Noutăți editoriale – ianuarie 2022 – Editura Nemira
Editura Nemira începe anul 2022 ”în forță”, anunțând apariții care de care mai tentante!
Turnul nebunilor
(Narrenturm – 2022)
Colecția Armada
Data apariție: 13 ian. 2022
Nr. pagini: 640
Traducerea: Anca Irina Ionescu
Prima parte din Trilogia Husită/ Hussite Trilogy
ANDRZEJ SAPKOWSKI s-a născut la 21 iunie 1948, în orașul polonez Łódź. A devenit celebru datorită seriei WIEDŹMIN (VRĂJITORUL). Saga care l-a consacrat cuprinde volumele de povestiri Ostatnie życzenie (1993; Ultima dorință, Armada, 2019) – publicată inițial cu titlul Wiedźmin, în 1990 – și Miecz przeznaczenia (1993; Sabia destinului, Armada, 2019), precum și romanele Krew elfów (1994; Sângele elfilor, Armada, 2019), Czas pogardy (1995; Vremea disprețului, Armada, 2019), Chrzest ognia (1996; Botezul focului, Armada, 2019), Wieża jaskółki (1997; Turnul Rândunicii, Armada, 2020), Pani Jeziora(1999; Domnița Lacului, Armada, 2021) și Sezon burz (2013; Anotimpul furtunilor, Armada, 2021). De un imens succes s-a bucurat și TRILOGIA HUSITĂ, o serie de romane istorice cu elemente fantastice: Narrenturm (2002; Turnul Nebunilor, Armada, 2022), Boży bojownicy (2004) și Lux perpetua (2006), ambele în pregătire în Armada.
Autorul fenomenului WITCHER ne propune o serie nouă, al cărei protagonist pornește într-o aventură de proporții epice prin Boemia secolului al XV-lea, în plină epocă a Războaielor Husite.
Reinmar din Bielawa, cunoscut și ca Reynevan, e, potrivit unora, un vraci și un vrăjitor fără pereche sau, conform altora, doar un mare șarlatan. Când o neghiobie de proporții îl silește să-și părăsească orașul, se trezește că pe urmele lui pornesc nu doar vrăjmașii săi care vor răzbunare, ci și oamenii Inchiziției.
Într-o perioadă în care tensiunile dintre husiți și Biserica Catolică ating apogeul, iar războiul e pe punctul de a izbucni, peregrinările sale îl poartă pe Reynevan spre Turnul Nebunilor, un azil pentru cei care au luat-o razna sau care doar gândesc altfel și pun la îndoială orânduirea socială.
În curând, Reynevan va descoperi că, probabil, nu e nimic mai dificil decât să nu-și piardă mințile.
„O poveste fascinantă, țesută cu sarcasm și plină de sex, moarte, magie și nebunie.“ – Joe Abercrombie
„Așa trebuie scris un fantasy istoric!“ – Publishers Weekly
„Reynevan era vesel și fericit. Era plin de bucurie și se simțea încântat de frumusețea tuturor lucrurilor care îl înconjurau. Frumoasă era și valea Oławei superioare, șerpuind printre dealurile verzi. Frumos pășea pe drumul de pe malul râului armăsarul murg îndesat, primit în dar de la canonicul Otto Beess. Încântător cânta sturzul printre ramurile copacilor, încă și mai încântător, ciocârlia prin lunci. Albinele zumzăiau vesele, bondarii și muștele bâzâiau cu voioșie. Zefirul care adia dinspre dealuri aducea o mireasmă îmbătătoare ‒ când de iasomie, când de lemn-câinesc. Se zăreau și ceva balegi, ce-i drept, semn că în apropiere erau așezări omenești. Reynevan era vesel și fericit. Avea și motive. […] Pe lângă armăsarul murg cu stea albă în frunte, canonicul Otto îi mai dăruise și o pungă pentru drum, mult mai grea decât săculețul primit cu o săptămână în urmă de la Konrad Kantner. Reynevan a luat punga în mână și și-a dat seama după greutatea ei că înăuntru erau nu mai puțin de treizeci de groși praghezi, ceea ce l-a convins încă o dată de superioritatea stării clericale față de cea cavalerească. Punga aceea i-a schimbat soarta.“
Opt detectivi
(Eight detectives -2020)
Colecția Armada
Data apariție: 13 ian. 2022
Nr. pagini: 592
Traducerea: Florin Buzdugan
Dacă ți-au plăcut: Misterul ulmului, de Tana French, Omul de cretă, de C.J. Tudor, Mr. Mercedes, de Stephen King
Câștigător al premiului pentru debut acordat de CAPITAL CRIME & AMAZON PUBLISHING
Finalist al BARRY AWARD
Unul dintre cele mai bune thrillere din 2020 pentru The New York Times și The Sunday Times
ALEX PAVESI s-a născut în Anglia, la 26 aprilie 1983, „în aceeași zi ca și Shakespeare“, după cum îi place să sublinieze. A studiat matematica și filozofia la York, obținând doctoratul în logică matematică la University of East Anglia. A început să scrie pentru că e pasionat de romanele polițiste și pentru că puține dintre acestea se ridicau la nivelul așteptărilor sale din punct de vedere al originalității și al caracterului logic. A început să scrie Eight Detectives (2020; Opt detectivi, Armada, 2022) în 2017, iar romanul s-a bucurat de o primire călduroasă din partea criticilor și a publicului, fiind încununat cu premiul pentru debut oferit de Capital Crime în colaborare cu Amazon Publishing și numărându-se printre finaliștii Barry Award. În prezent, lucrează la cel de-al doilea roman al său, care se va numi (probabil) October Night.
Toate romanele polițiste respectă niște reguli simple. Grant McAllister, autor de policieruri și profesor de matematică, le-a descoperit pe toate. În urmă cu mai bine de treizeci de ani. Acum, el duce o viață liniștită și retrasă pe o insulă din Mediterana. Până când îi bate la ușă Julia Hart, un editor tânăr și ambițios care vrea să îi republice o carte.
Numai că, în timp ce redactează paginile vechi, Julia își dă seama că acestea s-ar putea să conțină indicii ale unei crime reale. Una care a rămas nerezolvată trei decenii.
Și, dacă tânăra vrea să rezolve acest mister, trebuie să câștige un adevărat duel al inteligențelor, o luptă dificilă cu un adversar periculos și machiavelic.
„Neapărat trebuie să citiți acest omagiu super-inteligent adus genului inventat de Agatha Christie. E plin de stil, ingenios și foarte amuzant!“ – Sunday Mirror
„Amețitor, fermecător, o porție consistentă de thriller, o doză de bibliofilie, tensiune ca în Talentatul domn Ripley, o intrigă care te lovește ca un bici cu fiecare pagină. Când ați citit ultima data un thriller cu adevărat original? Acum aveți ocazia.” – A. J. FINN
Sanatoriul
(The Sanatorium– 2021)
Sarah Pearse
Colecția Armada
Data apariție: 20 ian. 2022
Nr. pagini: 432
Traducerea: Dan Sociu
Bestseller The New York Times
La început, n-o să vrei să pleci. apoi, n-o să mai poți.
SARAH PEARSE a studiat limba și literatura engleză, precum și scrierea creativă la University of Warwick. A lucrat în domeniul public relations pentru mai multe companii importante din Marea Britanie. După ce s-a mutat în Elveția, și-a petrecut fiecare clipă liberă explorând munții și încă mai are o casă în orașul alpin Crans-Montana, ale cărui peisaje i-au slujit drept sursă de inspirație pentru Sanatoriul. Mărturisește că poveștile de groază au atras-o dintotdeauna și că îi place să viziteze clădiri abandonate. Sanatoriul (2021; Armada, 2022) este romanul său de debut.
Le Sommet stă ascuns într-o pădure pe coastele Alpilor. Este un sanatoriu abandonat transformat recent într-un hotel de cinci stele. Și e ultimul loc în care Elin Warner ar avea chef să vină. Dar, când fratele ei o cheamă la petrecerea lui de logodnă, nu poate să nu accepte. Mai ales că tocmai și-a luat o pauză de la slujba ei de detectiv.
Însă, ceva nu e în regulă în hotelul care îi dă fiori lui Elin din clipa în care îi trece pragul. Iar când logodnica fratelui său dispare fără urmă în timpul unei furtuni puternice care izolează Le Sommet de restul lumii, Elin înțelege că trebuie să se folosească de tot ce știe pentru a evita o tragedie.
„La fel de bun ca Shining, doar că acțiunea se petrece într-un hotel plin cu oameni.“ – People
„Un roman care m-a ținut cu sufletul la gură!“ – Reese Witherspoon
„Întunecat, captivant și de-a dreptul terifiant, Sanatoriul este un succes. […] Ce talent extraordinar!“ – Sally Hepworth, autoarea bestsellerului Soacra
„Elin iese pe hol. Își simte picioarele moi ca jeleul. Nu poate să gândească deloc clar – își imaginase orice, mai puțin asta: Laure nu fusese ținută captivă de ucigașul lui Adele. Laure o împinsese pe ea. Laure o împinsese în bazinul acela.
Gândurile ei haotice se întorc mereu în același punct: de ce s-o împingă? De ce să-i provoace lui Isaac suferința de a dispărea, dacă nu dintr-un motiv de rău augur?
Deși ar vrea s-o ignore, concluzia evidentă e că Laure e implicată în tot. Că e capabilă să omoare pe cineva. Totul indică asta, tot ce-a aflat până acum, toate aceste informații noi… O serie de imagini îi trec prin minte: Laure alergând pe plajă, cu placa de skimboard sub braț. Laure citind, cu buza de jos răsfrântă de concentrare. Laure plonjând de pe stânci în mare.
Nu! Este imposibil, dar… […]
Nu-i imposibil, totuși. Își amintește un caz de acum trei ani: o femeie de patruzeci de ani condamnată pentru uciderea noii partenere a fostului ei soț.“
Valurile liniștesc vântul
(The Time Wanderers – 1984)
Arkadi Strugatki, Boris Strugatki
Armada Clasic
Data apariție: 13 ian. 2022
Nr. pagini: 192
Traducerea: Valerian Stoicescu
ARKADI STRUGAȚKI (1925–1991) și BORIS STRUGAȚKI (1933–2012) sunt unii dintre cei mai cunoscuți scriitori și scenariști SF din lume, autorii unor capodopere ale genului. În anii ’60 s-au bucurat de o mare popularitate în Uniunea Sovietică, scrierile lor revigorând antiutopia. Dar la începutul anilor ’80 li s-a interzis să publice. Printre cele mai cunoscute titluri ale lor se numără: E greu să fii zeu (1964; Nemira, 2016), Lunea începe sâmbăta (1964; Nemira, 2017), Melcul pe povârniș (1966; Armada, 2022), A doua venire a marțienilor (1968), Picnic la marginea drumului (1972; Armada, 2021). Dintre cele mai recente ecranizări ale scrierilor lor amintim: filmul în două părți Insula locuită (2008 și 2009), de Fiodor Bondarciuk, și E greu să fii zeu(2013), de Aleksei Gherman.
CÂNDVA, ÎN VIITORUL ÎNDEPĂRTAT...
Umanitatea trece printr-o epocă de aur până când Pământul e potopit de un val de fenomene neașteptate. Primele sunt fobiile în masă. Apoi, urmează creaturile. Și, în final, marea transformare a oamenilor obișnuiți în genii.
CINE ȘI CU CE SCOP MANIPULEAZĂ, OARE, UMANITATEA?
Asta trebuie să investigheze Toivo Glumov și Maxim Kammerer, membri ai secției pentru înțelegerea Evenimentelor Excepționale din cadrul Comisiei de Control (COMCON-2).
Intrigi, știință, politică și eterna întrebare: cine este, de fapt, dușmanul nevăzut al umanității?
„Zeii veniseră fără a cere permisiunea. Nimeni nu-i chemase, dar ei au dat năvală și au început să facă binele.
Chiar acel bine care întotdeauna reprezintă binele.
Iar zeii făceau asta pe ascuns, deoarece știau dinainte că muritorii nu vor înțelege scopurile lor, iar, dacă le vor înțelege, atunci vor refuza să li se supună…
Vezi, asta-i structura moral-etică a acestei situații drăcești! Ne este oferit un abecedar, pe care însă nu știm să-l folosim pentru noi înșine.“
Frida Kahlo şi culorile dragostei
(Frida Kahlo und die Farben des Lebens – 2019)
Colecția Damen Tango
Data apariție: 13 ian. 2022
Nr. pagini: 320
Traducerea: Irina Cristescu
CAROLINE BERNARD este pseudonimul autoarei germane Tania Schlie, care s-a născut în 1961, la Hamburg. A făcut studii de politologie, dar și de limba și literatura germană în orașul său natal, luându-și masteratul la Paris. Pasionată de literatură și de artă, a lucrat ani buni ca redactor la edituri prestigioase, pentru a se dedica, mai apoi, scrisului. Până în prezent, a publicat unsprezece romane și tot atâtea lucrări de non-ficțiune, care tratează diverse teme de istorie culturală. Printre cele mai îndrăgite cărți ale sale se numără: Rendezvous im Café de Flore (2016), Die Muse von Wien (2018), Frida Kahlo und die Farben des Lebens (2019; Frida Kahlo și culorile dragostei, Nemira, 2022), Fräulein Paula und die Schönheit der Frauen(2020), Die Frau von Montparnasse (2021).
În 1925, un teribil accident de autobuz îi distruge tinerei Frida Kahlo visul de a deveni medic. Urmează ani grei, în care se luptă cu infirmitatea. Apoi se îndrăgostește nebunește de Diego Rivera, un pictor de geniu, și se cufundă cu totul în lumea artei. Dar el o trădează. În ciuda durerii imense, a inimii, dar și a trupului, Frida reușește să îmbrățișeze viața pe deplin. Devine ea însăși artistă și toată lumea îi cade la picioare, de la suprarealiștii parizieni la Picasso sau Troțki.
Frida își urmează mereu calea în artă, în ciuda tragediilor cu care e silită să se confrunte. Asta până când e nevoită să ia o decizie care îi pune la îndoială întregul sistem de valori și credințe.
„O carte puternică despre o femeie puternică și cu o voință de neînfrânt.“ – Thüringische Landeszeitung
„O declarație de dragoste pentru artă, feminitate, libertate și pentru curajul de a te bucura de fiecare zi – o carte extrem de delicată, dar și plină de forță.“ – Nina George
„Diego îi vorbi despre tablourile sale, iar Frida își dădu seama că era un geniu veritabil. Îi admira generozitatea și felul în care se purta cu oamenii, fără nicio urmă de prejudecată, indiferent dacă aceștia erau țărani sărmani, care nu știau să scrie și să citească, sau bogătași celebri. El îi cunoștea și îi iubea pe toți. Frida era fascinată de pasiunea sa însuflețită pentru artă și de felul în care lupta pentru dreptate și libertate pentru toți mexicanii. Era impresionată de cunoștințele sale din domeniul istoriei artei și de cât știa despre gânditorii politici din avangarda Revoluției. Mergea alături de el și râdea de se prăpădea la auzul poveștilor sale nebunești, pe care le zugrăvea cu gesturi mărețe. Îi plăcea când recita poezii sau cânta pe câte o scenă. Alături de Diego nu se plictisea nicio clipă, lângă el i se deschisese o lume cu totul nouă, pe care o sorbea cu nesaț. Diego îi deschisese larg ușile spre viața lui, iar acest lucru o umplea de mândrie. O încuraja să picteze și îi dădea sfaturi atunci când îi arăta lucrările ei. O făcea fericită.“
Secretul fotografei franceze
(The french photographer – 2019)
Natasha Lester
Colecția Damen Tango
Data apariție: 26 ian. 2022
Nr. pagini: 496
Traducerea: Mihaela Ioncelescu
Bestseller The New York Times
Natasha Lester este licențiată în marketing și relații publice și a lucrat ca director de marketing pentru o renumită companie de cosmetice. După zece ani de carieră, s-a întors la universitate ca să urmeze cursurile unui masterat de creative writing. A scris mai multe romane, printre care A Kiss From Mr Fitzgerald (2016), Her Mother’s Secret (2017), The Paris Seamstress(2018), The French Photographer (2019; în curând, la Editura Nemira), Secretele Parisului (Nemira, 2021; The Paris Secret, 2020). Toate s-au bucurat de mare succes internațional și au ajuns pe listele de bestselleruri The New York Times și USA Today. Noua ei carte, The Riviera House, este în curs de apariție. În prezent, Natasha Lester locuiește împreună cu soțul și cei trei copii în Perth, Australia, unde studiază istoria modei, face ilustrație de modă și colecționează haine vintage.
1942: Când cariera sa de fotomodel celebru este brusc întreruptă de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, Jessica May devine ziaristă și fotografă pentru Vogue și pleacă în Europa să scrie despre conflagrație. Tânăra își găsește salvarea în compania celor trei prieteni ai săi: jurnalista Martha Gellhorn, care o încurajează să încalce toate regulile, parașutistul Dan Hallworth, care o ajută să scrie povești cu adevărat importante, și Victorine, o fetiță care a crescut într-un spital de campanie.
2005: Curatoarea australiană DʼArcy Hallworth este chemată la un superb chateau francez ca să arhiveze o faimoasă colecție de fotografii. Însă, adevăratul mister care îi poate schimba viața este identitatea persoanei din spatele camerei foto.
„O carte captivantă, care își va cuceri cititorii încă din prima pagină!“ – Publisher’s Weekly
Imagini. Viaţa mea în film
(Bilder – 1990)
Colecția Yorick
Data apariție: 25 ian. 2022
Nr. pagini: 392
Traducerea: Ioana Ghişa
Ernst Ingmar Bergman (14 iulie 1918, Uppsala – 30 iulie 2007, Fåro) a scris și a regizat peste 60 de filme și 170 de producții teatrale. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără A șaptea pecete (1957), Fragii sălbatici (1957), Persona (1966), Fanny și Alexander (1982), având aceleași teme centrale: familiile disfuncționale, artiștii ratați, Dumnezeul absent, imposibilitatea de a comunica unii cu ceilalți. Ca cineast, a lucrat constant cu același grup de actori, distribuindu-i în majoritatea filmelor sale (Liv Ullmann, Max von Sydow, Bibi Andersson, Harriet Andersson, Erland Josephson, Ingrid Thulin, printre alții). A luat nenumărate premii pentru filmele sale, iar autobiografia sa, Lanterna magică, a fost tradusă în mai multe limbi.
„Cel mai mare regizor cu care am fost contemporan. Un povestitor înnăscut.“ – Woody Allen
„E imposibil să supraestimăm impactul pe care filmele lui l-au avut asupra oamenilor.“ – Martin Scorsese
„Un mare artist. Modernistul suprem al cinemaului mondial.“ – The New York Times
În Imagini. Viața mea în film, Ingmar Bergman ne invită în culisele artei sale, într-un mod direct și autentic. Martori ai procesului său de creație, revedem secvențe, personaje, construcții emoționale sau regizorale ale celor mai importante filme ale sale: Persona, A șaptea pecete, Fragii sălbatici. Suntem chiar în intimitatea de creator a lui Bergman, părtași la ideile și visele din care s-au născut cele mai cunoscute opere ale sale, dar și la eșecurile care l-au împins să-și transforme angoasa în artă.
Cariera sa cuprinde peste 40 de ani de muncă și peste 60 de filme, dintre care multe au devenit clasice. În această carte, Bergman face apel la memorie, la caietele de regie și la scenarii ca să comenteze într-un mod fascinant propriile reușite și rateuri, temele care l-au urmărit, relația dintre artă și viață.
Despre scris. Autobiografia unui meșteșug
(On Writing: A Memoir of the Craft – 2000)
Stephen King
Colecția Orion
Data apariție: 26 ian. 2022
Nr. pagini: 304
Traducerea: Mircea Pricajan
Stephen King, unul dintre cei mai îndrăgiți autori contemporani, își dezvăluie, în această carte, toate secretele „meseriei de scriitor“. Parțial memoir, parțial eseu, acest volum cuprinde sfaturi practice despre scris și „trusa cu unelte“ indispensabile oricui vrea să se dedice acestui meșteșug.
Sfaturile lui King se bazează pe amintirile și experiențele sale, din copilărie și până la consacrarea ca autor de bestselleruri, de la tulburătoarele începuturi și până la accidentul aproape fatal pe care l-a suferit în 1999 și care i-a confirmat legătura inextricabilă dintre scris și vindecare.
Prietenos și onest, volumul de față se adresează nu doar fanilor lui Stephen King, ci tuturor scriitorilor și cititorilor care iubesc poveștile bine scrise.
„Vă puteți apropia de actul scrisului cu nervozitate, cu emoție, cu speranță sau chiar cu disperare, cu senzația că nu veți reuși niciodată să așterneți în scris tot ce aveți în minte și în suflet. Vă puteți apropia de acest act cu pumnii încleștați și cu ochii mijiți, pregătiți să faceți ravagii și să-i doborâți pe toți. Vă puteți apropia de el pentru că vreți să convingeți o fată să vă ia în căsătorie sau pentru că vreți să schimbați lumea. Apropiați-vă de el în orice fel doriți, dar nu cu lejeritate! Dați-mi voie să repet: nu trebuie să vă apropiați cu lejeritate de pagina albă.
Nu vă cer s-o faceți cu reverență sau fără îndoieli; nu vă cer să fiți corecți din punct de vedere politic sau să renunțați la simțul umorului (dimpotrivă: rugați-vă lui Dumnezeu să aveți simțul umorului!). Ăsta nu e un concurs de popularitate, nu sunt Jocurile Olimpice ale moralei și aici nu suntem în biserică. Dar e vorba de scris, fir-ar să fie, nu de spălatul mașinii sau de aplicarea fardului! Dacă îl puteți lua în serios, vom avea de lucru. Dacă nu puteți sau nu vreți, e timpul să închideți cartea și să faceți altceva.
Să spălați mașina, poate.“
⇒ De asemenea, la Editura Nemira, în colecția Armada, a apărut ediția 2022 a cărții lui Stephen King, Sub Dom, în două volume, despre care puteți citi aici.
Editura Nemi are bunătăți pentru cei mici:
Bună dimineața, Lama lama!
(Lama llama wakey-wake – 2012)
Anna Dewdney
Editura Nemi
Data apariție: 21 ian. 2022
Nr. pagini: 14
Traducerea: Anastasia Gavrilovici
Anna Dewdney a fost o cunoscuta ilustratoare si autoare americana de carti pentru copii. Mama a doua fete, Anna a lucrat si ca educatoare, asa ca stia totul despre ce treaba complicata este ora de culcare, atat pentru copii, cat si pentru parinti.
Seria LAMA LAMA a fost inca de la inceput un mare succes, s‑a vandut in milioane de exemplare, iar de anul acesta va fi adaptata de Netflix intr-un serial de desene animate. Lama Lama in pijama este prima carte a seriei pe care Anna Dewdney a scris-o si a ilustrat-o si va fi urmata la Nemi de Lama Lama si bunicii.
Lama Lama se trezește în fiecare dimineață și parcurge câțiva pași simpli, simpatic redați în versuri, pentru a-și începe ziua. Destinată unor copii foarte mici, care merg la grădiniță, cartea e un ajutor important pentru copil pentru a se desprinde de mama dimineața și pentru a se descoperi oglindit în aceste întâmplări.
Ce învață micii cititori:
- Că trezirea e mai ușoară dacă mama e prin preajmă și conduce ritualul de dimineață.
- Că fiecare zi se deschide la fel, și că obiceiurile sunt bune.
Noapte bună, Lama lama!
(Lama llama nighty-night – 2012)
Anna Dewdney
Editura Nemi
Data apariție: 21 ian. 2022
Nr. pagini: 14
Traducerea: Anastasia Gavrilovici
Lama Lama are o rutină de somn, iar pașii pe care îi face înainte de a adormi sunt însoțiți de mama, ca de obicei. Acești pași sunt simpli și au un rol de a-l liniști și de a-l pregăti pentru un moment important, uneori dificil pentru fiecare copil: tranziția spre somn.
Ce învață micii cititori:
- Că somnul e mai ușor dacă mama, o poveste și un sărut de noapte-bună sunt regula de fiecare seară.
- Că fiecare zi se încheie la fel, și că obiceiurile sunt bune.
Kipper
(Kipper – 1991)
Editura Nemi
Data apariție: 25 ian. 2022
Nr. pagini: 26
Traducerea: Maria Tănăsescu
Mick Inkpen e un autor foarte iubit de cărți pentru copii. A scris și ilustrat multe serii de cărți pentru copii, cele mai cunoscute fiind Kipper și Wobbly Pig. Mick Inkpen a primit Children’s Book Award pentru cartea Threadbear, precum și British Book Award, în două rânduri, pentru Penguin Small și Lullabyhullaballoo. Ecranizarea după seria Kipper a primit premiul BAFTA pentru cea mai bună animație.
În prima carte cu Kipper, cea în care facem cunoștință cu personajul, Kipper e ușor supărat pe lucrușoarele sale familiare: coșul în care doarme, păturica, osciorul de jucărie. După câteva încercări nereușite de a imita alte animale și culcușurile lor, Kipper descoperă că niciun loc nu e mai bun decât acasă, oricum ar arăta el.
Ce învață micii cititori:
- Ce prețioase sunt lucrurile care ne însoțesc de multă vreme și ne fac viața mai frumoasă, chiar dacă își mai pierd din strălucire
- Lucrurile noi nu sunt neapărat cele potrivite pentru noi
- Prietenia și confortul pe care ți-l dau prietenii vechi sunt foarte importante
“Kipper e iubit și de părinți și de copii, în egală măsură.” – PRACTICAL PARENTING
Noul prieten al lui Kipper
(Kipper’s new pet – 2016)
Editura Nemi
Data apariție: 25 ian. 2022
Nr. pagini: 26
Traducerea: Maria Tănăsescu
Kipper și prietenii lui îl aniversează pe Purceluș, iar acesta le trimite, alături de invitația la petrecerea de aniversare, o listă cu ce și-ar dori să primească în dar. Numai că tot ce își dorea Purceluș era un animăluț de companie, și nimic altceva. Așa că lucurile iau, ca în fiecare carte cu Kipper, o întorsătură amuzantă și duioasă... Și total neașteptată!
Ce învață micii cititori:
- Cât de frumoasă e prietenia unui animal de companie
- Ce important e să respectăm dorințele prietenilor
- Ce important e să ne ascultăm propriile nevoi și dorințe
“Inkpen e, și în această carte, fermecător și amuzant cum îl știm.” – THE GUARDIAN