Delicatese Literare
Prezentari carti

Nopțile unei lady de Nicola Cornick, Editura Litera/Alma, Colecția Iubiri de Poveste

Nopțile unei lady

(Claimed by the Laird – 2014)

Nicola Cornick

Editura Litera/Alma

Colecția Iubiri de Poveste

Al treilea și ultimul volum al seriei „Mirese scoțiene”/Scottish Brides, după DULCE RĂZBUNARE și DANS LA MIEZUL NOPȚII:

  1. Dulce răzbunare (The Lady and the Laird – 2013) – prezentare
  2. Dans la miezul nopții (One Night with the Laird – 2013) – prezentare
  3. Nopțile unei lady (Claimed by the Laird – 2014)
La treizeci și ceva de ani, Lady Christina McMorlan este considerată fată bătrână. Noaptea însă se ocupă cu contrabanda de whiskey, pentru a-și ajuta clanul. Lucas Black are o casă de jocuri de noroc, dar este și spion, însărcinat să prindă banda contrabandiștilor. El este fascinat de scandaloasa Cristina, însă când adevărul iese la suprafață, va avea de ales între datorie și iubire.

La peste 30 de ani, Lady Christina McMorlan, fiica ducelui de Forres, este pentru întreaga societate o fată bătrână, care a renunțat la viața personală ca să se ocupe de proprietatea tatălui și să aibă grijă de frații și surorile mai mici. Însă nimeni nu știe că ea conduce un grup de contrabandiști pentru a ajuta astfel familiile sărace de pe domeniul tatălui ei. Iar viața Christinei se complică în clipa în care la castelul tatălui ei este angajat un nou servitor.
Lucas Black a renunțat la titlul nobiliar și deține un club de jocuri de noroc în Edinburgh. Când Lord Sidmouth îi propune să lucreze pentru el ca spion pe proprietatea Forres pentru a afla cine se ocupă de contrabanda de whisky, Lucas acceptă și se angajează ca servitor la castelul ducelui.
Aici însă planurile îi sunt date peste cap când o întâlnește pe Christina McMorlan, cu care începe în secret o relație pasională. Fericită că a cunoscut dragostea alături de Lucas, Christina este hotărâtă să sfideze regulile societății și să oficializeze relația. Însă când adevărul iese la iveală, nu doar iubirea lor este în pericol…

Citate:

„Se gândi la ce aflase despre ea. Se gândi la atingerea ei, la atingerea bogată și senzuală a pelerinei de catifea și la mirosul parfumului. Se gândi la sărutul ei, la căldura și dulceața lui și la senzația arzătoare pe care o simțise. Amintirea încă îl tulbura. Dacă ar fi fost un bărbat cu fantezii, ar fi zis că fusese dragoste la prima vedere.
Dar nu era un astfel de bărbat.
Fusese dorință.
Celelalte lucruri, senzația de intimitate, de înțelegere, erau doar o păcăleală a simțurilor. Se luptase pentru viața lui, iar ea îl ajutase.”
„Lucas simți rezistența din ea, nevoia de a se îndepărta de el și de a ridica din nou barierele fragile pe care le ridicase între ei. Nu voia să o lase să distrugă acea intimitate. Dintr-odată, voia ca ea să vadă, să înțeleagă că uneori trebuia să se pună pe primul loc. O trase ușor de braț ca să se uite din nou la el.
– Cum rămâne cu tine? Cine are grijă de tine, Lady Christina?
Confuzia din privirea ei se adânci. Lucas văzu vulnerabilitate și simți o dorință puternică de a o săruta. Exasperarea și frustrarea se luptau în el. Avea în fața lui o femeie care petrecea atât de mult timp având grijă de ceilalți, încât nici măcar nu-i înțelegea întrebarea.”
„– Sigur te-aș concedia dacă m-ai săruta a doua oară.
– Deci e o alegere clară între a te săruta și slujba mea. Lucas chiar părea să cântărească opțiunile și să se gândească dacă merita. În cazul ăsta, nu există nici o alegere. Întinse mâna și o trase aproape de el. Degetele lui tandre îi mângâiară obrazul. Îmi place munca mea, zise el, în timp ce buzele lui le mângâiau pe ale ei, dar ador să te sărut.”

Veți citi întreaga poveste în romanul NOPȚILE UNEI LADY de Nicola Cornick, volumul cu nr. 3 al seriei „Mirese scoțiene“. De luni, 18.01 la toate punctele de difuzare a presei!

Sursa: Cărți Romantice

Listă cărți apărute în Colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Cărțile apărute la Editura Litera / Alma în colecția Iubiri de poveste pot fi comandate pe litera.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din colecția Iubiri de poveste

Colecția Iubiri de Poveste ianuarie 2021

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *