Noi apariții editoriale – Editura RAO
SOOLEY de John Grisham
(Sooley – 2021)
Nr. pagini: 384
Pe terenul de baschet visele sunt mari John Grisham revine în mare formă cu un nou titlu, Sooley, romanul său palpitant despre lumea baschetului.
În vara în care împlinește șaisprezece ani, Samuel Sooleymon are șansa vieții: o călătorie în Statele Unite cu coechipierii săi din Sudanul de Sud pentru a juca într-un turneu de baschet. Nu a plecat niciodată departe de casă și nici nu a zburat într-un avion. Oportunitatea de a fi văzut de zeci de antrenori este un vis devenit realitate și se apropie cu rapiditate...
Cel mai nou titlu al lui John Grisham – SOOLEY – acum la PRECOMANDĂ!
DATA ESTIMATĂ DE PUBLICARE: 20 IULIE
Cărțile autorului John Grisham pot fi comandate din librăriile online raobooks.com, elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net, cartepedia.ro, emag.ro
Recenzii și prezentări cărți John Grisham
∗
La un pas de tine de Chandler Baker & Wesley King
Hello (From Here) – 2021
Nr. pagini: 296
O poveste de dragoste sinceră, spirituală și care te provoacă, despre doi adolescenți care se îndrăgostesc unul de celălalt în timp ce sunt forțați să se despartă.
Maxine și Jonah se întâlnesc pe culoarul raionului de conserve exact în momentul în care California intră în izolare. Slujba cu jumătate de normă a lui Max de cumpărător personal este pe cale să se transforme într-o îndeletnicire infernală. Anxietatea preexistentă a lui Jonah este pe cale sa devină o luptă zilnică. Pe măsură ce Max și Jonah ajung să se cunoască prin întâlnirile pe FaceTime și spațiile deschise unde se impune distanțare socială, sunt desparțiți de ceea ce nu împărtășesc și atrași de ceea ce reușesc să-și spună.
∗
EDITURA RAO lansează cartea care a inspirat filmul cult: NAȘUL de Mario Puzo
(The Godfather – 1969)
Număr pagini: 632
Mario Puzo, autorul celebrei saga Națul, s-a născut în 1920, la New York, într-o familie de imigranți italieni. Tatăl sau era muncitor feroviar, iar Mario și cei șase frați ai săi au crescut într-o modestă locuință situată chiar deasupra depoului. Descoperă de la o vârstă fragedă bibliotecile publice și literatura, ceea ce îi trezește interesul pentru scris. În timpul celui de al Doilea Război Mondial lupta în Orientul Îndepărtat și în Germania, apoi revine în America, unde își continuă studiile la New School for Social Research din New York și la Columbia University. Debutează în 1950 cu o povestire, The Last Christmas, iar din 1963 lucrează că jurnalist și scriitor liber-profesionist. În 1969 apare The Godfather (Nasul), un roman despre rădăcinile mafiei, care are un succes răsunător: rămâne 67 de săptămâni pe lista de bestselleruri a ziarului The New York Times, iar ecranizarea semnată de Francis Ford Coppola devine unul dintre filmele cele mai cunoscute ale tuturor timpurilor. Fascinat de Italia Renașterii – în special de familia Borgia – și convins că Papii au fost cei dintâi „doni”, în ultimii ani ai vieții începe să scrie The Family (Familia Borgia), roman pe care îl lasă neterminat, rugând-o pe prietena sa de o viață, Carol Gino, să-i ducă opera la bun sfârșit.
Tiran, șantajist, ucigaș - influența lui ajunge la toate nivelurile societății americane. Faceți cunoștință cu Don Corleone, un om prietenos, un om drept, un om rezonabil. Stăpânul mortal al Cosa Nostra. Nașul.
Dar niciun om nu poate rămâne în frunte pentru totdeauna, nu atunci când are dușmani de ambele părți ale legii. Pe măsură ce bătrânul Vito Corleone se apropie de sfârșitul unei lungi vieți criminale, fiii săi trebuie să facă un pas pentru a gestiona afacerea familiei. Sonny Corleone este un bătrân, în timp ce veteranul celui de-al Doilea Război Mondial, Michael Corleone, este neobișnuit cu lumea crimei și reticent să se arunce în afaceri.
∗
Vremea vrăjitoarei de Chris Bohjalian
(Hour of the Witch – 2021)
Număr pagini: 480
Chris Bohjalian a scris treisprezece romane de mare succes, între care Before You Know Kindness, The Buffalo Soldier, Skeletons at the Feast, The Law of Similars şi mai recentul Secrets of Eden, multe dintre scrierile sale figurând pe poziţii de top în lista de bestselleuri a ziarului New York Times. Romanul Midwives a fost declarat „Cea mai bună carte” de Publishers Weekly şi inclus pe lista de preferinţe a Clubului de lectură al lui Oprah. Thrillerele sale au fost traduse în peste douăzeci şi cinci de limbi şi două dintre ele –Midwives şi Past the Bleachers – au fost ecranizate.
În 2002, lui Bohjalian i-a fost atribut New England Book Award. Locuieşte în Vermont cu soţia şi fiica lui.
Chris Bohjalian aduce, odată cu Vremea vrăjitoarei, un roman terifiant, plin de încărcătură emoțională, despre clasica vânătoare de vrăjitoare americană și despre brutalitatea transpusă în optica socială a secolului al XVII-lea.
Mary Deerfield are douăzeci și patru de ani. Are pielea de porțelan, ochii albaștri, iar în Anglia ar fi putut avea mulți pretendenți. Dar aici, în Lumea Nouă, în mijlocul acestei comunități de sfinți, Mary este a doua soție a lui Thomas Deerfield, un bărbat pe cât de crud, pe atât de puternic. Când Thomas, un bețiv furios, îi înfige o furculiță în mână lui Mary, ea hotărăște că trebuie să divorțeze de el pentru a-și salva viața.
∗
Al nouălea tentacul al caracatiței de Dirk Rossmann
(Der neunte Arm des Oktopus – 2020)
Număr pagini: 352
DIRK ROSSMANN s-a născut în 1946. În 1972 a fondat prima farmacie cu autoservire din Germania. Astăzi, Grupul ROSSMANN are 4 100 de filiale în Germania și șapte filiale în străinătate. Dirk Rossmann este profund angajat în lupta împotriva schimbărilor climatice. Amenințarea pe care o reprezintă schimbările climatice pentru umanitate, pentru copiii noștri și pentru copiii copiilor noștri îl privește nu numai ca om de afaceri, ci și ca tată și bunic.
Deși cultivă un puternic caracter ficțional, romanul lui Dirk Rossmann nu se dezice de la a aborda teme strâns legate de realitatea înconjurătoare. Schimbările climatice, coalițiile formate între superputerile lumii și substratul psihologic al rasei umane se întrepătrund perfect într-un thriller politic al cărui principal subiect este viitorul rasei umane.
Progresul inexorabil al schimbărilor climatice de la începutul anilor 2020 amenință să distrugă viața pe Pământ. China, Rusia și SUA se angajează într-o acțiune radicală: formează o alianță climatică pentru a încerca să salveze Pământul. Se impun măsuri obligatorii la nivel mondial în încercarea de a salva planeta. Dar aceste măsuri au un impact dramatic asupra vieții oamenilor și nu toată lumea este dispusă să le accepte fără luptă. Oponenții alianței vor folosi orice mijloace pentru a o contracara. Situația ajunge într-un punct de criză și deodată soarta umanității stă în mâinile unui bucătar anxios și ale unui agent secret fără pretenții.
∗
Soțul meu e un străin de Anna Bell
(The Man I Didn’t Marry: the brand new feel good and hilarious romantic comedy to curl up with this year – 2021)
Număr pagini: 344
De aceeași autoare, la Editura RAO a aparut ”Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă”
Anna Bell și-a părăsit slujba de curator pentru a deveni scriitor cu normă întreagă. A scris paisprezece romane și cărțile i-au fost traduse în zece limbi. În prezent, Anna locuiește în sudul Franței alături de tânăra ei familie și labradorul lor plin de energie. Când nu este în fața laptopului, Annei îi place să își petreacă verile la soare, iar iernile pe pârtiile de schi, unde îi place să bea ciocolată caldă și să privească, căci nu poate schia.
Te poți îndrăgosti de același bărbat de două ori?
Anna Bell creionează cu umor, emoție și tact povestea lui Ellie, ce pare a avea viața perfectă: o căsnicie fericită, o fiică superbă și un copil pe drum. Însă semnele de amnezie ale soțului ei schimbă brusc cursul firesc al vieții, iar protagonista se găsește în poziția de a reface legătura dintre ei.
Pe măsură ce se redescoperă unul pe celălalt, Ellie își dă seama că, pentru prima dată, îl descoperă pe adevăratul Max. De asemenea, află că, înainte de a-și pierdere memoria, Max ascundea un secret uriaș față de ea. Oare noul lor început se va dovedi a fi un fals, chiar acum când pare că s-ar putea reîndrăgosti unul de celălalt?
Pe măsură ce acțiunea curge, personajele prind dimensiune, iar dialogurile devin din ce în ce mai spumoase, povestea lui Anna Bell pare a dobândi datele necesare unui clasic scenariu pentru comediile romantice.