduse în manuale, începând cu anul 2017, iar pe de altă parte, reflect experienţa la catedră şi dorinţa noastră de a veni în sprijinul celor care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă română, fie cadre didactice, studenţi, candidaţi la diferite şcoli de poliţie, fie chiar elevi din ciclul gimnazial.
Ca o noutate, am realizat grile simple pentru vocabular, fonetică şi morfologie, dar şi grile complexe, cu aplicabilitate în toate compartimentele limbii, ce include schimbările apărute, precizând, în pagini separate, răspunsurile corecte.
În speranţa că această culegere va răspunde aşteptărilor dumneavoastră, nu ne rămâne decât să vă urăm mult succes!

SFÂNTUL NECTARIE DIN EGHINA

Subtitlu: NOI MINUNI ŞI MĂRTURII

CUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ DE PREOT DR. VALENTIN FOTESCU

Nr. pagini: 160

 

După apariţia mai multor volume despre Sfântul Nectarie, am primit pe adresa redacţiei un număr însemnat de noi mărturii.

Multe dintre ele sunt legate de ajutorul primit de bolnavi în urma rugăciunilor către Sfântul Nectarie. Dar am primit şi multe mărturii legate de alte tipuri de ajutor primit de oameni deznădăjduiţi, de oameni fără loc de muncă, de oameni care voiau să îşi întemeieze o familie etc.

Aceste mărturii ale celor care au trăit aceste minuni sunt o dovadă şi o încurajare. Iisus Hristos ne-a îndemnat: „În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16, 33) Sfântul Nectarie a îndrăznit şi a biruit.

Exemplul Sfântului Nectarie ne încurajează: a fost om ca şi noi, dar a ajuns prietenul Domnului. A fost şi el înconjurat de vrăjmaşi, a suferit de foame şi de frig, a fost obosit şi bolnav, totuşi Domnul l-a slăvit pentru virtuţile sale, i-a răsplătit lupta cu patimile, l-a încununat, ca pe un erou al Său, cu darul facerii de minuni. Dacă vom şti ceva mai multe despre viaţa Sfântului Nectarie, vom fi de două ori răsplătiţi: vom prinde curaj pentru a-L urma pe Domnul Hristos şi vom dobândi experienţă pentru propriul război nevăzut cu patimile.

Pentru acestea, adăugăm şi noi la cele existente o nouă lucrare despre viaţa Sfântului Nectarie, căci despre sfinţi se poate vorbi fără încetare, iar fiecare poveste îi aduce mai aproape de noi.

Titlu: DESCHIDE-ȚI INIMA

Cale spre înduhovnicire
Autor: Michel Evdokimov
Nr. de pagini: 208

Format: 130 x 200

 
Michel Evdokimov, fiul marelui teolog Paul Evdokimov, continuă opera tatălui său, mare erudit şi propovăduitor asiduu al Cuvântului lui Dumnezeu.
Este preot al Bisericii Ortodoxe, un reputat profesor, teolog şi autor a numeroase cărţi cu tematică ortodoxă.
Cartea de faţă este un ghid iniţiatic în acea spiritualitate a inimii care caracterizează tradiţia creştinismului răsăritean.
Autorul ne prezintă poarta strâmtă şi calea îngustă „care duce la viaţă şi puţini sunt care o află”. (Matei 7:14)
Ideea centrală a cărţii este Rugăciunea lui Iisus cunoscută ca Rugăciunea inimii.
A te ruga neîncetat înseamnă a te linişti, a-ţi regăsi sinele ascuns, a dobândi astfel adevărata pocăinţă şi a putea vorbi cu Dumnezeu, renunţând la orice nu are legătură cu divinitatea. Toate tradiţiile creştine au multe lucruri de spus pe această temă, care nu pot decât să le îmbogăţească reciproc. Aportul specific al Răsăritului creştin derivă dintr-o importantă mişcare spirituală, isihasmul.
Din cuprinsul cărţii amintim principalele capitole: Deschiderea inimii, Tămăduirea celor cu inima zdrobită, Rugăciunea inimii, Inima liniştită: isihasmul – Filocalia, Frumuseţea divină.
Cartea oferă o perspectivă creştin-ortodoxă la problemele lumii actuale, reîntoarcerea la iubirea divină. Și, dacă ar fi să-l parafrazăm pe autor, ne-am putea întreba: oare violenţa tinerei generaţii nu e oare un semn al lipsei de iubire sau a unei iubiri pervertite?

Cărțile apărute la Editura Meteor Press pot fi comandate de pe meteorpress.ro, librarul.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

 

Spune-ți părerea!